علی خضریان، نماینده تهران و عضو کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس روز شنبه ۲۱ تیرماه، با اشاره به دلایل خارج نشدن ایران از معاهده برجام و قرارداد ان پی تی گفت برخی افراد به جای اینکه به مسائل داخلی برای رفع مشکلات توجه کنند، چشم اندازشان انتخابات آمریکاست. او گفته نمایندگان در حال امضای طرحی هستند که دولت را ملزم به خروج از پروتکل الحاقی کنند.

مسأله خروج ایران از پروتکل الحاقی در سال‌های اخیر همواره محل مناقشه دو جناح اصول‌گرا و اصلاح‌طلب در ایران بوده است

به‌نوشته وب‌سایت خبری «عصر ایران» این نماینده مجلس با اشاره تلویحی به سیاست‌های دولت حسن روحانی گفته: «به جای اینکه به این مشکلات فکر کنند به دنبال این هستند که مسائل کشور را به یک کدخدا گره بزنند و چون یک کدخدای بی عقل سرکار است اینها به دنبال تفکیک آمریکا بد و خوب هستند.»

پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ، به‌عنوان رئیس جمهوری آمریکا و بالا گرفتن گمانه‌زنی‌ها برای خروج آمریکا از برجام، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی اواخر مهرماه ۱۳۹۶ در در دیدار با نخبگان و استعدادهای برتر علمی اعلام کرد: «اگر ایالات متحده برجام را پاره کند ما آن را ریز ریز می‌کنیم.»

علی‌رغم خروج یک‌جانبه دولت آمریکا در اواسط اردیبهشت‌ ماه ۱۳۹۷ از برجام، جمهوری اسلامی ایران نه تنها تاکنون از این توافقنامه خارج نشده بلکه حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران و دیگر مقامات دولتی در دو سال گذشته بارها خواستار بازگشت آمریکا به این توافق نامه شده‌اند.

علی خضریان نماینده تهران در مجلس اما در گفت‌گوی امروز خود با لحنی کنایه آمیز به تلاش‌های دولت مبنی بر تلاش برای حفظ برجام، اعلام کرده: «یک جسد را دفن نمی‌کنند که شاید عیسی مسیحی در انتخابات آمریکا رای بیاورد و آن جسد را برای آنها زنده کند.»

او در پاسخ به این سوال که آیا این احتمال هست نمایندگان مجلس یازدهم طرحی برای خروج ایران از برجام داشته باشند؟ گفت: «باید این مسئله در کمیسیون امنیت ملی بررسی تخصصی شود که ما در چه شرایطی هستیم ولی ما چه در برجام باشیم و چه بخواهیم خارج شویم باید به دنبال حل مشکلات داخلی کشور باشیم.»

این نماینده اصول‌گرای مجلس گفت: «ما با واقعیتی مواجه هستیم و آن هم تعهد ناپذیری غرب با راهبری آمریکاست.»

مسأله خروج ایران از پروتکل الحاقی که به معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای نیز معروف است، در سال‌های اخیر همواره محل مناقشه دو جناح اصول‌گرا و اصلاح‌طلب در ایران بوده است.

حسن روحانی دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی ایران اواخر مهرماه ۱۳۸۲ و در جریان حضور هم‌زمان وزاری امور خارجه بریتانیا، فرانسه و آلمان در تهران این پروتکل را امضاء کرد.

براساس ماده پنج پروتکل الحاقی، جمهوری اسلامی ایران پذیرفته بود که در کنار همه موارد، بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی، بدون اطلاع قبلی، اجازه بازرسی از مکان فعالیت‌های هسته‌ا‌ی ایران را دارند.

 مقامات حکومتی ایران در سال‌های بعد اما با بهانه قرار دادن مغایرت این ماده «با منافع ملی» بارها تعهدات خود در این معاهده را نقض کردند.

علی خضریان اما در ادامه گفته‌های امروز خود اعلام کرده: «در حال حاضر نمایندگان در حال امضا طرحی هستند که دولت را ملزم به خروج از پروتکل الحاقی کنند.»

به‌گفته او، در حال حاضر در کشور دو دیدگاه وجود دارد که متاسفانه دیدگاه غرب‌گرا فعلا در امور اجرایی غلبه دارد.

در همین زمینه: