ايران از تانک جديد به نامهای ذوالفقار و صمصمام (ام۶۰) رونمايی کرد. اين کشور هفته گذشته نيز از جنگنده قاهر ۳۱۳ رونمايی کرده بود.
به گزارش تارنمای رسمی ارتش ايران، امير سرتيپ احمدرضا پوردستان، امروز دوشنبه در مراسم نمايش اين دو تانک گفت: “سامانههای پيشرفته از جمله سامانه کنترل آتش بر روی تانک ذوالفقار نصب شده است، اين سامانه بر روی تانک پيشرفته ام۶۰ نيز نصب شده است.”
به گفته پوردستان “تانک ذوالفقار در مقايسه با تانک تی۷۲ روسی در برخی مؤلفهها از اين تانک پيشی گرفته است.”
تانک تی۷۲ يک تانک رزمی ساخت شوروی سابق است. نوع جديدتری از اين تانک در ارتش روسيه هم اکنون مورد استفاده قرار میگيرد.
ايران هفته گذشته نيز جنگده قاهر۳۱۳ را به نمايش گذاشت
اين مقام ارتش ايران همچنين گفت: “تانک ذوالفقار مجهز به سيستم کنترل آتش و استابليزر شده است و کم کم نيز مجهز به سيستمهای مقابله با جنگ الکترونيک شده و ارتقا يافته است، همچنين صمصام قابليت انهدام موشکهای هدايت شونده را نيز دارد.”
پوردستان افزود: “تانک ام۴۷ نيز طراحی شده است و با عنوان تانک سبلان ايران تا يک سال ديگر رونمايی میشود.”
به گفته فرمانده نيروی زمينی ارتش ايران “هيچ تهديدی نمیتواند ايران را به مخاطره اندازد، جز آنکه زير تانکهای شنی نابود شود.”
ايران هفته گذشته نيز جنگده قاهر۳۱۳ را به نمايش گذاشت. به گفته سردار سرتيپ احمد وحيدی، وزير دفاع و پشتيبانی نيروهای مسلح ايران، امروز در گفتوگو با خبرنگاران “ظاهر پيشرفته، سطح مقطع راداری بسيار کم، قابليت انجام عمليات پروازی در ارتفاع پست، بهرهگيری از سيستمهای پيشرفته الکترواويونيک و بومی بودن” را از ويژگیهای اين جنگنده اعلام کرد.
جنگنده قاهر ۳۱۳ “با ايجاد تغييرات اساسی در يک نوع هواپيمای ديگر غير از صاعقه، طراحی و ساخته شده است.”
ايران پيشتر نيز جنگنده صاعقه را توليد کرده بود. در بهار سال ۱۳۷۶ نخستين هواپيمای جنگنده ايرانی با نام آذرخش توسط نيروی هوايی ارتش ايران طراحی و ساخته شد. پس از اين نيز جنگده صاعقه در سال ۱۳۷۹ در ايران توليد شد.
ايران در سالهای اخير و به دنبال تحريمهايی که صادرات تجهيزات نظامی را به اين کشور منع کرده، اقدام به توليد موشک، جنگنده و تانک کرده است.
صادرات تجهيزات نظامی به ايران به اين دليل تحريم شده که کشورهای غربی بر اين باور هستند که ممکن است برنامه اتمی ايران اهداف نظامی داشته باشد، اتهامی که تهران آن را بیاساس میداند.