سه نفر در تهران و اراک به اتهام “قتل و مواد مخدر” اعدام شدند.
به گزارش خبرگزاری مهر، صبح امروز فردی به نام “علی” که از او به عنوان “شکارچی دختران” نام برده شده، در شرق تهران و در جلوی ديدگان مردم اعدام شد.
اين جوان ۲۴ ساله متهم بود که دو دختر را به قتل رسانده و پنج دختر ديگر را مورد ضرب و جرح قرار داده است.
مهر نوشته است: “علی سعی میکرد خونسرد باشد و فقط میگفت پشیمانم. او در آخرین لحظات هم از اولیای دم تقاضای بخشش داشت… با اجرای حکم اعدام، صدای شیون و زاری از دو گوشه محل اجرای حکم بلند شد، از یک سو اولیای دم بودند که با فریاد و گریه خواستار مرگ قاتل بودند و از سوی دیگر مادر قاتل در مرگ پسرش زاری میکرد.”
پس از اعدام وی، خواهر یکی از مقتولان به مهر گفت: “خواهرم بیگناه کشته شد، اجرای حکم این قاتل در ملاءعام باعث میشود تا افرادی که نقشههای مجرمانه در سر دارند متوجه سزای عمل خود شوند و دیگر خواهر در سوگ خواهرش اشک نریزد.”
خبرگزاری فارس: یکی از اعضای خانواده مقتول ضربهای به صندلی آبی رنگ زیر پای متهم زده و به این ترتیب حکم اجرا شد
خبرگزاری فارس نیز گزارش داده است: “یکی از اعضای خانواده مقتول ضربهای به صندلی آبی رنگ زیر پای متهم زده و به این ترتیب حکم اجرا شد.”
بر پایه گزارش خبرگزاریهای ایران بیش از هزار نفر برای تماشای این اعدام تجمع کرده بودند.
در رويدادی ديگر، دو نفر نيز به نامهای “ع. م” و “ر. م” هر دو ۲۹ ساله به اتهام حمل و نگهداری “کراک” صبح روز سهشنبه ۲۴ بهمن در زندان اراک اعدام شدند.
ايران از جمله کشورهايی است که در آن برای جرمهايی مانند “خريد و فروش مواد مخدر، قتل و سرقت مسلحانه” مجازات اعدام اجرا میشود.
شمار بالای اعدامها و اعمال اين مجازات در ايران همواره مورد اعتراض فعالان و نهادهای حقوق بشری قرار گرفته است اما مقامهای جمهوری اسلامی تعيين نوع مجازات برای متهمان را “مسئله داخلی” اين کشور میدانند.
چندی پيش سيسيل پويلی، سخنگوی کميساريای عالی حقوق بشر سازمان ملل از افزايش اعدامها در ايران انتقاد کرد. به گفته وی “در سال ۲۰۱۲، بيش از ۵۵ اعدام در انظار عمومی انجام شده و در سال جاری نيز چند مورد اعدام در ملاءعام گزارش شده است.”
ابراهيم رئيسی، معاون اول قوه قضائيه ايران چند ماه پيش از اجرای حکم اعدام در ملاءعام دفاع کرد و آن را “ضروری” خواند.
تنها برای يک بار در سالهای پايانی رياست آيتالله محمود هاشمی شاهرودی بر قوه قضائيه ايران، اعدام در ملاءعام لغو شد.
قوه قضائيه ايران در آن زمان (۱۰ بهمن ۱۳۸۶) اعلام کرد طبق فرمانی که از سوی محمود هاشمی شاهرودی صادر شده، اعدامها در ملاءعام، تنها با تأييد وی و بر اساس ملزومات اجتماعی اجرا خواهد شد.
بر اساس اين حکم، انتشار هرگونه تصاوير مربوط به دار آويختن مجرمان در ملاءعام نيز ممنوع اعلام شد. اما با پايان يافتن دوره هاشمی شاهرودی و انتصاب صادق لاريجانی بهعنوان رئيس جديد قوه قضائيه، دور تازه اعدام در ملاءعام از سال ۱۳۸۸ آغاز شد.
ايران پس از چين بيشترين تعداد اعدام را در جهان دارد.
تا حاله هرکی نقشه مجرمانه داشته متوجه موضوع شده. دیگه لازم نیست برای آگاهی دیگران آدم بکشید.
کاربر مهمان / 13 February 2013