دبيرکل سازمان ملل در مورد عواقب کاهش فرصتهای کاری پس از خروج نظاميان بينالمللی از اين کشور هشدار داد.
بان کی مون هنگام ارايه گزارش فصل گذشته خود به شورای امنيت در مقر سازمان ملل در نيويورک گفت با کاهش حضور نظاميان خارجی در افغانستان، عواقب اقتصادی آن نيز آشکار خواهد شد.
وی از جامعه بينالمللی خواست تا تلاشهای خود برای افزايش فرصتهای کاری و امرار معاش را در اين کشور افزايش دهند.
دبيرکل سازمان ملل همچنين کاهش کمکهای بشردوستانه از ۹۰۰ ميليون دلار در سال ۲۰۱۱ به ۴۸۴ ميليون دلار در سال جاری را نگرانکننده خواند در حالی که کمکهای توسعهای جهانی از چهار ميليارد در سال ۲۰۱۰ به شش ميليارد و ۳۰۰ ميليون دلار در سال ۲۰۱۲ رسيده است.
بان کی مون از کشورهای کمککننده به افغانستان خواست تا دستکم ۱۰ درصد از کمکهای توسعهای خود را به امور بشردوستانه در افغانستان اختصاص دهند
بان کی مون از کشورهای کمککننده به افغانستان خواست تا دستکم ۱۰ درصد از کمکهای توسعهای خود را به امور بشردوستانه در افغانستان اختصاص دهند.
قرار است ۱۵ عضو شورای امنيت اين گزارش و وضعيت کنونی افغانستان را هفته آينده مورد بحث و بررسی قرار دهند.
نيروهای بينالمللی کمک به تأمين امنيت افغانستان (آيساف) تحت پوشش ناتو فعاليت دارند؛ مطابق با توافق دولت افغانستان و ناتو قرار شده است که اين نيروها تا زمستان ۱۳۹۳ (۲۰۱۴) اين کشور را ترک کنند.
اين نگرانی سازمان ملل در مورد عواقب اقتصادی خروج نيروهای بينالمللی در حالی مطرح میشود که ماه گذشته بنياد آسيايی نتايج يک نظرسنجی را منتشر کرد که نشاندهنده افزايش اميد مردم به آينده بود اما در آن بيکاری بهعنوان يک نگرانی عمده مطرح شده بود.
در اين نظرسنجی ۲۷ درصد از شش هزار و ۲۹۰ شهروند ۱۸ سال و يا بالاتر از آن در ۳۴ ولايت افغانستان، از بيکاری بهعنوان مشکل عمده خود نام برده بودند.