در آستانه رقابتهای انتخاباتی در اسرائيل، بهرغم محکوميتهای جهانی اين کشور اعلام کرد بيش از چهار هزار خانه ديگر در منطقه اشغالی شرق بيتالمقدس (اورشليم) میسازد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نهادهای مدافع حقوق بشر گفتهاند شهرداری بيتالمقدس (اورشليم) امروز چهارشنبه ۲۹ آذرماه (۱۹ دسامبر) طرح ساختوساز دو هزار و ۶۱۰ خانه در منطقه گيوات هاماتوس، واقع در جنوب بخش شرقی شهر را تأييد کرد.
اين منطقه نخستين منطقه از محلههايی است که ۱۵ سال پيش در شرق بيتالمقدس توسط اسرائيل ايجاد شد.
ليور آميهای، کارشناس جنبش ضداشغال “صلح اکنون” از “تصميم نهايی” در اينباره گفت و افزود: “اين اقدام در روزهای آينده منتشر خواهد شد و در پی آن ۱۵ روز وقت خواهد بود تا مناقصهها و مزايدههای خانهها منتشر شوند.”
از سوی ديگر وزارت مسکن اسرائيل فراخوانهای در مورد اعطای يک هزار و ۴۸ خانه جديد در کرانه غربی اردن و شرق بيتالمقدس منتشر کرده است.
محمد اشتيه، وزير شورای اقتصادی برای توسعه و بازسازی فلسطين: تشديد استعمار و مجموعه جنايتها و دستگيریهايی که اسرائيل انجام میدهد ما را بهسوی استفاده هر چه سريعتر ما از دادگاه جنايی بينالمللی میکشاند
آريل روزنبرگ، سخنگوی وزارت مسکن اسرائيل همچنين از ساختوساز تعداد نامعلومی خانه مسکونی در محله اشغالی “هر هوما” در شرق بيتالمقدس نيز خبر داد.
کميسيون برنامهريزی منطقهای بيتالمقدس فردا نيز جلسه خواهد داشت تا در مورد ساخت يک هزار و ۱۰۰ خانه در محله گيلو تصميمگيری کند.
روز دوشنبه گذشته وزير کشور اسرائيل چراغ سبز ساخت يک هزار و ۵۰۰ خانه را در رامت شلومو در شرق بيتالمقدس نشان داد، طرحی که در سال ۲۰۱۰ با مخالفت آمريکا روبهرو شده بود.
ايالات متحده که بهطور معمول اين شهرکسازیها را محکوم میکند از چنين اقداماتی بهعنوان “اقدامات تحريکآميز” ياد میکند.
در کنار آمريکا چهار عضو اروپايی شورای امنيت سازمان ملل در حال آماده کردن بيانيهای مشترک در محکوميت خانهسازی در مناطق اشغالی توسط اسرائيل هستند.
محمد اشتيه، وزير شورای اقتصادی برای توسعه و بازسازی فلسطين با اشاره به امکاناتی که فلسطين پس از پذيرش آن بهعنوان کشور ناظر در سازمان ملل بهدست آورده است، گفت: “تشديد استعمار و مجموعه جنايتها و دستگيریهايی که اسرائيل انجام میدهد ما را بهسوی استفاده هر چه سريعتر ما از دادگاه جنايی بينالمللی میکشاند.”
فلسطين در روز ۲۹ نوامبر در نشست عمومی سازمان ملل در نيويورک بهعنوان کشور عضو ناظر اين سازمان بهرسميت شناخته شد.
اين در حالی است که بهگفته روزنامه معاريو اسرائيل که همواره از مسئولان بلندپايه حزب ليکود، حزب بنيامين نتانياهو، نخستوزير اسرائيل نقل قول میکند: “تشديد طرحهای ساختوساز تنها برای مقابله با آنچه که فلسطين در سازمان ملل انجام داد و ايجاد روابط حسنه فتح و حماس نيست… اين اقدامات بهطور مستقيم به رقابتهای انتخاباتی اسرائيل نيز مربوط است.”
انتخابات مجلس اسرائيل در ژانويه ۲۰۱۳ برگزار خواهد شد.
يک وزير عضو ليکود با اعلام اينکه “رأیدهندگان به ليکود از شهرکسازیها حمايت میکنند”، به اين روزنامه گفته است: “پيش از انتخابات لازم است موقعيت حزب روشن شود.”
اسرائيل بيتالمقدس (اورشليم) را بهعنوان پايتختی “يکپارچه و غيرقابل تقسيم” میداند اما جامعه جهانی الحاق بخش شرقی اين شهر را در سال ۱۹۶۷ بهرسميت نمیشناسد؛ بخشی که فلسطينیها مايلند آن را پايتخت خود سازند.