محمد مرسی، رئيسجمهور مصر پس از ديدار با شخصيتهای سياسی فرمان خود که بر اساس آن قدرت رئيسجمهور افزايش میيافت و کشور را به بحران سياسی جدی کشاند، لغو کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه محمد سليم العوا، از شخصيتهای سياسی اسلامی مصر شامگاه شنبه ۱۸ آذرماه (هشتم دسامبر) در يک نشست رسانهای درباره ديدار مرسی و چهرههای سياسی گفت: “اين فرمان از هماکنون لغو شده است.” ياسر علی، سخنگوی محمد مرسی نيز در اين نشست حضور داشت.
با اين حال بهگفته العوا فرمان جديدی اعلام شد که با متن پيشين دستور رئيسجمهور متفاوت است.
مرسی دوم آذرماه (۲۲ نوامبر) دستور جلوگيری از انحلال مجلس مؤسسان تدوين قانون اساسی مصر را صادر کرد.
وی همچنين اختيار دستگاه قضايی را در انحلال پارلمان سلب کرد و انتخاب دادستان را بر عهده رئيسجمهوری گذاشت.
محمد سليم العوا تأکيد کرد فرمان جديد در نظر دارد که “اگر در همهپرسی شنبه آينده پيشنويس قانون اساسی رأی نياورد، رأی برای انتخاب مجلس مؤسسان برنامهريزی خواهد شد
به موجب اين حکم، دستورات رئيسجمهور، نهايی و قابل اجرا بود و هيچ گروه و حتی دستگاه قضايی نمیتوانست آن را نقض کند.
محمد سليم العوا همچنين گفت محمد مرسی تاريخ ۱۵ دسامبر را برای برگزاری همهپرسی پيشنويس قانون اساسی پابرجا دانست.
وی تأکيد کرد فرمان جديد در نظر دارد که “اگر در همهپرسی شنبه آينده پيشنويس قانون اساسی رأی نياورد، رأی برای انتخاب مجلس مؤسسان برنامهريزی خواهد شد.”
العوا گفت: “رئيسجمهور در تمام مدت جلسه حضور داشت و اعلام کرد تصميمات گرفتهشده را میپذيرد و به آنها احترام میگذارد.”
محمد مرسی همچنين نيروهای سياسی ديگری را که در نشست شامگاه شنبه شرکت نداشتند دعوت کرد که نظر خود را درباره بندهای قانون اساسی که مايل بودند تغيير يابد ارائه دهند.
بهگفته رئيسجمهور مصر اين پيشنهادها زمانی که پارلمان جديد انتخاب شد مورد بررسی قرار خواهند گرفت که قبل از چند ماه نخواهد بود.
در جلسه روز شنبه محمد مرسی و نيروهای سياسی، جبهه نجات ملی، نيروی اصلی مخالفان شرکت نداشت.
فرمان دوم آذرماه محمد مرسی پس از انقلاب مصر بحران بیسابقهای را در اين کشور سبب شد و از آن زمان تاکنون قاهره و چند شهر بزرگ مصر صحنه درگيریهای مخالفان با طرفداران مرسی و نيروهای پليس بود. شديدترين اين درگيریها چهارشنبه شب گذشته در قاهره رخ داد که طی آن هفت نفر کشته شدند.
اپوزيسيون در رابطه با پيشنويس قانون اساسی که شنبه آينده برگزار خواهد شد قطبی شده است.
مخالفان معتقدند پيشنويس قانون اساسی راه را به سوی اسلامی کردن قوانين باز کرده است و فاقد تضمين آزادیها، بهويژه آزادی بيان و آزادی مذهب است.
حوج اوقوه مرسی ….اوقوه مرسی ….بهت نگفتم صد دفعه ریشو دستپاچه و لوس نشو ….شست پات تو چشمت میره …یواش یواش بزار برن داخل قفس ….حوصله نکردی یه دفعه خواستی همشون رو داخل قفس کنی که خیلی هاشون پرت و پلا و فراری شدن …اول دون می پاشن و منتظر میشن ….همونکه ***خمینی و ارباباش فرانسه و انگلیس در ایران انجام دادن ….کیف می کنی 60 70 میلیون رو چطوری تو قفس کردن و هر آشغال سبزی که براشون داخل بریزن خوشحالشون می کنه و نوک زن هاشون رو پاسدارچی هاش می گیرن یا تو یه قفس دیگه می اندازنشون یا سرشون می برن …حوج اوقوه مرسی.. …..چشمت کور ای بی عرضه ….ای بی لیاقت ….شل دادی…حالا سفت می خوری …..آخ بمیرم برات ..میگی هنوز پاسدارچی و لباس شخصی و ساندیس خور بقدر کافی نداری ….باشه چهار سال هنوز وقت داری که زندون اوین براشون بسازی و طناب دار از چین براشون وارد کنی و شبونه بریزی تو حونه شون و از زیر لحاف بکشیشون بیرون و دارشون بزنی ….یه تلفن به ولایت فقیه علی خونخوارمنه ای(خ ر ه) بزن …بهت کلی میتونه در این مورد اطلاعات لازمه رو بده ….البته فکر نکنی که اون همین طوری مجانی این اطلاعات رو به تو میده بلکه باید حق امتیازش رو اول از ارباباش فرانسه و انگلیس بخری !!!!
haghighatgo / 09 December 2012
به نقل از پیک نت:
مصری ها نخواستند ج. اسلامی را تجربه کنند
رئیس جمهور مصر
دستش خیلی زود رو شد
ارتش مصر که در خیابان های قاهره مستقر شده، بتدریج باب گفتگو با مردم معترض در خیابان ها را آغاز کرده است. بویژه پس از پاسخ منفی رهبران اپوزیسیون سیاسی به دعوت “مورسی” رئیس جمهور اسلام پناه مصر که موقعیت او را متزلزل تر از روزهای گذشته کرد. تظاهرات روزهای اخیر مردم و بویژه جوانان و زنان مصر در قاهره و شهرهای دیگر مصر به هر نتیجه ای نرسد، به یک نتیجه قطعی رسید و آن این که دیگر نمی توان با “حکم حکومتی” و شیوه “ولایتی” بر مصر حکومت کرد! مردم مصر “گربه را دم در حجله کشتند”! و نیاز نبود 33 سال صبر کنند تا به نتیجه ای برسد که امروز مردم ایران رسیده اند.
رئیس جمهور مصر که اطراف کاخش را ارتش با سیم خار دار مسدود کرده تا مردم وارد کاخ نشده و تکلیف “مورسی” را در همان کاخ روشن کنند، روز گذشته رهبران مخالفان را برای گفتگو فراخواند، اما شناخته شده ترین چهره های سیاسی مصر مانند البرادعی، عمر موسی نه تنها این دعوت را نپذیرفتند، بلکه آن را تحریم کردند تا دیگران هم به آن نروند. همه آنها میدانند مورسی زمینه را باخته و میدان را باید ترک کند.
فعلا همه پرسی درباره قانون اساسی تازه مصر نیز به تعویق افتاده است زیرا هنوز زمان نوشتن قانونی که باید منعکس کننده خواست مردم مصر باشد نیست. بند بند آن فعلا در خیابان نوشته می شود.
محمد مرسی در یک اعلامیه مخالفان احکام خود را به پیگرد تهدید کرده بود و حالا خود تحت پیگیر یک جنبش به خیابان آمده است!
rezaکاربر مهمان / 09 December 2012
بنظر من آقای مرسی آن بخش از گرایش سیاسی موجود در مصر را نمایندگی مینماید که خواه ناخواه در مسیر غیر منعطف بسوی اجرای قواعد متصلب و ستیزه جویانه سلفی اسلام است که بعلت تسلط حزبی اخوان المسلمین بر افکار مردم تحت تبلیغات تجدد ستیز اسلام خواهی دیر یا زود تمامی دستاورد های خونین مردم مصر را بنفع جنجال اسلام طلبی قشریون نااگاه قربانی خواهد نمود ، با وجود اینکه آقای مرسی در ظاهر فردی میانه رو و معتدل می نمود ، اما درصورت ادامه کار وی گریزی از برگشت به ریشه های رفتارهای حزبی خویش نخواهد داشت و در صورت ادامه این وضع نیز یکبار دیگر شاهد مصادره زود هنگام دستاورد های انقلاب مردم مصر همچون ایران بدست تند رو های فرصت جو و بی رحم خواهیم بود. خدا مردم مصر را از این گردنه هولناک بسلامت دارد.
کاربر مهمان / 09 December 2012