ايالات متحده آمريکا از ايران خواسته است تا در حاشيه مذاکرات هسته‌ای در قزاقستان، با این کشور مذاکره و نشستی دو جانبه برگزار کند.

مذاکرات هسته‌ای ايران و قدرت‌های جهانی، هشتم اسفند در قزاقستان برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری شينهوا، ويکتوريا نولاند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: “ما از سال ۲۰۰۹ اعلام کرديم اگر ايران مايل باشد، می‌توانيم با اين کشور مذاکرات دو جانبه داشته باشيم.”

وی افزود: “ما پيشتر اين پيشنهاد را مطرح کرده بوديم و اکنون نيز با جديت معتقديم که اين يک راه‌حل ديپلماتيک است که پيش‌ رو قرار دارد.”

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: “ما از سال ۲۰۰۹ اعلام کرديم اگر ايران مايل باشد، می‌توانيم با اين کشور مذاکرات دو جانبه داشته باشيم

جو بايدن، معاون رئيس جمهور آمريکا نيز اواسط بهمن امسال گفته بود ايالات متحده آماده مذاکره مستقيم با ايران است. به گفته بايدن، اين مذاکرات زمانی انجام خواهد شد که آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران خواهان مذاکره باشد.

ایران هنوز به پیشنهاد تازه آمریکا برای گفت‌وگوهای دو جانبه درقزاقستان پاسخی نداده اما آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران، هفته پیش طرح مذاکره مستقيم با آمريکا را رد کرد و گفت عده‌ای از روی “ساده‌لوحی يا غرض” از پيشنهاد مذاکره آمريکا خوشحال می‌شوند.

پيشنهاد مذاکره با آمريکا با استقبال دولت ايران مواجه شده بود. محمود احمدی‌نژاد، رئيس‌جمهور ايران گفته بود: “حرف‌هايی که از مقامات آمريکايی شنيده می‌شود، جديد و مثبت است و اميدواريم در رفتارشان هم تغييرات مثبت اتفاق بيفتد و اگر در رفتارشان هم شاهد تغييرات مثبت باشيم، در آن صورت ما هم با نگاه مثبت، آن را مورد بررسی قرار خواهيم داد.”

به گفته رهبر ايران “مذاکره و فشار دو راه جداگانه هستند و ملت ايران قبول نمی‌کند که زير فشار و تهديد با تهديدکننده مذاکره کند.”

روابط ديپلماتيک ايران و ايالات متحده از سال ۱۹۷۹ ميلادی (۱۳۵۸ خورشيدی) که حکومت پهلوی سقوط کرد، و حکومت جمهوری اسلامی برقرار شد، قطع شده است.