وزارت مخابرات و تکنولوژی اطلاعات افغانستان اعلام کرد که نخستين ماهواره اين کشور تا شش ماه آينده به فضا فرستاده خواهد شد.

کابينه دولت افغانستان طرح فرستادن اين ماهواره را در ارديبهشت‌ماه سال جاری مورد تأييد قرار داد و پس از آن وزارت مخابرات و تکنولوژی اطلاعات تلاش‌هايش را برای عملی ساختن آن آغاز کرد.

اميرزی سنگين، وزير مخابرات و تکنولوژی اطلاعات افغانستان گفت برآورد شده است که پرتاب اين ماهواره تا ۲۵۰ ميليون دلار هزينه داشته باشد.

وزير مخابرات و تکنولوژی اطلاعات افغانستان افزود سازمان جهانی مخابرات، مدار ۵۰ درجه شرقی را که يک موقعيت ويژه با توانايی پوشش قاره‌های آسيا، اروپا، آفريقا و استراليا می‌باشد برای افغانستان تعيين کرده است.

سنگين گفت افغانستان تاکنون به دليل مشکلات متعدد نتوانسته است از آن استفاده کند.

افغانستان در بيش از ۱۰ سال پس از سقوط رژيم طالبان رشد چشمگيری در زمينه ارائه خدمات مخابراتی و ارتباطات رسانه‌ای داشته است

به گفته وی، شرکت‌های مختلف آمريکايی، اروپايی و آسيايی برای پرتاب اين ماهواره ابراز آمادگی کرده‌اند و افغانستان در نظر دارد شرکتی را که امتيازهای بهتری داشته باشد از طريق يک داوطلب جهانی انتخاب کند.

افغانستان در بيش از ۱۰ سال پس از سقوط رژيم طالبان رشد چشمگيری در زمينه ارائه خدمات مخابراتی و ارتباطات رسانه‌ای داشته است.

در حال حاضر چند شرکت مختلف مخابراتی دولتی و خصوصی از جمله افغان تلی‌کام، امی‌ی ان، اتصالات، روشن و افغان بی‌سيم در اين کشور فعاليت دارند و ۸۰ درصد از جمعيت اين کشور که در برگيرنده ۲۰ ميليون نفر می‌شود به خدمات تلفن همراه دسترسی دارند.

افزون بر آن، ۶۵ شبکه تلويزيونی که نيمی از آنان در کابل قرار دارند و حدود ۱۶۰ مرکز راديو در اين کشور فعاليت دارند.

وزير مخابرات و تکنولوژی اطلاعات افغانستان گفت با پرتاب اين ماهواره، علاوه بر بهبود ارتباطات مخابراتی و فعاليت‌های راديويی و تلويزيونی، قيمت عرضه آن نيز کاهش خواهد يافت.