شرکت سامسونگ توتال کره جنوبی پس از يک وقفه يک ساله، خريد نفت از ايران را دوباره از سر میگيرد.
به گزارش خبرگزاری رويترز، منابع نزديک به معاملات سامسونگ توتال روز جمعه ۲۵ ژانويه (ششم بهمن ۹۱) گفتند اين شرکت نتوانسته است در برابر وسوسه نفت ارزان قيمت ايران مقاومت کند.
آمريکا و اتحاديه اروپا برای وادار کردن ايران به توقف برنامه هستهای و تحت فشار گذاشتن اين کشور، صادرات نفت ايران را تحريم کردهاند. قدرتهای غربی میگويند ايران ممکن است در برنامه اتمی اهداف نظامی داشته باشد، اما تهران اين اتهام را رد میکند و میگويد در برنامه هستهای، اهداف صلحآميز را دنبال میکند.
با تحريم نفت ايران، ميزان صادرات نفت اين کشور به نصف کاهش يافته است.
با توجه به محاسبات رويترز، سامسونگ توتال با خريد نفت از ايران، سالانه ۶.۷ ميليون دلار در هزينههای خريد نفت صرفهجويی خواهد کرد.
ميزان صادرات نفت ايران در ماه نوامبر، يک ميليون و ۸۰ هزار بشکه در روز بوده که اين صادرات در ماه دسامبر ۲۰۱۲ به حدود ۸۳۴ هزار بشکه در روز خواهد رسيد. صادرات نفت ايران سال گذشته در حدود ۲.۴ ميليون بشکه در روز بود. در حالیکه آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ايران افزايش تحريمها را “وحشيانه” خوانده است، محمود احمدینژاد، رئيسجمهور ايران هفته گذشته در تازهترين واکنش به تحريم نفت ايران گفت: “به جهنم که از ما نفت نمیخريد.”
سامسونگ توتال يک شرکت سرمايهگذاری مشترک ميان گروه صنعتی سامسونگ کره جنوبی و توتال فرانسه است. اين شرکت سال گذشته با توقف خريد نفت از ايران، برای جايگزينی نفت اين کشور مجبور شد ميعانات گازی (نفت سبک) را از استراليا و روسيه با قيمتهای گرانتری خريداری کند که باعث کاهش ۹۰ درصدی سود اين شرکت شد.
بر اساس تحريمهای آمريکا و اتحاديه اروپا، کشورهايی که از ايران نفت خريداری کنند با مجازاتهايی روبهرو میشوند. با اين حال بر اساس تصميم دولت آمريکا، “چين، ترکيه، هند، کره جنوبی، آفريقای جنوبی، سنگاپور، مالزی، تايوان و سريلانکا” کشورهايی هستند که همچنان میتوانند از ايران نفت وارد کنند و از مجازاتهای مربوط به تحريم نفتی عليه ايران معاف باشند.
ميزان صادرات نفت ايران در ماه نوامبر، يک ميليون و ۸۰ هزار بشکه در روز بوده که اين صادرات در ماه دسامبر ۲۰۱۲ به حدود ۸۳۴ هزار بشکه در روز خواهد رسيد. صادرات نفت ايران سال گذشته در حدود ۲.۴ ميليون بشکه در روز بود.
در حالیکه آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ايران افزايش تحريمها را “وحشيانه” خوانده است، محمود احمدینژاد، رئيسجمهور ايران هفته گذشته در تازهترين واکنش به تحريم نفت ايران گفت: “به جهنم که از ما نفت نمیخريد.”
مقامهای ايران هدف کشورهای غربی از گسترش تحريمها را “ايجاد نارضايتی” در ايران اعلام میکنند.
به گفته رامين مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ايران غربیها میخواهند کاری کنند که تحريمها، “مردم را به درگيری و نارضايتی بکشاند و در سايه اين درگيریها بتوانند ضربهای به نظام وارد کنند.”
محمدحسن آصفری، عضو کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ايران نیز گفته است تحريمها عليه اين کشور به سمت “نفت در برابر غذا” پيش میرود.
در همين حال تهران میگويد تحريمها باعث شده است تا درآمدهای نفتی اين کشور کاهش پيدا کند. مقامهای ايران پيش از اين همواره میگفتند تحريمها تأثيری بر اقتصاد ايران ندارد. ايالات متحده میگويد کاهش صادرات نفت ايران باعث شده است تا اين کشور هر ماه پنج ميليارد دلار زيان کند.
بشتابيد حراج نفت است !!!!..
هرگونه ارز و کالاي بنجل و سمي و تاريخ گذشته نيز قبول است ..تا آقايون با بمب بر سر قدرت بمانند….
کاربر مهمان / 27 January 2013