ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی اعلام کرد که صبح دوشنبه حوثیها از خاک یمن حملاتی را به داخل عربستان انجام دادند. بر همین اساس نیروهای ائتلاف عربی موفق شدند چهار موشک و شش پهپاد انصارالله را رهگیری و منهدم کنند.
حملات حوثیها به خاک عربستان از مه/ اردیبهشت سال جاری مجدداً افزایش یافته است. در آن زمان ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی به طور یکجانبه آتشبس اعلام کرد که تمدید نشد. تا اینکه سهشنبه ۲۳ ژوئن/ ۳ تیر حوثیهای یمن وزارت دفاع و اطلاعات و پایگاه هوایی «سلمان» عربستان در ریاض را هدف قرار دادند. ائتلاف عربی در آن زمان هم اعلام کرده بود این حملات را رهگیری و خنثی کرده است.
ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی صبح دوشنبه ۱۳ ژوئن/۲۳ تیر با انتشار بیانیهای حملات شبانه حوثیها به مراکزی در عربستان را تأیید کرد اما از این مناطق نام نبرد.
تلویزیون المسیره وابسته به انصارالله یمن نیز اعلام کرد که نیروهای ائتلاف صبح دوشنبه مناطقی در یمن را که تحت تسلط حوثیهاست بمباران کرده است.
ساعتی بعد از آنکه اطلاعیه نیروهای ائتلاف منتشر شد، یحیی سریع، سخنگوی شورشیان حوثی اعلام کرد انصارالله در حمله بامداد امروز با موشکهای بالستیک و پهپاد، آشیانه جنگندهها و سامانههای دفاع موشکی پاتریوت در پایگاه «خمیس مشیط» و فرودگاههای ابها، جیزان و نجران را هدف قرار داده است در جیزان. تأسیسات بزرگ نفتی عربستان قرار دارد.
به گفته یحیی سریع پایگاه نظامی «تداوین» در استان «مأرب» نیز مورد حمله قرار گرفت که دهها تن کشته و زخمی شدهاند.
ائتلاف عربی این گفتهها را تأیید نکرده است.
درگیریها در یمن به ویژه در شمال آن کشور در استان الجوف بین ائتلاف عربی و شورشیان حوثی همچنان ادامه دارد.
پیامدهای حملات حوثیها برای ایران
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل ۱۳ ژوئن در یک گزارش علنینشده به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد که کارشناسان سازمان ملل متحد بقایای موشکها و پهپادهای استفاده شده در حمله به فرودگاه بینالمللی ابهای عربستان سعودی در ژوئن و اوت سال گذشته و همچنین حمله به تأسیسات نفتی عربستان در میدان نفتی خریص و ابقیق در سپتامبر سال گذشته را بررسی کرده و به این نتیجه دست یافته که موشکهای کروز یا بخشی از قطعات آنها و همچنین پهپادهای استفادهشده در حملات به تأسیسات نفتی عربستان سعودی منشاء ایرانی داشتند.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا پنجنشنبه هفته گذشته در یک نشست خبری تلفنی با روزنامهنگاران از تعهد ایالات متحده آمریکا به حفاظت از کشورهای عرب خلیج فارس در مقابل «تهدیدات موشکی ایران» خبر داد. به گفته وزیر خارجه آمریکا یکی از این شیوهها تمدید تحریم تسلیحاتی ایران است که اکتبر/ مهر سال جاری به پایان میرسد. فروش تسلیحات آمریکایی به کشورهای عربی خلیج فارس نیز همچنان ادامه مییابد.
یک روز قبل از این اظهارات، پمپئو از توقیف یک کشتی خبر داده بود که به گفته او، حامل تسلیحاتی بود که ایران برای حوثیهای یمن فرستاده بود. وزارت خارجه ایران این اظهارات را رد کرده است. ایالات متحده آمریکا قطعنامهای را در اختیار اعضای شورای امنیت سازمان ملل قرار داده که بر اساس آن خرید و فروش سلاح با ایران زیر نظر شورای امنیت قرار میگیرد.
در این فاصله صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) هفته گذشته درباره گسترش قحطی در یمن هشدار داد. به دلیل کمبود بودجه برای کمکهای بشردوستانه، بر شمار کودکان یمنی گرسنه و در معرض سوء تغذیه حاد، هزاران نفر افزوده خواهد شد.
بیشتر بخوانید: