علیرضا فرشی، فعال مدنی تُرک (آذربایجانی) از زندان اوین به زندان فشافویه منتقل شده است. این انتقال که روز ۱۸ شهریور ۹۹ انجام شده، نیازمند کسب مجوز از دادگاه صادر‌کننده حکم بوده اما چنین مجوزی گرفته نشده است.

بر اساس گزارش‌های رسیده به زمانه، خانواده فرشی روز یک‌شنبه ۲۳ شهریور با مراجعه به واحد اجرای احکام شهرستان بهارستان، علت انتقال او از زندان اوین به زندان تهران بزرگ (فشافویه) را جویا شده‌اند.

مسئولان واحد اجرای احکام اما در جواب این پیگیری اعلام کرده‌اند از مراتب این انتقال بی‌خبرند و انتقال این زندانی بر اساس تصمیم اداره اطلاعات شهرستان تهران انجام ‌شده است. این در حالی‌ست که انتقال زندانی از یک زندان به زندان دیگر نیازمند کسب مجوز از دادگاه صادر کننده حکم است.

علیرضا فرشی اما در تماسی که با خانواده داشته است اطلاع داده که رئیس تیپ پنج زندان فشافویه مانع ارسال نامه اعتراضی او به رئیس زندان شده و نامه وی عودت داده‌ شده است.

احتمال می‌رود افزایش فشارها بر علیرضا فرشی به دلیل انتشار نامه‌های سرگشاده او از زندان درباره نحوه بازداشت، مراحل رسیدگی به پرونده و همچنین وضعیت نامناسب زندان اوین باشد.

فرشی در روزهای گذشته نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس قوه قضاییه نوشت که از سوی خانواده او منتشر شد. او در این نامه با تشریح عملکرد نیروهای امنیتی نسبت به عواقب رفتارهای غیرقانونی هشدار داده و خواستار برخورد با خاطیان شده بود.

این زندانی سیاسی در بخشی از نامه خود با طرح این سؤال که «چه کسی بر بازجویان وزارت اطلاعات نظارت دارد؟» از قول یکی از بازجویانش نوشت: «من خود شاکی، بازپرس، قاضی، دادستان و زندانبان هستم. شما راهی جز تبعیت از من ندارید و حتی اگر تخفیفی در مجازاتتان بخواهید باید به من مراجعه کنید.»

علیرضا فرشی از فعالان مطالبه‌گر تحصیل به زبان مادری است. او فوق‌لیسانس مهندسی کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف دارد، استاد اخراجی دانشگاه سراج و عضو سابق هیأت ‌علمی دانشگاه بین‌المللی جلفا، فرزند یکی از جان‌باختگان جنگ ایران و عراق است. او بارها سابقه بازداشت به علت فعالیت‌های مدنی دارد از جمله به دلیل تلاش برای تأسیس کتابخانه به زبان ترکی آذربایجانی در روستاهای محروم آذربایجان و ایجاد کمپین‌های حمایتی برای تدریس به زبان مادری.

علیرضا فرشی روز ۳۱ تیر ماه سال جاری در شهر تهران و هنگام مراجعه به منزل بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. او سال گذشته همراه با اکبر آزاد، حمید منافی و بهنام شیخی از سوی شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تهران به اتهام شرکت در مراسم روز جهانی زبان مادری به دو سال حبس تعزیری و دو سال تبعید محکوم ‌شد.

در همین زمینه