فريدون عباسی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران گفت جمهوری اسلامی غنی‌سازی ۲۰ درصد را تا هر زمانی که به آن نياز داشته باشد توليد خواهد کرد.

پايگاه اطلاع‌رسانی دولت ايران امروز سه‌شنبه ۲۸ آذرماه نوشت فريدون عباسی، رئيس سازمان انرژی اتمی در مورد درخواست کشورهای غربی برای تعليق غنی‌سازی ۲۰ درصد اورانيوم از سوی ايران گفت: “غنی سازی ۲۰ درصد موضوعی نيست که غربی‌ها موافق آن باشند يا مخالف و يا در قبال آن قصد موضع‌گيری داشته باشند.”

وی افزود: “غنی‌سازی ۲۰ درصد حق ملت ايران برای استفاده در راکتور تهران است و [جمهوری اسلامی] از اين حق با اقتدار دفاع خواهد کرد.”

اورانيوم با درجه خلوص ۲۰ درصد تنها يک گام کوتاه با اورانيوم با درجه خلوصی که برای توليد سلاح هسته‌ای مورد نياز است فاصله دارد. از اين رو نگرانی غرب درباره اين‌ احتمال که برنامه‌ هسته‌ای ايران در واقع سرپوشی برای پيشبرد قابليت توليد تسليحات هسته‌ای در اين کشور باشد، به اوج خود رسيده است.

فريدون عباسی: هرگز به‌خاطر خواست ديگران از اين حق عقب‌نشينی نخواهيم کرد و تا زمانی که نياز داشته باشيم، توليد می‌کنيم

گروه ۱+۵ شامل آمريکا، بريتانيا، روسيه، چين، فرانسه و آلمان که با ايران چندين مذاکره هسته‌ای را پيش برده اما به نتيجه‌ای نرسيده‌ است از ايران می‌خواهد غنی‌سازی اورانيوم را متوقف کند، موضوعی که ايران آن را قبول نمی‌کند.

ايران برنامه هسته‌ای خود را “صلح‌آميز” عنوان می‌کند و می‌گويد اورانيوم ۲۰ درصد غنی‌شده را برای مصارف پزشکی نياز دارد.

رئيس سازمان انرژی اتمی ايران در ادامه سخنان خود گفت: “جمهوری اسلامی ايران غنی‌سازی ۲۰ درصد را به اندازه نيازش و تا هر زمانی که به آن احتياج داشته باشد توليد خواهد کرد.”

فريدون عباسی تأکيد کرد: “هرگز به‌خاطر خواست ديگران از اين حق عقب‌نشينی نخواهيم کرد و تا زمانی که نياز داشته باشيم، توليد می‌کنيم.”

مؤسسه علوم و امنيت بين‌المللی آمريکا در گزارش مهرماه سال جاری (هشت اکتبر) خود اعلام کرد که ايران می‌تواند ظرف دو تا چهار ماه اورانيومی را که برای توليد بمب اتمی لازم است توليد کند، اما همچنان با چالش‌هايی جدی در زمينه مهندسی و ساخت ديگر اجزای لازمی که در کلاهک موشک کاربرد دارد مواجه خواهد بود که مجموعه اين مسائل باعث تأخير در اين پروژه احتمالی می‌شود.

اين مؤسسه که به‌طور معمول به کنگره و دولت ايالات متحده در رابطه با برنامه هسته‌ای ايران مشاوره می‌دهد، همچنين گفت، هرگونه تلاش ناگهانی ايران برای غنی‌سازی اورانيوم در سطحی که برای توليد سلاح اتمی مورد نياز است، به سرعت توسط ايالات متحده و آژانس بين‌المللی انرژی اتمی که سايت‌های هسته‌ای شناخته شده ايران را رصد می‌کنند، کشف خواهد شد.

در حالی که آژانس بين‌المللی انرژی اتمی می‌گويد ايران احتمالأ به‌طور مخفيانه آزمايش‌های هسته‌ای به قصد توليد سلاح انجام داده است، ايران به دفعات انجام هرگونه آزمايشی در اين زمينه را انکار کرده است.

ايالات متحده و هم‌پيمانان آن با هدف بازداشتن ايران از برنامه هسته‌ای آن، تحريم‌های گسترده‌ای را عليه اين کشور وضع کرده‌اند، اما اين تحريم‌ها تاکنون نتوانسته ايران را قانع به توقف فعاليت‌های خود کند.