اتحاديه اروپا در دور تازه تحريمها عليه ايران ۱۸ شرکت ايرانی و يک شخصيت حقيقی را به فهرست تحريمها افزود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، شرکتها و شخصيت حقيقی که روز جمعه يکم دیماه ۱۳۹۱ در فهرست تازه تحريمها قرار گرفتهاند، متهم هستند که در برنامه اتمی ايران دست دارند.
با اين فهرست تازه، شمار تحريمشدگان ايرانی توسط اتحاديه اروپا به ۴۹۰ شرکت و ۱۰۵ شخصيت حقيقی رسيده است.
تحريم اين شرکتها و اين افراد از سوی اتحاديه اروپا به اين معناست که دارايیهایشان در اروپا توقيف می گردد و اجازه سفر به کشورهای اروپايی را نخواهند داشت.
اسامی شرکتها و فرد تحريمشده هنوز منتشر نشده است. قرار است جزئيات اين تحريمها امروز شنبه منتشر شود.
اتحاديه اروپا همچنين بسته تازه تحريمی را عليه ايران تصويب کرد که اين تحريمها بخش بانکی، دريانوردی و صادرات گاز ايران را شامل میشود.
سنای آمریکا نيز روز گذشته، جمعه يکم دیماه بودجه دفاعی سال آینده این کشور را به تصویب رساند که در آن تحریمهایی نیز علیه ایران وجود دارد
بر اساس اين تحريمها صادرات گاز ايران به اروپا ممنوع میشود و فروش گرافيت، فلزات، تجهيزات دريانوردی و فنآوری نيز به ايران متوقف میگردد.
اتحاديه اروپا از تيرماه امسال نيز صادرات نفت ايران را به اروپا ممنوع کرده است.
همچنين سنای آمریکا نيز روز گذشته، جمعه يکم دیماه بودجه دفاعی سال آینده این کشور را به تصویب رساند که در آن تحریمهایی نیز علیه ایران وجود دارد.
اين تحريمها شامل منع شرکتهای بیمه از معامله با صنایع انرژی، کشتیرانی و کشتیسازی ایران؛ تحريم سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران و عزتالله ضرغامی، رئیس این سازمان؛ منع تجارت طلا، فولاد، آلومینیوم و ذغال کوک با ایران میشود.
همچنين در اين بودجه در نظر گرفته شده است که کشورهای خریدار نفت ايران باید پول پرداختی را در حسابی در کشورشان نگه دارند تا ایران فقط مجبور به خرید کالا از همان کشور باشد.
شورای امنيت سازمان ملل در چند سال اخير با صدور چند قطعنامه عليه برنامه اتمی ايران، اين کشور را مورد تحريم قرار داده است. قدرتهای غربی نيز افزون بر تحريمهای شورای امنيت، تحريمهای يکجانبهای عليه ايران از جمله بخش نفت و انرژی اعمال کردهاند.
هدف از اين تحريمها، اعمال فشار بر تهران برای متوقف کردن تلاشها برای غنیسازی اورانيوم در سطحی است که میتواند در توليد سلاح هستهای مورد استفاده قرار گيرد.
اما تهران میگويد برنامه هستهایاش صرفا برای مقاصد غيرنظامی است.
تحريمهای يکجانبه قدرتهای غربی عليه ايران، اين کشور را از بازارهای جهانی دور نگاه داشته است.
هفته گذشته شمسالدين حسينی، وزير امور اقتصادی و دارايی ايران گفت درآمدهای نفتی اين کشور به دليل تحريمها کاهش يافته است.
به گفته وی به خاطر تحريمها، “۵۰ درصد از وصول درآمدهای نفتی ايران کاهش يافته است.”
مقامهای ايران پيش از اين همواره میگفتند تحريمها تأثيری بر اقتصاد ايران ندارد.