جواد دليری، سردبير روزنامه اعتماد شامگاه دوشنبه ۳۰ بهمن از زندان اوين آزاد شد.
روزنامه اعتماد، امروز اول اسفند ۱۳۹۱ خبر داد جواد دليری با قرار وثيقه از زندان آزاد شده است.
غلامحسينی محسنی اژهای، دادستان کل و سخنگوی قوه قضائيه صبح روز دوشنبه گفته بود: “ممکن است افرادی که تحقيقات آنها تا روز دادگاه تمام شود، با قرار مناسب آزاد شوند.”
جواد دليری در دو سال اخير سردبير پايگاه اطلاع رسانی جماران بود و از آذرماه امسال سردبيری روزنامه اعتماد را عهدهدار شده بود. وی سابقه کار در روزنامههای ايران، اعتماد ملی، فرهيختگان و… را هم دارد.
فاطمه ساغرچی، ويراستار سايت جماران نيز شنبه ۲۸ بهمنماه با سپردن وثيقه ۱۲۰ ميليون تومانی از زندان اوين آزاد شد.
غلامحسينی محسنی اژهای، دادستان کل و سخنگوی قوه قضائيه صبح روز دوشنبه گفته بود: ممکن است افرادی که تحقيقات آنها تا روز دادگاه تمام شود، با قرار مناسب آزاد شوند
همچنین مطهره شفيعی و علی دهقان از جمله روزنامهنگاران بازداشتی هفتههای اخير بودند که چندی پيش از زندان آزاد شدند.
سليمان محمدی، ميلاد فدايی اصل، ساسان آقايی، نسرين تخيری، پوريا عالمی، پژمان موسوی، اميلی امرايی، نرگس جودکی، اکبر منتجبی، صبا آذرپيک، کيوان مهرگان، ريحانه طباطبايی و حسين ياغچی شماری از روزنامهنگاران در ايران هستند که اوايل بهمن سال جاری خورشيدی در تهران بازداشت شدند و هنوز آزاد نشدهاند.
اتهام اين روزنامهنگاران بر اساس اطلاعيههای وزارت اطلاعات ايران “همکاری با بیبیسی فارسی” است. بیبیسی همکاری خود با اين روزنامهنگاران را رد کرده است.
علی مطهری يکی از نمايندگان مجلس ايران ايجاد “فضای ناامنی در مطبوعات” را با توجه به نزديک شدن به انتخابات رياست جمهوری يازدهم در ايران “به صلاح کشور” ندانسته و گفته است: “تنها يک احضار کافی بود تا افراد مذکور بروند و خودشان را معرفی کنند و نيازی به اين شکل بازداشت نبود.”
وی با اعلام اينکه “گفتهاند اين خبرنگاران اطلاعاتی به شبکه بیبیسی میرساندند”، توضيح داده است: “اين روزنامهنگاران واقعاً چه خبری را میتوانند به بیبیسی برسانند که بیبیسی به آن دسترسی نداشته باشد.”
دستگيری روزنامهنگاران در تهران، بازتاب جهانی وسيعی داشت و در همه رسانههای مهم کشورهای مختلف در اين مورد خبرهايی منتشر شد. سازمانهای مدافع حقوق بشر، عفو بينالملل، گزارشگران بدون مرز و ديدهبان حقوق بشر نيز در اينباره اطلاعيه صادر کردهاند.
کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا نيز با انتشار بيانيهای نسبت به اين بازداشتها ابراز نگرانی کرد و با توجه به نزديک بودن انتخابات آينده رياست جمهوری ايران آن را “تهديدهايی با انگيزه سياسی” خواند.
در همين حال در روزهای اخير خبرهای ضد و نقیضی درباره بازداشت ۱۲ روزنامهنگار توسط اداره اطلاعات سپاه پاسداران در ايلام منتشر شده است.