بحرین ادعا کرد که مانع از حمله گروهی از ستیزهجویان شیعه طرفدار ایران به دیپلماتها و شهروندان خارجی مقیم آن کشور شده است. ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در این کشور مستقر است. بحرین و امارات با امضای پیمان آبراهام/ابراهیم روابط خود با اسرائیل را از سر گرفتهاند. از طرف دیگر این خبر همزمان با اعلام یکجانبه بازگشت تحریمهای بینالمللی علیه ایران از طرف آمریکا و یک روز قبل از برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل، در رسانههای خبری کشورهای خلیج فارس بازتاب داشته است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس جزئیات حملهای که بنا بر ادعای بحرین ستیزهجویان طرفدار ایران طراحی کرده بودند در ابهام قرار دارد. وزارت کشور بحرین و رسانههای دولتی آن کشور درباره تعداد بازداشتشدگان سکوت کردهاند. از طرف دیگر مقامات بحرین در پاسخ به آسوشیتدپرس حاضر نشدند درباره این ادعا توضیحاتی ارائه دهند.
پس از آنکه ۲۰ اوت / ۳۰ مرداد سال جاری شکایتنامه وزیر خارجه آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل به جایی نرسید، ایالات متحده از شامگاه شنبه گذشته به طور یکجانبه اعلام کرد مکانیسم ماشه فعال شده و تحریمهای بینالمللی سازمان ملل علیه ایران مجدداً اعمال میشود. سه قدرت اروپایی و همچنین چین و روسیه این تحریمها را به رسمیت نشناختهاند. اما تنشها بین ایران و آمریکا مجدداً بالا گرفته است.
مقامات بحرینی ادعا کردهاند که ستیزهجویان شیعه طرفدار ایران قصد داشتند در انتقامجویی از قتل قاسم سلیمانی دیپلماتها و شهروندان خارجی در آن کشور را هدف حملاتی قرار دهند. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس تلویزیون دولتی عربستان سعودی شامگاه یکشنبه ۲۰ سپتامبر/ ۳۰ شهریور تصاویری از پلیس بحرین را پخش کرد که در حال تجسس در یک خانه با یک دالان پنهان بود. در این خانه ظاهراً مقادیری سلاح و مواد منفجره کشف شده است. بر همین اساس پلیس بحرین ۹ ستیزهجوی شیعه طرفدار ایران را بازداشت کرده است.
رسانههای ایران بازداشت این افراد را تأیید کردهاند. اما مقامات ایرانی تاکنون درباره این خبر رسماً اظهار نظر نکردهاند.
روزنامه بحرینی اخبار الخلیج به نقل از وزارت کشور بحرین گزارش داده است که پلیس بحرین با کشف مواد منفجرهای که سر راه یک «هیأت خارجی» کار گذاشته شده بود، متوجه «توطئه» شد.
وزارت کشور بحرین سپاه پاسداران را متهم به حمایت از ستیزهجویان کرده است. بر همین اساس ستیزهجوبان ظاهراً قصد داشتند به تأسیسات نفتی بحرین و به پایگاههای نظامی مستقر در آن کشور هم حمله کنند.
مشخص نیست که این حملات چه زمانی طراحی، کشف و خنثی شده است. آسوشیتدپرس مینویسد روزنامه بحرینی اخبار الخلیج در گزارش خود به رویدادهای سال ۲۰۱۷ ارجاع داده است و به همبن اعتبار ستیزهجویان را با بریگارد الاشتر مرتبط کرده که در آن زمان حملاتی را علیه پلیس بحرین انجام داده بودند. بریگارد الاشتر در فهرست گروههای تروریستی آمریکا قرار دارد.
در بحرین ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر است. مقامات بحرینی بارها هشدار دادهاند که ممکن است که از منامه حملاتی علیه پایگاه نیروی دریایی آمریکا انجام شود. در این پایگاه هفت هزار سرباز آمریکایی مستقرند.
ایالات متحده آمریکا پیش از این جمهوری اسلامی ایران را متهم کرده بود که در انتقامجویی از قتل قاسم سلیمانی قصد ترور سفیر آمریکا در آفریقای جنوبی را دارد. حسین سلامی فرمانده سپاه پاسداران اما در سخنانی که شنبه گذشته ایراد کرد، این اتهام را رد کرد. نیویورک تایمز گزارش داده است که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی رویه محتاطانهتری را در قبال آمریکا در پیش گرفته است.
بیشتر بخوانید: