به گفته رئيس اتحاديه بارفروشان ميدان ترهبار، ميوه و مرکبات ترکيه جايگزين محصولات ايرانی در بازارهای اروپايی شده است.
مصطفی دارايینژاد، رئيس اتحاديه بارفروشان ميدان ترهبار بزرگ امروز چهارشنبه ۲۷ دیماه با بيان اينکه ۷۰ درصد از توليد ميوه ترکيه به اروپا صادر میشود به خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) گفت: “ترکيه تا سال گذشته واردکننده ميوه و مرکبات ايران بود، اما در حال حاضر با برنامهريزی درست و علمی جای ايران را در بازارهای اروپا گرفته است.”
رئيس اتحاديه بارفروشان ميدان ترهبار بزرگ افزود: “صادرات ميوه [ايران] در سال جاری نسبت به سال گذشته نصف شده است.”
وی با اعلام اينکه برای دستيابی به توليد علمی بايد بذر، کود و سم استاندارد در اختيار توليدکنندگان قرار گيرد تأکيد کرد: “در حال حاضر توليدکننده يک کيسه کود را با قيمت ۴۰ هزار تومان خريداری میکند.”
وی به نبود نظارت بر ميوهفروشان دورهگرد اشاره کرد و گفت: “فروشندگان دورهگرد که بار خود را پشت خودروهای نيسان به فروش میرسانند، در ميادين میگردند و محصول کف بازار را پيدا میکنند و با سود ۲۰ درصدی به فروش میرسانند.”
مجتبی شادلو، رئيس اتحاديه باغداران، در واکنش به واردات ميوه: واردات ميوه در شرايطی صورت میگيرد که امسال با فراوانی توليد مواجه بودهايم
رئيس اتحاديه بارفروشان ميدان تره بار بزرگ، سود مغازهداران را براساس قانون ۳۵ درصد دانست و توضيح داد: “با اين وجود مغازهداران به دليل اجارههای سنگين و هزينه بالای کارگر سود بيشتری را بر روی ميوه میکشند.”
خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) دو روز پيش در مورد قيمت فروش ميوه و مرکبات در ميوهفروشیها نوشت، افزايش۲۵ درصدی قيمت فروش موز همراه با ۳۵ درصد افزايش قيمت ساير ميوهها به عنوان سود فروشنده محاسبه میشود.
برپايه آمار گمرک ايران در هفت ماهه سال جاری بيش از ۳۶۱ هزار تن انواع ميوه به ارزش تقريبی ۲۶۵ ميليون دلار شامل پرتقال، گلابی، نارنگی، سيب و کيوی که توليد مناسبی نسبت به سال گذشته داشته وارد شده است.
همچنين به گفته برخی از دستاندرکاران، ميوههای خارجی نظير انبه، نارگيل و آناناس با ثبت و سفارشهايی که تا حدود يک سال اعتبار دارند، به ايران وارد شده است.
مجتبی شادلو، رئيس اتحاديه باغداران، در واکنش به واردات ميوه گفته است: “واردات ميوه در شرايطی صورت میگيرد که امسال با فراوانی توليد مواجه بودهايم و با وجود افزايش هزينههای توليد، تقريباً قيمتها ثابت مانده است.”
شادلو افزوده است: “در حال حاضر پرتقال و نارنگی محصول کشورهايی نظير پاکستان در بازار وجود دارد که بدترين تهديد برای مرکبات ايرانی هستند.”
به گفته عضو مجمع ملی خبرگان کشاورزی، “واردات بيش از حد موز نيز میتواند چالشهايی برای ديگر محصولات کشاورزی توليد داخل ايجاد کند.”
با وجود اعلام وزارت جهاد کشاورزی ايران مبنی بر عدم صدور مجوز واردات ميوه، حميد صافدل، رئيس سازمان توسعه تجارت دو روز پيش درباره واردات ميوه از کشور پاکستان گفته بود: “به جز موز و بعضی از ميوههای گرمسيری که ثبت سفارش شده و وارد میشوند واردات بقيه ميوهها ممنوع است.”
وی افزوده بود: “شايد واردات ميوه از پاکستان در گروههای مرزنشينی انجام شود ولی از ابتدای امسال واردات رسمی نداشتهايم.”
پيش از اين اعلام شده بود پاکستان واردات سيب از ايران را متوقف کرده است. اين در حالی است که ايران از اين کشور برنج و نارنگی وارد میکند.
فروردين امسال گمرک ايران گفته بود در سال های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ ميزان صادرات انواع ميوه ۴.۷۶ برابر واردات بوده است.
اردوغان ***است که با کارت ایران بازی می کند. بخاطر نوکرصفتی ترکیه و اردوغان اتحادیه اروپا و سیاهی در آمریکا بازار را برای ***فراخ تر کرده است و اکنون محصولات ترکیه بخصوص اجیرو خشکبار در بازار ***به وضوع دیده می شود. ایرانیان وظیفه دارند تمام محصولات ترکیه – ***را بایکوت کنند. در ضمن در همه از مردم دنیا بخواهند که محصولات ترکیه را برای نشان دادن انزجارشان از جنگ های تحمیلی تحریم کنند. ***
کاربر مهمان / 17 January 2013
حداقل بگذاريد كه اين ملت دست اورد خودش را بخورد وميوه هاي ترك ، چين ،ايتاليا واقريقا ومصر در حلقومش نرود
کاربر مهمان / 17 January 2013
من هم اگر میتوانستم میوه ی ایرانی نخورم نمی خوردم اسلام همه چیز ما را مورد تجاوز جنسی قرار داده حتا میوه ی ما را.
کاربر مهمان / 17 January 2013