ناوی پيلای، کميسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت شمار کشته‌شدگان سوريه از ۶۰ هزار نفر گذشت.

به گزارش رويترز، ناوی پيلای گفت در فاصله ۱۵ مارس ۲۰۱۱ تا ۳۰ نوامبر ۲۰۱۲ ميلادی (۲۴ اسفند ۱۳۸۹ تا ۱۰ آذر ۱۳۹۱) ۵۹ هزار و ۶۴۸ نفر در سوريه کشته شده‌اند.

به گفته ناوی پيلای چون از پايان ماه نوامبر هيچ توقفی در خشونت‌ها در سوريه به وجود نيامده، می‌توان گفت تا آغاز سال ۲۰۱۳ بيش از ۶۰ هزار نفر در اين کشور کشته شده‌اند.

اين فهرست شامل نام کامل و تاريخ مرگ کشته‌شدگان می‌شود. بر اساس اين گزارش ۶۷ درصد از کشته‌شدگان مرد و بقيه زن و کودک هستند.

کميسر عالی حقوق بشر سازمان ملل شمار قربانيان را “فراتر از انتظار و تکان‌دهنده” خوانده است.
پيش از اين فعالان مخالف حکومت سوريه، شمار کشته‌شدگان در اين کشور را ۴۰ هزار نفر برآورد کرده بودند.

به گفته ناوی پيلای، خشونت در سوريه از سوی دولت و مخالفان شدت گرفته و نشان می‌دهد که دو طرف مرتکب “جنايت جنگی و به احتمال فراوان جنايت عليه بشريت” شده‌‌اند

همچنین روز گذشته فعالان سوريه فيلمی را منتشر کرده‌اند که حمله هواپيماهای جنگنده سوريه را به يک پمپ بنزين در اطراف دمشق نشان می‌دهد. مخالفان می‌گويند در اين حمله ۷۰ غيرنظامی کشته شده‌اند.

رويترز می‌گويد به دليل ممنوعيت دسترسی رسانه‌های بين‌المللی به دمشق نمی‌تواند صحت اين فيلم را تأييد کند.

به گفته ناوی پيلای، خشونت در سوريه از سوی دولت و مخالفان شدت گرفته و نشان می‌دهد که دو طرف مرتکب “جنايت جنگی و به احتمال فراوان جنايت عليه بشريت” شده‌‌اند.

جنگ در سوريه به‌طور عمده بين شورشيان مسلمان و سنی‌مذهب در مقابل طرفداران بشار اسد، رئيس‌جمهور سوريه است که از فرقه علوی است.

اين خشونت‌ها از مارس ۲۰۱۱ (اسفند ۱۳۸۹) آغاز شده و با وجود تلاش‌ها برای آتش‌بس بين نيروهای درگير٬ همچنان ادامه دارد.

چند ماه پیش گروه‌های مخالف رژيم بشار اسد که در دوحه، پايتخت قطر، گردهم آمده بودند، ائتلاف جديدی را راه‌اندازی کردند.

شورای مخالفان موسوم به “ائتلاف ملی نيروهای مخالف و انقلاب سوريه” و رهبر منتخب آن، معاذ الخطيب، قرار است مقدمات تشکيل شورای دولت انتقالی را  فراهم کند و  يک شورای نظامی تشکيل دهد تا از اين طريق بتواند گروه‌های مختلف نظامی را به يکديگر نزديک‌تر کند.

ايده تشکيل دولت انتقالی برگرفته از تجربه شورای انتقالی ليبی است که در جريان قيام سال گذشته و در طول نبرد مخالفان با معمر قذافی رهبر اين کشور شکل گرفته است.