در روزهای اخير هفت نفر به جرم‌های مختلف در ايران اعدام شده‌اند. دو اعدام در ملاء عام بوده است.

خبرگزاری فارس، امروز يکشنبه ۲۹ بهمن‌ماه به نقل از دادستان عمومی و انقلاب شهر اراک از اعدام سه متهم قاچاق مواد مخدر در اين شهر خبر داد.

فرشيد محمدحسينی ‌طاهری، دادستان عمومی و انقلاب اراک گفت اين افراد به اتهام خريد و فروش، حمل و نگهداری مواد مخدر و بر اساس رأی شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی اراک به دار آويخته شدند.

وی اعدام اين سه نفر را در راستای آن‌چه که “تشديد مبارزه با سوداگران مرگ و تأمين سلامت و امنيت جامعه و اجرای احکام اسلامی” می‌نمايد دانست.

به‌گفته دادستان اراک اين افراد ۲۶، ۳۱ و ۴۷ ساله بودند و حکم آن‌ها به تأييد دادستان کل کشور رسيده بود.

همچنين روز گذشته، شنبه ۲۸ بهمن‌ماه، تارنمای موکريان که به مسائل حقوق بشری در کردستان و آذربايجان غربی می‌پردازد، از اعدام يک نفر در سنندج خبر داد.

بر اساس آماری که مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران ارائه کرده‌اند، حکومت ايران در سال گذشته ميلادی به‌طور متوسط ماهانه ۵۰ نفر را در ايران اعدام کرده است

بنا به اين گزارش اين فرد عمر شهبازی نام داشت و اهل ديواندره بود که به اتهام قتل، توسط دادگاه به اعدام محکوم شده بود. وی در محوطه زندان مرکزی سنندج به دار آويخته شد.

عمر شهبازی حدود دو سال را در زندان سپری کرده بود.

از سوی ديگر صباح لويمی، ۳۸ ساله که به اتهام حمل و نگهداری مواد مخدر بازداشت شده بود سحرگاه روز پنج‌شنبه ۲۶ بهمن‌ماه در محوطه زندان کارون اهواز اعدام شد.

به گزارش فارس، در همين روز در شيراز يک جوان ۲۹ ساله که متهم به تجاوز بود در ميدان گاز شيراز در برابر ديدگان مردم اعدام شد.

کورش زارعی، معاون دادستان شيراز در اين‌باره گفت اين فرد در پوشش مسافرکش شخصی، زنان و دختران را سوار بر خودروی خود می‌کرد و در خارج از شهر به آن‌ها تجاوز می‌کرد.

حکم اعدام اين فرد در شعبه چهارم دادگاه کيفری استان فارس صادر شد و در شعبه ۱۱ ديوان عالی کشور به تاييد رسيد.

اين در حالی است که يک روز پيش از اين در روز چهارشنبه ۲۵ بهمن فردی به نام علی محمدزاده که متهم به قتل بود نيز در برابر ديدگان مردم منطقه شرق تهران به دار آويخته شد.

اين جوان ۲۴ ساله متهم بود که دو دختر را به قتل رسانده و پنج دختر ديگر را مورد ضرب و جرح قرار داده است.

منابع خبری ايران نوشتند بيش از هزار نفر برای تماشای اين اعدام جمع شده بودند و به‌هنگام اعدام يکی از اعضای خانواده مقتول صندلی زير پای اعدامی را خالی کرده است.

خبرگزاری مهر نوشت: “با اجرای حکم اعدام، صدای شيون و زاری از دو گوشه محل اجرای حکم بلند شد، از يک سو اوليای دم بودند که با فرياد و گريه خواستار مرگ قاتل بودند و از سوی ديگر مادر قاتل در مرگ پسرش زاری می‌کرد.”

بر اساس آماری که مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران ارائه کرده‌اند، حکومت ايران در سال گذشته ميلادی به‌طور متوسط ماهانه ۵۰ نفر را در ايران اعدام کرده است.

احمد شهيد، گزارشگر ويژه سازمان ملل نيز گفته است در سال ۲۰۱۱ بيش از ۲۰۰ مورد اعدام در ايران تا اواسط سپتامبر انجام شده و تا ماه دسامبر ۲۰۱۱، ۴۲۱ مورد اعدام به‌شکل رسمی و ۲۴۹ مورد اعدام مخفيانه اعلام شده است.

به‌گفته احمد شهيد ۸۱ درصد از تمامی موارد اعدام در ۲۰۱۱ مربوط به مواد مخدر، ۴/۳ درصد محاربه و ۴/۱ درصد تجاوز بوده‌اند.

گزارشگر ويژه سازمان ملل در گزارش خود تأکيد کرد که جرائم مواد مخدری از جمله جرائمی نيست که تحت قوانين بين‌المللی به صدور حکم اعدام منجر شود.