در جريان انفجار در معدن زغال‌سنگ يال شمالی طبس و ريزش تونل هشت کارگر ‌کشته شدند.

به گزارش منابع خبری ايران، در ساعت چهار بامداد امروز، سه‌شنبه ۲۸ آذرماه در پی انفجاری در يک معدن زغال‌سنگ متعلق به شرکت آرمين‌نوين يا يال شمالی ايران در منطقه پروده طبس، هشت معدنچی کشته شدند.

بنا به اين گزارش‌ها اين انفجار در نوبت چهارم کاری این معدن رخ داد که تاکنون چهار جنازه کشف شده و چهار نفر ديگر مفقود شده‌اند.

پزشکی قانونی يزد با استناد به ابعاد حادثه، مرگ کارگران مفقودشده را نيز تأييد کرد و به اين ترتيب تعداد کشته‌شدگان اين حادثه به هشت نفر رسيد.

اين در حالی است که احمد طالبيان مقدم، فرماندار طبس تعداد کشته‌شدگان اين حادثه را چهار نفر اعلام کرده بود.

حسين درخشان، مدير روابط عمومی سازمان امداد و نجات جمعيت هلال‌احمر از اعزام دو تيم امدادی برای امدادرسانی به حادثه ريزش معدن در طبس خبر داد.

“به دلیل نوع حفاری و تونل‌بندی معادن، در ایران اگر یک معدن دچار حادثه شود احتمال زنده بیرون آمدن معدنچیان گرفتار این معدن بسیار پایین است”

وی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) گفت اين حادثه در ساعت ۹ صبح امروز به مرکز فوريت‌های امدادی اعلام شد.

خبرگزاری کار ايران (ايلنا) نوشته است: “به دلیل نوع حفاری و تونل‌بندی معادن، در ایران اگر یک معدن دچار حادثه شود احتمال زنده بیرون آمدن معدنچیان گرفتار این معدن بسیار پایین است.”

معادن زغال‌سنگ ایران همواره برای کارگران یکی از حادثه‌خیز‌ترین محیط‌های کاری به‌شمار می‌رود.

در چند سال گذشته با انفجارها و ريزش در معدن باب نیزو و هجدک در کرمان چندين معدنچی کشته شده‌اند.

ايلنا افزوده است در معدنی همچون یال شمالی که به دلیل نشت گاز متان هرآن امکان انفجار و ریزش وجود دارد سوختن، خفه شدن و له شدن در زیر آوار تنها راه مردن است.

حادثه امروز در معدن يال شمالی در حالی رخ داد که روز گذشته سازمان پزشکی قانونی ايران اعلام کرد ميزان حوادث ناشی از کار در اين کشور در هفت ماه نخست سال ۹۱ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۴ درصد افزايش يافته است.

به‌گفته سازمان پزشکی قانونی، آمار حوادث ناشی از کار در ايران در سال گذشته ۸۸۸ مورد بوده که امسال به ۱۱۰۱ مورد افزايش يافته است.

براساس اعلام اين سازمان “سقوط از بلندی با ۴۵۶ فوتی (۴۵۳ مرد و سه زن)، اصابت اجسام سخت با ۲۳۶ فوتی (۲۳۵ مرد و يک زن)، برق‌گرفتگی با ۱۷۳ فوتی (۱۷۲ مرد و يک زن)، سوختگی با ۶۴ فوتی (۵۸ مرد و شش زن) و کمبود اکسيژن با ۳۴ فوتی مرد به ترتيب رتبه‌های اول تا پنجم مرگ‌آور‌ترين حوادث حين کار را به خود اختصاص داده‌اند.”

طی اين مدت استان‌های تهران با ۱۴۰ فوتی (همگی مرد)، اصفهان با ۹۴ فوتی (همگی مرد) و خراسان رضوی با ۷۲ فوتی (۷۱ مرد و يک زن) بيشترين و استان‌های چهارمحال و بختياری با دو فوتی، خراسان جنوبی با سه و زنجان با چهار فوتی کمترين موارد مرگ بر اثر حوادث کار را داشته‌اند.