حکم اعدام سه نفر از بازداشت‌شدگان به دنبال اعتراض‌های سراسری آبان‌ از سوی دیوان عالی کشور تأیید شده است. منابع نزدیک به خانواده این بازداشت‌شدگان می‌گویند هر سه متهم زیر شکنجه وادار به اعتراف شده‌اند. یک خبرگزاری حکومتی این خبر را به نقل از منبع ناشناس تکذیب کرده اما فعالان حقوق بشر این تکذیبیه را تأیید نمی‌کنند.

امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی

خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران روز چهارشنبه چهارم تیر ماه گزارش داد احکام اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی، سه تن از شهروندان بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری آبان‌ماه ۹۸ در دیوان عالی کشور تأیید شده است.

به ‌نوشته این منبع و به ‌نقل از یکی از وکلای این سه زندانی سیاسی محکوم به اعدام، تیم سه ‌نفره وکیلان این پرونده علی‌رغم روند ناعادلانه‌ای که تاکنون برای رسیدگی به اتهامات این زندانیان سیاسی طی شده، امیدوارند بتوانند از طریق اعاده دادرسی این حکم را تغییر دهند.

پیشتر و در تاریخ ۲۹ فوریه ۲۰۲۰/ ۱۰ اسفند ۱۳۹۸، سازمان عفو بین‌الملل با انتشار بیانیه‌ای خواستار اقدام فوری برای لغو حکم اعدام سعید تمجیدی، امیرحسین مرادی و محمد رجبی و برگزاری دادگاهی عادلانه با حضور وکیلان اختیاری متهمان شده بود.

در متن بیانیه عفو بین‌الملل آمده است که این سه زندانی سیاسی «پس از یک محاکمه به شدت ناعادلانه» به اعدام محکوم شده‌اند.

بر اساس حکمی که روز سوم اسفند ماه ۹۸ توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی صادر شد، امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی هر کدام بابت اتهام «مشارکت در تخریب و تحریق به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران» به اعدام محکوم شده‌اند.

امیرحسین مرادی علاوه بر اتهامات فوق‌الذکر، به اتهام «مشارکت در سرقت مسلحانه مقرون به آزار در شب» به تحمل ۱۵ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و به اتهام «خروج غیرقانونی از کشور» به یک سال حبس محکوم شده است. سعید تمجیدی و محمد رجبی نیز به اتهام «مشارکت در سرقت مسلحانه مقرون به آزار در شب» هر یک به تحمل ۱۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق و به اتهام «خروج غیرقانونی از کشور» هر کدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده‌اند.

امیرحسین مرادی ۲۵ سال دارد و ساکن تهران است. بر اساس متن دادنامه، از جمله علت‌های صدور حکم اعدام برای او «آموزش دادن به معترضان برای رهبری اعتراضات توسط او» و «درگیری مسلحانه با مأموران» عنوان شده است و دادگاه او را متهم کرده که در پیام‌رسان تلگرام به مردم آموزش داده که اگر چنانچه در جریان اعتراضات مأموران اقدام به فیلمبرداری کردند، دوربین‌ها را از آنها بگیرند تا قادر به شناسایی و بازداشت معترضان نباشند.

محمد رجبی ۲۵ ساله و سعید تمجیدی ۲۷ ساله به ترکیه پناهنده شده بودند، اما پلیس این کشور هفتم دی ماه ۹۸ آنها را اخراج و به ایران دیپورت کرد. آنها پس از تحویل به ایران، به زندان اوین مننقل شدند.

هر سه متهم پیشتر به وکیلان و خانواده خود اعلام کرده بودند که مأموران امنیتی آنها را برای گرفتن اعتراف اجباری با ضرب و شتم شدید، شکنجه جسمی کرده‌اند.


– باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از یک منبع آگاه در دیوان عالی کشور خبر تأیید احکام اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی را تکذیب کرد. در خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه اما خبری در تکذیب این موضوع منتشر نشده است. وب‌سایت هرانا نیز پس از تماس با منابع خود بار دیگر بر تأیید حکم اعدام تأکید کرد.

https://www.radiozamaneh.com/490461