فاطمه (مرضيه) ساغرچی، از روزنامهنگارانی که چندی پيش بازداشت شدند، با سپردن وثيقه آزاد شد.
بنا به گزارش منابع خبری فاطمه ساغرچی، ويراستار سايت جماران، از سايتهای نزديک به اصلاحطلبان است که غروب امروز شنبه ۲۸ بهمنماه با سپردن وثيقه ۱۲۰ ميليون تومانی از زندان اوين آزاد شد.
فاطمه ساغرچی از جمله روزنامهنگارانی بود که در بازداشت دست جمعی روزنامهنگاران روزنامههای نزديک به اصلاحطلبان بازداشت شده بود.
اين مدير سابق کتابخانه مرکز تحقيقات استراتژيک ساعت هشت شب شنبه هفتم بهمنماه٬ در منزل خود بازداشت شده بود.
وی مدتی را در انفرادی بند امنيتی ۲۰۹ زندان اوين نگهداری شده و نتوانسته بود با هيچ کدام از اعضای خانواده خود تماس تلفنی داشته باشد.
شامگاه شنبه هفتم بهمن، سليمان محمدی، ميلاد فدايی اصل، جواد دليری، ساسان آقايی، نسرين تخيری، پوريا عالمی، پژمان موسوی، اميلی امرايی، مطهره شفيعی، نرگس جودکی، اکبر منتجبی، صبا آذرپيک، کيوان مهرگان و حسين ياغچی، شماری از روزنامهنگاران در ايران بازداشت شدند.
به جز فاطمه ساغرچی پيش از اين تنها مطهره شفيعی، از زندان آزاد شده بود
در پی آن علی دهقان، روزنامهنگار و دبير سرويس اقتصادی روزنامه بهار روز ۱۱ بهمن بازداشت شد و سپس مأموران امنيتی صبح روز پنجشنبه ۱۲ بهمنماه ريحانه طباطبايی، خبرنگار سرويس سياسی روزنامه بهار را در منزلش بازداشت کردند.
به جز فاطمه ساغرچی پيش از اين مطهره شفيعی و علی دهقان از زندان آزاد شده بودند.
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ايران، اعلام کرد که روزنامهنگاران بازداشت شده با يک “شبکه خارجی” که بيشتر آنان پس از رويدادهای دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری از ايران خارج شدهاند، در ارتباط بودهاند.
دستگيری روزنامهنگاران ايرانی بازتاب جهانی وسيعی داشت و در همه رسانههای مهم کشورهای مختلف در اين مورد خبرهايی منتشر شد. سازمانهای مدافع حقوق بشر، عفو بينالملل و ديدهبان حقوق بشر نيز در اينباره اطلاعيه صادر کردهاند.
عفو بينالملل خواهان آزادی همه دستگيرشدگان شده است. ديدهبان حقوق بشر نيز ضمن تأکيد بر اين خواست، از قوه قضائيه ايران و ديگر نهادهای مسئول در اين کشور خواسته است تا از حقوق روزنامهنگاران در اين کشور، بهويژه در ماههای پيش از برگزاری انتخابات رياست جمهوری حفاظت شود.
سازمان گزارشگران بدون مرز نيز اتهامزنی به روزنامهنگاران را شيوهای تکراری در جمهوری اسلامی دانست و گفت: “اتهام «همکاری با گروههای ضد انقلاب» از سوی مقامات قضايی و امنيتی به روزنامهنگاران بازداشت شده، اتهام تازهای نيست. جمهوری اسلامی همواره از اين اتهام برای به سکوت وادار کردن روزنامهنگاران و روشنفکران استفاده کرده است.”