آمريکا در نظر دارد پنج مرکز ديپلماتيک در افغانستان داشته باشد و از همين رو شمار نيروهايی که در صورت عملی شدن اين طرح برای حفاظت از اين مراکز لازم خواهد بود، را بررسی میکند.
آمريکا در حال حاضر افزون بر سفارت در کابل که از جمله بزرگترين سفارتخانههای اين کشور شمرده میشود، يک کنسولگری در هرات هممرز با ايران دارد.
حامد کرزی، رئيسجمهور افغانستان از روز سهشنبه هفته جاری در آمريکا بهسر میبرد تا در مورد چگونگی حضور نيروهای آمريکايی در افغانستان پس از پايان مأموريت آنان در زمستان ۱۳۹۳ خورشيدی (۲۰۱۴ ميلادی)، با مقامهای آمريکايی گفتوگو کند.
همزمان با سفر کرزی، بن رودز، معاون مشاور امنيت ملی آمريکا گفت دولت اين کشور در حال بررسی همه گزينههايی مربوط به سياست پيش رو در افغانستان، از جمله خروج همه نظاميان از اين کشور است؛ موضوعی که از سوی دولت افغانستان رد شده است.
عبدالکريم خرم، رئيس دفتر حامد کرزی گفته است تصور نمیکند که آمريکا تمام نيروهايش را از افغانستان خارج کند.
عبدالکريم خرم، رئيس دفتر حامد کرزی گفته است تصور نمیکند که آمريکا تمام نيروهايش را از افغانستان خارج کند
به گفته وی، اين موضوع محور اصلی بحث رؤسای جمهور دو کشور است که قرار است روز جمعه در کاخ سفيد برگزار شود.
در همين حال روز گذشته خبرگزاری آسوشيتدپرس به نقل از يک مقام آمريکايی نوشت دولت اين کشور میخواهد پنج مرکز ديپلماتيک در افغانستان داشته باشد.
به گفته اين مقام آمريکايی، کشته شدن سفير و سه شهروند ديگر اين کشور در حمله سال گذشته افراد مسلح به کنسولگری آمريکا در بنغازی ليبی، آمريکا را بر اين داشته است تا در مورد شمار نيروهايی که بهخاطر حفاظت مراکز ديپلماتيک مورد نظر خود در افغانستان نياز دارد، بررسیهای لازم را انجام دهد.
افغانستان و آمريکا حدود دو سال پيش در زمينه ايجاد کنسولگریهای آمريکا در شهرهای مزارشريف و هرات به توافق رسيده بودند.
دو کشور سال گذشته يک توافقنامه همکاریهای درازمدت استراتژيک را امضا کردند که بر اساس آن روابط دو جانبه در زمينههای مختلف توسعه خواهد يافت.
حفظ و تقويت ارزشهای دموکراتيک، امنيت درازمدت، تقويت نهادها و حکومتداری در افغانستان، توسعه اقتصای و اجتماعی اين کشور، تقويت امنيت و همکاریهای منطقهای از محورهای اصلی اين توافقنامه است که تا سال ۱۴۰۳ خورشيدی (۲۰۲۴ ميلادی) اعتبار دارد.
روابط سياسی آمريکا با افغانستان در سال ۱۳۱۴ خورشيدی آغاز شد اما سفارت اين کشور در سال ۱۳۶۷ و در زمان حکومت تحت حمايت اتحاد جماهير شوروی پيشين تعطيل گرديد و در دوره حکومت مجاهدين تا سقوط رژيم طالبان فعاليت نداشت.
پس از روی کار آمدن حکومت موقت تحت رهبری حامد کرزی در اواخر سال ۱۳۸۰، سفارت آمريکا در کابل دوباره آغاز به فعاليت کرد.