برای نخستين بار نمايندگان دولت افغانستان و اپوزيسيون سياسی اين کشور با نمايندگان مخالفان مسلح بهويژه طالبان، بهمنظور گفتوگو در مورد اوضاع اين کشور در پاريس گردهم آمدند.
اين نشست سه روزه از طرف مرکز مطالعات استراتژيک فرانسه با ميزبانی دولت اين کشور روز چهارشنبه ۲۹ آذرماه در يک محل سری در منطقه شانتئی در شمال پاريس آغاز گرديد.
به گزارش راديو بينالمللی فرانسه، در اين گردهمايی عبدالحکيم مجاهد، معصوم استانکزی، حبيبالله فوزی و دين محمد از سوی شورای عالی صلح افغانستان و نمايندگان ائتلاف اپوزيسيون مخالف، طالبان و حزب اسلامی در اين نشست شرکت کردهاند.
ذبيحالله مجاهد، از سخنگويان طالبان گفته است دو نماينده طالبان به خاطر ارائه نظرات اين گروه در اين نشست شرکت کردهاند اما تأکيد کرده است که هيچ نوع مذاکراتی صورت نخواهد گرفت.
گفته میشود که شهابالدين دلاور، سفير رژيم پيشين طالبان در عربستان و نعيم وردگ از اعضای دفتر سياسی اين گروه در قطر که بهتازگی گشوده شده است، به پاريس رفتهاند.
به گفته لوران فابيوس، وزير امور خارجه فرانسه شرکتکنندگان اين کنفرانس برای بحث و گفتوگو درباره مسائل افغانستان گردهم آمدهاند اما در اين نشست در مورد صلح مذاکره نخواهد شد
غيرت بهير و سه عضو دفتر سياسی حزب اسلامی گلبدين حکمتيار، و احمد ضيا مسعود، يونس قانونی و محمد محقق از رهبران اپوزيسيون سياسی از ديگر شرکتکنندگان اين نشست هستند.
به گفته لوران فابيوس، وزير امور خارجه فرانسه شرکتکنندگان اين کنفرانس برای بحث و گفتوگو درباره مسائل افغانستان گردهم آمدهاند اما در اين نشست در مورد صلح مذاکره نخواهد شد.
اين نشست در حالی برگزار میشود که پيش از اين نشستهای مشابهی از جمله در قطر و ژاپن نيز برگزار شده بود که تاکنون نتيجه ملموسی نداشتهاند.
همزمان هيئت معاونت سازمان ملل برای افغانستان (يوناما) نيز گفته است تا چند هفته ديگر نشستی را با شرکت همه جناحهای سياسی افغانستان برگزار خواهد کرد.
هدف از اين برنامه که برخی از نمايندگان احزاب سياسی، جامعه مدنی، رسانهها و رهبران مذهبی نيز در آن شرکت خواهند کرد، تقويت تلاشهای در راه صلح اعلام شده است.
تلاشها برای گردهمآوری نمايندگان دولت، اپوزيسيون سياسی و مخالفان مسلح افغانستان و ايجاد زمينه گفتوگو بين آنان در حالی شدت گرفته که ناتو اعلام کرده است تا زمستان ۱۳۹۳ خورشيدی (۲۰۱۴) نيروهايش را از افغانستان خارج خواهد کرد و مسئوليت تأمين امنيت افغانستان را به نيروهای امنيتی اين کشور خواهد سپرد.
با اعلام خروج تدريجی نيروهای نظامی خارجی و افزايش تلاشهای شورشيان بهويژه طالبان برای برهم زدن اوضاع افغانستان نگرانیهای مردم اين کشور نيز بيشتر شده است اما آمريکا و کشورهای همپيمان آن تأکيد کردهاند که اجازه نخواهند داد افغانستان بار ديگر به گذشته بازگردد.