نرخ بلیت پروازهای خارجی در ایران که چند ماه پیش تا ۱۰۷درصد افزایش یافته بود برای دومین بار در سال جاری افزایش یافت.
خبرگزاری مهر امروز یکشنبه ۱۵ بهمن ماه نوشت، نرخ بلیت پروازهای خارجی از پنجشنبه هفته گذشته افزایش پیدا کرده و آژانسهای مسافرتی از روز ۱۴ بهمن ماه با نرخ جدید بلیتهای خود را به فروش رساندند.
تارنمای روزنامه خراسان نیز در این زمینه گزارش داد که پس از افزایش حدود ۶۵ درصدی قیمت بلیت
پروازهای داخلی از ۱۶ آبانماه جاری، نرخ بلیت پروازهای خارجی نیز از بامداد چهارشنبه ۲۴ آبانماه ۱۰۵ تا ۱۰۷ درصد افزایش یافت.
شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) در آذرماه جاری نرخ بلیت پروازهای خارجی خود را تا ۹۰ درصد افزایش داده بود.
پس از افزایش حدود ۶۵ درصدی قیمت بلیت پروازهای داخلی از ۱۶ آبانماه جاری، نرخ بلیت پروازهای خارجی نیز از بامداد چهارشنبه ۲۴ آبانماه ۱۰۵ تا ۱۰۷ درصد افزایش یافت
در حال حاضر قیمت بلیت رفت و برگشت بلیت لندن با شرکت هواپیمایی ایران ایر از یک میلیون و دویست هزار تومان به یک میلیون و پانصد هزار تومان افزایش یافته است.
همچنین نرخ بلیت پرواز فرانکفورت از طریق همین شرکت از یک میلیون و صد هزار تومان به یک میلیون و چهارصد هزار تومان رسیده است. پرواز استانبول نیز از طریق همین شرکت ایرانی از پانصد هزارتومان به ۷۶۰ هزار تومان رسیده است.
علاوه بر این اگر تاریخ پرواز و زمان خرید بلیت به نزدیکتر باشد هرکدام از نرخهای یادشده بیش از ۵۰ درصد افزایش پیدا میکند.
کاهش ۳۰ درصدی پروازهای داخلی در ایران
از سوی دیگر فرهاد پرورش، مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران دو روز پیش از کاهش ۳۰ درصدی پروازها مربوط به کل شرکتهای هواپیمایی خبر داد و گفته بود: “در برخی مسیرها همانند مسیر تهران به شیراز، تهران مشهد، تهران بیرجند با افزایش مسافر و در مسیرهایی چون شیراز بندر لنگه، بیرجند مشهد و مسیرهای دیگری با کاهش جابجایی مسافر مواجه بودهایم. “
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) علی نیکزاد، وزیر راه و شهرسازی ایران هفته گذشته درباره
آزادسازی نرخ بلیت هواپیما گفت: “سال آینده آزادسازی نرخ بلیت هواپیما متناسب با مجموعه اقلامی که نرخ آنها آزاد میشود، اجرا میشود.”
در همین حال، عبدالرضا موسوی، رئیس انجمن شرکتهای هواپیمایی در واکنش به آزادسازی نرخ بلیت هواپیما گفته است: “ما شدیداً با آزادسازی قیمتها در این صنعت مخالفیم. “
تحریمهای بانکی و نفتی کشورهای غربی علیه ایران بهخاطر برنامه هستهای این کشور، سقوط ارزش ریال، پیشبرد فاز نخست طرح هدفمندسازی یارانهها و لغو یارانه سوخت از عواملی هستند که بر گرانی سوخت مورد نیاز شرکتهای هواپیمایی تأثیر گذاشتهاند.
دی ماه سال جاری خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کرد که دو شرکت هواپیمایی هلندی کیالام و آوسترین ایرلاینز، شرکت هواپیمایی اتریش، از آوریل ۲۰۱۳پرواز خود به ایران را متوقف خواهند کرد.
در حال حاضر هواپیمایی لوفتهانزای آلمان، تنها خط هواپیمایی اروپایی است که اعلام کرده است همچنان به پروازهای خود به ایران ادامه میدهد.