چهار ماه حقوق ۱۵۰۰ کارگر شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) و نیز یک سال حقوق ۲۷ کارگر شرکت رانه‌دژ وابسته به بخش خصوصی، یکی از پیمانکاران وزارت راه و شهرسازی پرداخت نشده است.

به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) موسی میرجهانمردی، دبیر خانه کارگر بوشهر از پرداخت نشدن معوقات حقوقی نزدیک به یک‌هزار و ۵۰۰ کارگر شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) در چهار ماهه گذشته خبر داد.

وی اغلب نیروهای فعال در مجموعه‌ شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) را کارگران باتجربه و مهندسان متخصص در زمینه کشتی‌سازی و تعمیرات آن، سکوهای نفتی، گاز و سایر صنایع دریایی دانست و افزود: “افزون بر دستمزد، سایر مطالبات پایان سال این کارگران همانند عیدی و پاداش از سوی کارفرما پرداخت نشده و باید این مطالبات به حساب کارگران واریز شود.”

۲۷ کارگر شرکت پیمانکاری رانه‌دژ، وابسته به بخش خصوصی، یکی از پیمانکاران وزارت راه و شهرسازی نیز در یک سال گذشته با وجود پایان نیافتن مدت‌زمان قرارداد کاریشان، دستمزدی دریافت نکرده‌اند.

غلام‌رضا محمدی، دبیر اجرایی خانه کارگر طبس، نیز با اعلام این‌که “شرکت راه‌سازی رانه‌دژ به خاطر پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی این شرکت توسط وزارت راه تعطیل شده”، گفته است: “حدود ۱۰۰ میلیون تومان از حقوق ۲۷ کارگری که هم‌اکنون بیکار و بلاتکلیف هستند پرداخت نشده است.”

شرکت ترابرگسترنکو پیمانکار تأمین نیروی انسانی سازمان مدیریت پسماند تهران نيز در روز چهارم اسفندماه ۴۰ تن از کارگران خود را اخراج کرد

روز گذشته نیز اسماعیل حق‌پرستی، دبیر خانه کارگر تهران از افزایش اخراج رانندگان مؤسسات کرایه اتومبیل به دلیل کاهش قدرت خرید طبقه متوسط خبر داد و گفت: “این دسته از مالکان مؤسسات خدماتی پس از اخراج رانندگان قدیمی، رانندگان تازه‌ای استخدام می‌کنند و به این ترتیب از پرداخت مطالبات پایان سال رانندگان شانه خالی می‌کنند.”

پنجم اسفندماه جاری نیز نزدیک به ۲۰ تن از کارگران شرکت ترابرگسترنکو پیمانکار تأمین نیروی انسانی سازمان مدیریت پسماند تهران در اعتراض به عدم دریافت مطالبات معوقه خود در مقابل ساختمان مرکزی این سازمان تجمع کردند.

شرکت یادشده یک روز پیش از آن، ۴۰ تن از کارگران خود را اخراج کرده بود.

کارگران نی‌بر کشت و صنعت کارون شوشتر و هفت‌تپه خوزستان نیز بهمن‌ماه سال جاری چند روز پیاپی در برابر ساختمان نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند و خواستار رسیدگی به مطالبات صنفی همچون “قرارگرفتن تحت شمول قانون مشاغل سخت و زیان‌آور، اجرای بازنشستگی پیش از موعد، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و پرداخت منظم دستمزد و حقوق و تغییر سازوکار رفع فاصله بیمه‌ای” شده بودند.

۳۰۰ کارگر کارخانه پتروشیمی فجر ماهشهر نیز دی‌ماه در اعتراض به نامشخص بودن وضعیت جذب نیرو‌ها و عدم پرداخت مزایایی که پیش‌تر قول آن‌ها داده شد بود، دست از کار کشیدند.

اعتراضات کارگری و فشار اقتصادی بر کارگران ایران در ماه‌های اخیر افزایش یافته است و تقریبأ هر هفته خبرهای تازه‌ای از تعطیلی کارخانه‌ها و کارگاه‌ها منتشر می‌شود.

در یک سال اخیر پس از اجرای طرح هدفمندسازی یارانه‌ها و اعمال تحریم‌های گسترده علیه ایران به‌خاطر برنامه هسته‌ای این کشور خبرهای بسیاری از تعطیلی واحدهای تولیدی و اخراج و عدم پرداخت حقوق کارگران منتشر شده است.

این در حالی است که دولت محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور ایران در دو سال گذشته مدعی ایجاد میلیون‌ها فرصت شغلی شده است.

دولت دهم گفته بود در سال ۸۹ یک میلیون و ۶۰۰ هزار فرصت جدید شغلی و در سال ۹۰ نیز به همین میزان شغل در کشور ایجاد شده است.

محمود احمدی‌نژاد، وضعیت اقتصادی کشور را به تحریم‌های جهانی علیه جمهوری اسلامی نسبت می‌دهد اما مخالفان او، سیاست‌های اقتصادی دولت دهم را عامل نابسامانی اقتصادی کشور می‌دانند.