ائتلاف ملی سوريه اعلام کرد رهبران اپوزيسيون اين کشور که در استانبول گرد آمدند بار ديگر تشکيل دولت موقت را به بعد موکول کردند.

رويترز امروز دوشنبه دوم بهمن‌ماه (۲۱ ژانويه) گزارش داد در حالی که شورش عليه بشار اسد در سوريه به سوی درگيری ميان جامعه سنی اين کشور که اکثريت مردم آن را تشکيل می‌دهد و علوی‌ها، شاخه‌ای از شيعيان که دستگاه دولتی را شامل می‌شود، گرايش دارد؛ بحث ائتلاف اپوزيسيون در مورد تشکيل دولت موقت، روز شنبه در نشست ائتلاف ملی سوريه در استانبول آغاز شد.

ائتلاف ملی سوريه که متشکل از ۷۰ عضو است و اسلامگرايان و متحدانشان در آن دست بالا را دارند، ۲۱ آبان‌ماه سال جاری خورشيدی (۱۱ نوامبر ۲۰۱۲) با حمايت کشورهای غربی و کشورهای حاشيه خليج فارس در دوحه پايتخت قطر شکل گرفت.

مبارزه اعضای اين ائتلاف برای قدرت تلاش برای دستيابی به يک دولت موقت را تضعيف می‌کند.

در بيانيه‌ای که امروز از سوی ائتلاف ملی سوريه منتشر شد آمده است که کميته‌ای متشکل از پنج عضو اين ائتلاف تشکيل شده است و وظيفه دارد تا ۱۰ روز ديگر پيشنهادات خود را در اين‌باره ارائه کند.

احمد معاذ الخطيب، رهبر ائتلاف ملی سوريه به قطر رفته است تا از مقامات اين کشور بخواهد به وعده‌های مالی خود برای تشکيل دولت در مناطق آزاد شده سوريه عمل کنند

اين بيانيه می‌افزايد کميته مزبور “با نيروهای اپوزيسيون، ارتش آزاد سوريه و همچنين کشورهای دوست مشورت خواهد کرد تا نظرات آنان را در مورد تشکيل دولت و اين‌که تا کجا می‌توان برای اجرای تعهدات لازم سياسی و مالی پيش رفت، جمع‌آوری کند.”

منابع نزديک به نشست استانبول گفته‌اند احمد معاذ الخطيب، رهبر ائتلاف ملی سوريه به قطر رفته است تا از مقامات اين کشور بخواهد به وعده‌های مالی خود برای تشکيل دولت در مناطق آزاد شده سوريه توسط مخالفان، عمل کنند.

اين منابع گفته‌اند، معاذ الخطيب در حالی به قطر رفته است که نمايندگان مخالفان بر سر تشکيل دولت موقت نتوانسته‌اند به توافق برسند.

روز ۲۳ آذرماه سال جاری ۱۳۸ کشور و سازمان بين‌المللی در نشست “دوستان مردم سوريه” در مراکش اعلام کردند ائتلاف مخالفان دولت سوريه را به‌عنوان “تنها نماينده مشروع مردم” اين کشور به رسميت می‌شناسند.

آن‌ها در بيانيه‌ای از ائتلاف ملی سوريه خواسته بودند “دولت موقت انتقالی را سريع‌تر تشکيل دهد”، اما از آن زمان تاکنون اين ائتلاف موفق به اين کار نشده است.

خشونت‌ها در سوريه از ماه مارس ۲۰۱۱ (اسفندماه ۱۳۸۹) آغاز شده و با وجود تلاش‌ها برای آتش‌بس بين نيروهای درگير٬ همچنان ادامه دارد.

مخالفان حکومت سوريه می‌گويند شمار قربانيان خشونت‌ها در اين کشور از ۳۷ هزار نفر فراتر رفته است.