معاون زنان وزارت ورزش و جوانان ایران در مورد فعالیت زنان در رشتههای پاورلیفتینگف، بوکس و ورزش زورخانهای گفته: «در مبانی اعتقادی ما از زن به عنوان ریحانه یاد شده، نمیتوانیم رشتهای را قبول کنیم که کل سیستم بدنی و فیزیولوژی او را تحت تاثیر قرار دهد.»
مهین فرهادیزاد گفته تقاضای زنان برای این رشتهها بر اساس شرایطی مثل وضعیت جسمانی، سلامتی، مسائل فرهنگی و «نظرات علما» بررسی میشود.
بحث حضور زنان در زورخانهها از مدتی قبل در ایران خبرساز شده است. ۲۰ خرداد، یک روز قبل از روز «فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای»، گروه کوچکی از مردان که به ادعای رسانههای حکومتی «پیشکسوتان» ورزش زورخانهای بودند، همراه جمعی از طلاب در اعتراض به حضور زنان در این ورزش باستانی، در زورخانه عراقی تهران تجمع و نامهای اعتراضی منتشر کردند.
۲۴ خرداد، یک روز پس از حضور چند زن در زورخانهای در شهر قدس (قلعه حسنخان) در حومه تهران، مدیر این زورخانه به خبرگزاریر دانشجویان ایران (ایسنا) گفت که مسئولان ورزشی او و مرشد این زورخانه را برکنار کردهاند.
در واکنش به اخباری که در حاشیه حضور زنان در زودخانهها و فعالیت در رشتههایی مانند بوکس و پاورلیفتینگ مطرح شده، مهین فرهادیزاد، معاون توسعه ورزش زنان وزارت ورزش به خبرگزاری ایسنا گفته: «نامه کتبی این سه رشته به وزارت ورزش رسیده است و ما در جلسه شورای مدیریت ورزش با حضور افراد متخصص و مسئول موضوع را بررسی کردیم. با توجه به اینکه در مبانی اعتقادی ما از زن به عنوان ریحانه یاد شده، نمیتوانیم رشتهای را قبول کنیم که کل سیستم بدنی و فیزیولوژی او را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین مسائل پزشکی و ورزشی را مورد بررسی قرار میدهیم.»
فرهادیزاد در مورد تقاضای حضور زنان در ورزش زورخانهای گفته: «اکنون عکسهایی که از زنان علاقهمند به زورخانه برای ما ارسال کردهاند، تعداد انگشتشماری را نشان میدهد. آیا هیاهوی این روزها برای همین نفرات است؟»
او گفته شکل و شمایل ساختمان زورخانه و اعمال و رفتارش نشان دهنده آن است که زورخانه برای مردان بوده و لباس آن هم کاملا برای مردان است.
به گفته فرهادیزاد از لحاظ تاریخی نقش مردان در تاریخ ورزش زورخانهای پررنگ بوده و هیچ جایی به زنان اشاره نشده است. او همچنین گفته مردان بیشتر از زنان متقاضیان فعالیت زنان در زورخانهها هستند.
معاون توسعه ورزش زنان وزارت ورزش به طور خاص در مورد رشته پاورلیفتینگ هم گفته: «این رشته باید توضیح بدهد که در چه حوزههایی به دنبال فعالیت است. اگر بحث پرورش اندام را در نظر دارند، به سرعت و پس از دریافت نامه پاسخ منفی میدهیم چون بحث پرورش اندام و حجیم شدن عضلات شیوههای خود را دارد که با شرایط زنان جور در نمیآید.»
بیشتر بخوانید: بدنسازی زنان در تعلیق: فدراسیون از حکم دادگاه تبعیت میکند
ورزش بدنسازی هم در ایران برای زنان قانونی نیست و فدراسیون پرورش اندام ایران پیشتر اعلام کرده که در زمینه پرورش اندام زنان فعالیتی ندارد زیرا با ارزشهای نظام مغایرت دارد.
چهار سال قبل، فدراسیون بدنسازی فعالیتهای دختران بدنساز و چهار مربی مرد آنها را که بدون هماهنگی فدراسیون به مسابقههای بینالمللی رفته بودند، تعلیق کرد.
- در همین زمینه
زنان؛ پهلوانان واقعی در زورخانه ایران
حتی عضلاتمان هم بدون اجازه آغایون حق منقبض شدن ندارد! ایران =پادگان!
گردافرین / 27 June 2020
«ریحانه» یعنی گیاه خوشبو! این چه ربطی به واقعیت اجتماعی و مادی دارد؟!؟ گویا این کلمه از حدیثی از علی گرفته شده است که میگوید: «المراءة ریحانة و لیست بقهرمانة»، که گویا به معنای «پیشکار، موکل، سرمدار و کسی که امور را در دست میگیرد» ترجمه شده است. البه این اراجیف و خزئبلات عده ای مرتجع را باید دور ریخت و وقعی بدان ننهاد، اما چطور است که این گیاه خوشبو را می توان کتک زد و به خاک و خون کشید و اعدام کرد و مورد اسیدپاشی و چاقوکشی قرار داد، اما باید از حجم عضلاتش ترسید؟! اگر این گیاه به درخت تناوری تبدیل شود برای آقایان ترسناک است! از زن می ترسند و نفرت دارند، به شرط آنکه ضعیفه بودن را قبول کند و بپذیرد که حقی ندارد.
کارو / 28 June 2020