میزگرد رسانه و صداهای «دیگر»، با نگاهی انتقادی به کارکرد رسانهها در ارتباط با جامعه، در روز ۳۰ نوامبر در آمستردام برگزار شد. این میزگرد، بخش فارسی همایش گفتوگوهای زمانه بود که گرداننده آن محمدرضا نیکفر، سردبیر رادیو زمانه بود.
در گفتوگوها این پرسش مطرح شد که آیا رسانهها به روی همه مسائل جامعه و همه صداها گشوده هستند، یا اینکه پیشداوریها، انتخابهای ایدئولوژیک، ساختار قدرت و الزامات تکنیکی و حرفهای افق دید آنها را محدود میکند. میزگرد رسانه و صداهای «دیگر» با شرکت مهیندخت مصباح، روزنامهنگار آزاد، سهراب رزاقی، جامعهشناس، عبدی کلانتری، جامعهشناس و بهروز آفاق، مدیر بخش آسیا و اقیانوسیه سرویس جهانی «بیبیسی» برگزار شد.
تهیهکننده: شهزاده سمرقندی
در همین زمینه:
بحث بی نظیری بود. اما زمان آن کم بود. آقای دکتر نیکفر فوق العاده است. ممنون. فریده
Anonymous / 04 December 2012
لطفاً فایل صوتی میزگرد را نیز ضمیمه کنید چون از ایران دیدن کامل ویدئو بسیار دشوار خواهد بود. متشکرم
Anonymous / 08 December 2012
من نه یک ژورنالیست، بلکه یک مخاطب بوده و هستم. از طریق همین باصطلاح هویتِ مخاطب بودن نظر میدهم. عملا برایم رسانه (بخصوص زمانه)، هم از بُعد خبر رسانی و هم از ابعاد آموزشی متعدد مهم است و اشتغال ذهنیِ ساعات زیادی از شب و روزم به آن وابسته است. هر گاه مطلبی مبهم و یا کلیشهای عنوان شود که به دلیل کمبود وقت و یا اطلاع رسانی ساده باشد، چیزی دریافت نمیکنم. از بسیاری هم بکلی صرفنظر میکنم.
برایم کاملا قابل تصور است که بعنوان مثال سخن گفتن از سن زیر 18 سال بهنود در هنگام ارتکاب جرم برای مخاطبِ نا روشن از دلیل تعیین 18 سالگی برای خروج از کودکی نورافشانی در تاریکی نیست.
این مثال را البته از سخن خانم مصباح گرفتم. حتا در جهان غرب هم مردم نمیدانند چرا 18 سال تمام و نه یک روز کم و بیش.
حال اگر برای مردم جامعهای که در پراتیک اجتماعی خود چنین چیزی را ندارند(ایران) این مطلب بیان میشود، طبعا نورافشانی( و نه افشاگری)، شکافتن دلیل حقوقی آن است. حال میخواهد مخاطب در شهر باشد یا روستایی که مردماش نیاز به روشنگری بیشتری دارند.
با سپاس از حوصلهتان
Anonymous / 09 December 2012