یک سوله تأسیسات هستهای نطنز دچار آتشسوزی شد. کارشناسان خارجی میگویند که تأسیسات جدید نطنز برای تولید سانتریفیوژ دچار سانحه شده است. کاربران شبکههای اجتماعی از نشت مواد رادیواکتیو ابراز نگرانی کردهاند. فرماندار نطنز میگوید جای نگرانی وجود ندارد.
رمضانعلی فردوسی بادی، فرماندار نطنز، پنجشنبه ۱۲ تیر به خبرگزاری دولتی دانشجویان ایران (ایسنا) درباره آتشسوزی در یک سوله سایت هستهای نطنز گفت:
«بامداد امروز پنجشنبه ۱۲ تیر آتشسوزی اتفاق افتاد که به محض اطلاع چند اکیپ آتشنشانی را به محل اعزام کردیم و آتش اطفاء و نگرانیها برطرف شد.»
فرماندار نطنز همچنین درباره احتمال نشت مواد رادیواکتیو گفت:
«جای هیچ نگرانی در خصوص احتمال آلودگی و نشت مواد رادیو اکتیو وجود ندارد و خوشبختانه هیچ تلفاتی هم نداشتهایم.»
به گفته فردوسی بادی، محل آتشسوزی یک سوله «درحال ساخت» در «حاشیه سایت هستهای» بوده و «وسایل اسقاطی» در آن وجود داشته است.
پس از این حادثه، یک خبرنگار اسرائیلی در توئیتی مدعی شده بود که اسرائیل سایت نطنز را بمباران کرده است. گروهی به نام «یوزپلنگهای وطن» هم در ویدئوهایی که برای برخی رسانهها از جمله «رادیو زمانه» فرستادهاند، مسئولیت «حمله» به تأسیسات نطنز را برعهده گرفتند اما تأیید ادعاهای آنها در حال حاضر ممکن نیست.
فرماندار نطنز اما در واکنش گفت که «گمانهزنیها در مورد حمله به این سایت کاملاً بیاساس است» و وعده داد که عوامل فنی علت حادثه را بررسی خواهند کرد. هرچند پیش از آن خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا) در یک مقاله احتمال خرابکاری «کشورهای معاند» از جمله اسرائیل و ایالات متحده را مطرح کرده بود.
کدام بخش سایت نطنز دچار حادثه شد؟
اگرچه ایران یک سوله حاشیهای را محل حادثه معرفی کرده است، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» به نقل از کارشناسان بینالمللی اعلام کرد که آنچه در نطز دچار آتشسوزی شده، تأسیسات جدید تولید سانتریفیوژ است.
فابیان هینتس، پژوهشگر مرکز جیمز مارتین در مونتری کالیفرنیا، میگوید که بر اساس تصویرهای ماهوارهای و یک برنامه تلویزیونی ایران درباره تأسیسات نطنز توانسته ساختمان آتشگرفته را شناسایی کند. به گفته هینتس در این ساختمان سانتریفیوژ تولید میشده است.
هینتس همچنین میگوید که این آتشسوزی «بسیار، بسیار مشکوک» است و خسارت وارده به آن مشکلی جدی برای فعالیتهای هستهای است.
دیوید آلبرایت، پژوهشگر انستیتو علم و امنیت بینالملل نیز ادعای مشابهی را در مورد آتشگرفتن تأسیسات تولید سانتریفیوژ مطرح کرده است. انستیتوی آلبرایت یک گزارش درباره این تأسیسات منتشر کرده بود.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بیانیهای کوتاه درباره حادثه در نطنز نوشت که «از گزارشها درباره نطنز آگاهیم و در حال حاضر پیشبینی میکنیم که حادثه اخیر هیچ تأثیری بر فعالیتهای راستیآزمایی پادمانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی نخواهد داشت.»
در حکومت جهل و فساد و دروغ٬ ملای خود کشی شده اش که در سرکوب مردم کارنامه سیاهی بر جا گذاشته بود فقط در یک فقره رشوه٬ نیم میلیون یورو را بجیب زده بود!! .
این در حالیستکه که مردم از ناچاری بفروش کلیه و نوزاد پرداخته و در قبرستانها و پشت بامها میخوابند !
Farid / 03 July 2020
احوادث اخير اتفاقي نيست اولين حادثه در شرق تهران و الان ابن دومين حادثه، اين حوادث سيگنابهايي هست كه رژيم اخوندي در حال فرستادن به غرب و شوراي امنيت در راستاي مذاكرات پشت پرده با المريكاست كه موييد تسليم امريكا و موييد تسليم بودن ايران است. به اين منظور كه با وجود پيشرفت برنامه غني سازي و موشكي دست به خود تخريبي ميزند كه راه مذاكرات باز شود و به اصطلاح خواسته امريكا و غرب تاميين شود. به راستي كه در طول حكومتهاي ايران بعد از اسلام فقط يك حكومت با عزت و شرف ايراني مبتني بر ناسيونالسيم ايراني بجلوي غرب ايستاد و ان هم حكومت پهلوي بود. بقيه حكومتها فقط تركمنچاي خلق كردند
Aria / 03 July 2020
وعده پاسدار اطلاعاتی روحانی قبل از انتخابات : کاری میکنم که هم زندگی مردم بچرخد و هم سانتریفیوژها! .
بعد ازیارانه ای کردن ۷۰ در صد مردم٬ وبا انفجار اخیر مرکز سانتریفوژها ٬ دیگری چیزی نمانده که بچرخد !!
Pouya Bakhtiari / 03 July 2020
یک خبرنگار اسرائیلی از حمله جنگنده اف16 اسرائیلی و بمباران نطنز توئیت کرده بود.
ظاهراً اسرائیل دامنه حملات را به داخل تأسیسات اتمی جمهوری اسلامی کشانده است. و نظام ولایی با اقتدار کامل آن را کتمان می کند!!!!
مجتبی / 03 July 2020
دراین حکومت ضدایرانی فاشیست عجم پرست بارها گفته شده ومیشود جای نگرانی نیست …درمورد بروز ویروس کرونا هم می گفتند جای گرانی نیست و هرفرد وقشون وگروهی که اعلام خطر کرده بود دستگیر وزندانی وحتی مفقود الصر شدند…سانترفیوژ برای تولید کردن ماست ازشیر ویا دستگاه همزن دوغ نیست وبرای غنی کردن اورانیوم و آنهم باموجدیت اورانیوم تشعشی کار می کند مسلم با تخریب شدن چنین دستگاهی تشعشات اتمی وهمراه با ذرات اورانیوم محیط را آلوده خواهد کرد…درانفجارراکتوراتمی چنوبیل هم شوروی مدت ها سکوت کرده بود و همزمان برای اقتدار نمائی نظامیونش درمسکو ؤزه میرفتند و خارجی ها ازجمله سوئدی ها وامریکا متوجه انتشار تشعشات اتمی کلان مقدار درچنوبیل شدند وشوروی چاره ای نداشت که بگوید نیروگاه چنوبیل منفجر شده است …سانتریفیوژ غنی کردن اورانیوم که چرخنده ای با سرعت های بسیارزیاد است اگرمحورش ویا بلبرنگ دستگاه توانائی چنین چرخش های سریع را ناشته باشند ازهم متلاشی شده و همچون گلوله های شلیک شده محفظه سانترفیوژ از هم می درند…
حقیقتگو / 03 July 2020