علی‌اصغر سلطانيه، نماينده ايران در آژانس بين‌المللی انرژی اتمی گفت اين کشور غنی‌سازی اورانيوم را حتی برای “يک لحظه” هم متوقف نخواهد کرد.

سلطانيه اين اظهارات را دو روز پس از مذاکرات تازه تهران و آژانس بيان کرده است. آژانس اين مذاکرات را “بدون نتيجه” اعلام کرده اما ايران مذاکرات دو روز پيش را “رو به جلو” خوانده است.

سلطانيه امروز شنبه به شبکه العالم، تلويزيون عرب زبان ايران گفت: “مذاکرات با آژانس در زمينه نزديک‌سازی ديدگاه‌ها و رفع برخی اختلافات موفقيت‌آميز بود.”

وی بی‌نتيجه بودن مذاکرات تهران را “نادرست” خواند.

آژانس بين‌المللی انرژی اتمی و قدرت‌های جهانی با هدف وادار کردن ايران برای متوقف ساختن برنامه اتمی‌اش تاکنون چندين دور گفت‌وگو و مذاکره با تهران انجام داده‌اند اما اين مذاکرات عمدتا نتايج روشنی نداشته است.

غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانيوم که توسط ايران انجام می‌شود، همواره يکی از مناقشات بين تهران و غرب بوده است. تهران می‌گويد غنی‌سازی اورانيوم را برای مصارف پزشکی و غير نظامی انجام می‌دهد اما غرب می‌گويد ممکن است ايران اين غنی‌سازی را با اهداف نظامی انجام بدهد.

ادامه مناقشات بين ايران و غرب و اصرار تهران به ادامه دادن برنامه هسته‌ای، باعث شده تا شورای امنيت سازمان ملل و شماری از کشورها، تحريم‌هايی را عليه اين کشور برقرار کنند.

علی‌اصغر سلطانيه درباره سايت پارچين گفت: موضوع بازديد هيات آژانس از پارچين پس از توافق در باره طرح کاری بررسی می‌شود

علی‌اکبر صالحی، وزير خارجه ايران نيز گفته است: “بازرسان آژانس به دنبال اين هستند تا چارچوبی را تنظيم کنند و در آن چارچوب مشخص شود که بازديدها چگونه انجام می‌شود … اجازه بازديد از سايت پارچين بايد در آن چارچوب بررسی شود.”

پارچين سايتی است که به اعتقاد آژانس بين‌المللی انرژی اتمی احتمال دارد تحقيقاتی در رابطه با استفاده نظامی از انرژی هسته‌ای در آن در جريان باشد. دولت ايران اين موضوع را رد کرده است.

چند روز پيش نيز هفت نماينده پيشين مجلس ايران در نامه‌ای خطاب به رهبران ايران و آمريکا خواهان مذاکرات مستقيم تهران و واشنگتن برای حل مناقشه اتمی جمهوری اسلامی شدند.

اين نمايندگان بر اين باور هستند که ادامه مذاکرات مستقيم و بدون واسطه می‌تواند در بالاترين سطح بين رهبران دو کشور انجام شود تا “با ايجاد تضمين‌های بيشتر در مسير حل صلح‌آميز پرونده هسته‌ای، زمينه‌های مؤثر برای گفت‌وگوهای جدی بين دو کشور در ساير مسائل فی مابين را نيز فراهم سازد.”

اين هفت نماينده پيشين مجلس ايران خواهان مذاکراتی شده‌اند که دارای “شرايط برد – برد” برای طرفين باشد.

امضاکنندگان نامه گفته‌اند غرب حق غنی‌سازی پنج درصدی اورانيوم توسط ايران را به رسميت بشناسد و اگر توافق شود که غنی‌سازی ۲۰ درصدی ايران متوقف و ذخاير اورانيوم غنی‌شده در اختيار و کنترل آژانس قرار گيرد؛ “بايد تضمين بلند مدت برای تأمين سوخت نيروگاه‌های پژوهشی که مصارف علمی و پزشکی دارد، داده شود.”