بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل بار ديگر بشار اسد، رئيس‌جمهور سوريه را فراخواند که از سلاح‌های شيميايی استفاده نکند.

به گزارش خبرگزاری آلمان، مارتين نسيرکی، سخنگوی سازمان ملل روز گذشته پنج‌شنبه ۱۶ آذرماه (ششم دسامبر) در نيويورک گفت بان کی مون اين درخواست را در نامه‌ای به بشار اسد عنوان کرده و گفته است حکومت سوريه “مسئوليت اساسی” در قبال اطمينان از عدم استفاده از چنين سلاح‌هايی دارد.

بنا به اين گزارش، بان کی مون در همين رابطه با احمد اوزومجو، مديرکل سازمان منع استفاده از سلاح‌های شيميايی تماس گرفت و نگرانی خود را از خبرهای منتشرشده مبنی بر قصد حکومت سوريه از به‌کارگيری سلاح‌های شيميايی ابراز داشت.

سخنگوی سازمان ملل گفت در اين تماس تلفنی احمد اوزومجو هر گونه استفاده از چنین سلاح‌هایی را “جرم و جنایتی کريه با پيامدهای مرگبار” عنوان کرد.

احمد اوزومجو، مديرکل سازمان منع استفاده از سلاح‌های شيميايی هر گونه استفاده از چنین سلاح‌هایی را “جرم و جنایتی کريه با پيامدهای مرگبار” عنوان کرد

روز گذشته يک مقام ارشد آمريکايی به فاکس‌نيوز گفت دولت سوريه در حال آماده کردن سلاح‌های شيميايی برای استفاده از آن‌هاست.

اين مقام آمريکايی که نامش را فاش نکرد گفت: “سوريه گاز سمی سارين را توليد کرده که آماده استفاده است.”

به گفته اين منبع “اين گاز فقط تا دو ماه قابل استفاده است و به همين دليل ممکن است در آينده نزديک مورد استفاده قرار گيرد.”

چند روز پيش نيز باراک اوباما، رئيس‌جمهور آمريکا به سوريه در مورد استفاده احتمالی از اين سلاح‌ها هشدار داده بود.

اوباما استفاده از اين سلاح‌ها را “کاملا غيرقابل قبول” خواند و به بشار اسد هشدار داد اگر دولت سوريه از اين‌گونه سلاح‌ها استفاده کند و مرتکب “اشتباه فاجعه‌باری”‌ شود، بايد پاسخگو باشد.

با اين حال دولت سوريه اعلام کرده است از سلاح‌های شيميايی عليه مردمش استفاده نخواهد کرد.

از سويی ديگر اعضای ناتو به دنبال ابراز نگرانی شديد در مورد احتمال استفاده سوريه از سلاح‌های شيميايی با ارسال موشک‌های پاتريوت به ترکيه به‌منظور دفاع در برابر حمله احتمالی دمشق موافقت کردند.

موشک پاتريوت يک موشک زمين به هوا است که از آن به‌عنوان موشک ضد بالستيک (موشک رهگير موشک پرتاب شده) استفاده می‌شود.