احسان نراقی، نویسنده و جامعهشناس سرشناس ایرانی بامداد امروز٬ دوازدهم آذر ماه در ٨٦ سالگی پس از تحمل یک دوره بیماری در منزل شخصیاش در تهران درگذشت.
احسان نراقی لیسانس جامعه شناسی را از دانشگاه ژنو دریافت کرد و پس از دوسال اقامت در تهران، موفق به دریافت بورس تحصیلی در مقطع دکترا از دانشگاه سوربن فرانسه شد.این نویسنده و جامعهشناس ایرانی، تنها ایرانی است که معاون یونسکو بوده است.
نراقی تاکنون دوبار نشان لژیون دونور را از روسای جمهور فرانسه شارل دوگل و فرانسوا میتران دریافت کرده است.
احسان نراقی تنها ایرانی است که معاون یونسکو بوده است٬ ویتاکنون دوبار نشان لژیون دونور را از روسای جمهور فرانسه شارل دوگل و فرانسوا میتران دریافت کرده است
برگردان “از کاخ شاه تا زندان اوین” و “آئین جوانمردی” از هانری کُربن، نگارش آثاری چون؛ “پایان یک رویا: در نقد مارکسیسم”،”علوم اجتماعی و سیر تکوینی آن”، “مسائل و چشماندازهای فرهنگ”، “مارکس و سایههایش”، “اقبال ناممکن”، “آن حکایتها: گفتوگوی هرموز کی با احسان نراقی” در کارنامه این جامعهشناس دیده میشود.
وی سالها به عنوان مشاور فرح دیبا فعالیت کرد و در سالهای پایانی رژیم پهلوی هشت نشست خصوصی با محمدرضا شاه پهلوی داشت و به مشاوره او پرداخت. پس از پیروزی جمهوری اسلامی در ایران٬ احسان نراقی چندین بار بازداشت شد و در نهایت با تبرئه از اتهامات وارده آزاد شد.
خبرگزاریهای ایران امروز همچنین از درگذشت حیدرعلی هومن، بنیانگذار علم نوین روانسنجی در ایران و کامران شاهینفر، معمار برجسته ایرانی خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) حیدرعلی هومن، پدر علم روانسنجی ایران، صبح امروز در پی نارسایی تنفسی هنگام ۸۰ سالگی در بیمارستان گلستان تهران درگذشت.
کامران شاهینفر، معمار برجسته ایرانی و دبیر اول جامعه معماران ایران شامگاه جمعه ۱۰ آذرماه بر اثر عارضهقلبی، در بیمارستان مهراد تهران از دنیا رفت
به گفته علی عسگری از شاگردان و همکاران نزدیک حیدرعلی هومن، وی، بنیانگذار علم نوین روانسنجی در ایران و نویسنده شمار زیادی کتاب و مقاله علمی در زمینه روانسنجی، سنجش و اندازهگیری، روش تحقیق و آمار بود.
وی افزود: “هومن با کسب درجه فوق دکتری در زمینه پژوهش کاربردی، دو درجه دکتری در رشتههای روانسنجی و روانشناسی تربیتی و پنج مدرک فوق لیسانس در حوزههای مختلف روانشناسی (روان سنجی، زبان و ادبیات انگلیسی، فلسفه و تعلیم و تربیت) از دانشگاههای آمریکا افزون بر هدایت و راهنمایی صدها پایاننامه تحصیلی و رساله دکتری دانشجویان، چندین تست، آزمون و پرسشنامه را در سطح ملی اجرا و استاندارد کرده بود.”
به گفته وی:” بنیانگذار علم نوین روانسنجی در ایران به پاس استاندارد کردن هوش آزمای ملی تهران – استنفورد بینه، برنده جایزه خوارزمی شد و سه کتاب وی ازجمله شناخت روش علمی، تحلیل دادههای چند متغیری و آمار استنباطی برگزیده کتاب سال شدند.”
افزون براین، کامران شاهینفر، معمار برجسته ایرانی و دبیر اول جامعه معماران ایران نیز شامگاه جمعه ۱۰ آذرماه بر اثر عارضهقلبی، در بیمارستان مهراد تهران از دنیا رفت.
به گفته علیرضا قهاری، مدیرعامل انجمن مفاخر معماری ایران، کامران شاهینفر سالها در شورای عالی خانه هنرمندان ایران عضویت داشت.
صبح امروز جنازه این معمار برجسته ایرانی از مقابل بیمارستان مهراد به سمت قطعه هنرمندان در بهشت زهرا تشییع شد.
کامران شاهینفر زاده متولد سال ۱۳۲۳ خورشیدی در تهران بود.وی که دانشآموخته رشته معماری از دانشکدهی هنرهای زیبا دانشگاه تهران بود، فعالیتهای بسیاری در زمینه معماری داشت.
شاهینفر افزون بر آثار معماری در شهرهای مختلف ایران، تألیفاتی را نیز در زمینه معماری ارائه کرده بود.
احسان نراقی یکی از شخصیتهای درخشان تاریخ ایران٬ شرق و جهان بود. او جمعی از اضداد بود. او انسانی وارسته بود و از اینکه برای نجات دیگران خودش را به اسلامیون ناپاک بیالاید و یا برای نجات آن دیگران خودش را به شاههی ها بیالاید ابایی نداشت. او عاشق ایران بود. اما عشق او عشقی احمقانه و بیخردانه نبود. احسان نراقی باعث حسادت بسیاری شد. اما احسان احسان بود.
کاربر مهمان / 02 December 2012
واقعن عشق به ایران امروز چقدر نادر و کمیاب شده.
کاربر مهمان / 03 December 2012
احسان نراقی آدمیتی بود که اگر چه به خودش هم عشق می ورزید اما شرفی ایرانی داشت و دلش در هوای ایران بود و تمامی همش برای آزادی یک زندانی می طبید. متاسفانه نراقی مورد بی مهری و قهر و فحاشی کسانی بود که حتا به آنها کمک کرده بود. مجاهدین از آن دست بودند. نراقی را تاریخ و انسانهی منصف به نیکی یاد خواهند کرد. البته که نراقی انسانی متضاد بود اما یکی از نادر مردانی بود عملگرا که برایش فقط انسانها مهم بودند و نه ایدیولوژی و مسلک و مرام و مذهب آنها.
کاربر مهمان / 03 December 2012