درحالی که نرخ دارو و هزینه‌های پزشکی در ایران همچنان رو به افزایش است وزیر بهداشت ایران می‌گوید تنها یک سوم ارز مورد نیاز دارو و ملزومات پزشکی در اختیار این وزارتخانه قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت ایران امروز شنبه ۱۱ آذرماه  با بیان این مطلب افزود: برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز، دو و نیم میلیارد دلار ارز نیاز داریم که از این میزان در سال جاری حدود ٧٥٠میلیون یورو معادل ٩٧٥میلیون دلار ارز اختصاص یافته است.

وی توضیح داد: حدود دو سوم این میزان مربوط به داروها و یک سوم آن نیز مربوط به ملزومات پزشکی بوده است.” 

وزیر بهداشت: قیمت برخی داروها از جمله برخی داروهای ژلاتینی، برخی داروها که قوطی و کاغذ آنها با ارز آزاد تهیه می‌شود و محصولات پتروشیمی مورد استفاده در سرم‌سازی، سه برابر شده است”

وزیر بهداشت ایران با اعلام این‌که اگر در جریان اختصاص ارز برای تامین دارو و ملزومات پزشکی تعلل صورت گیرد در آینده با مشکلات بیشتری روبه‌رو خواهیم شد تاکید کرد: دارو و ملزومات پزشکی که با سلامت مردم سر و کار دارد از نان شب هم واجب‌تر هستند، چرا که مواد غذایی جایگزین دارند، اما دارو جایگزینی ندارد.

نبود ارز، تحریم، عدم ارتباط بانک‌ها در اثر تحریم و نبود مواد اولیه از دلایلی است که باعث نگرانی بسیاری از شرکت‌‌های تولیدکننده دارو‌های داخلی شده است؛ به طوری که بسیاری از مسئولان در مورد ورشکستگی این شرکت‌ها هشدار داده‌اند.

دستجردی همچنین از ورود برخی از داروها به ایران از راه‌های غیر رسمی خبر داد و گفت: قیمت برخی داروها از جمله برخی داروهای ژلاتینی، برخی داروها که قوطی و کاغذ آنها با ارز آزاد تهیه می‌شود و محصولات پتروشیمی مورد استفاده در سرم‌سازی، سه برابر شده است.

وزیر بهداشت ایران ماه گذشته در این زمینه گفته بود: طی شش ماه گذشته تلاش زیادی برای اختصاص ارز مرجع به شرکت‌های واردکننده دارو و مواد اولیه دارویی انجام داده‌ایم ولی موفق نشدیم و نمی دانیم این ارز در کجا مصرف شده است.”

وی افزوده بود: برای این‌که مردم با مشکل دارویی مواجه نشوند در طول شش ماه گذشته از روش‌های مختلف از جمله هواپیما و راه‌های دیگر این داروها را وارد کرده‌ایم.

اواخر آبان ماه جاری نیز رئیس انجمن داروسازان از افزایش٢٤٥ درصدی قیمت لوازم مصرفی پزشکی، کمبود شیرخشک و داروهای بیماران خاص در داروخانه‌های ایران خبر داده بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، نرخ انواع تجهیزات و خدمات بیمارستانی، آزمایشگاهی، تصویربرداری پزشکی و غیره از ١٠٠ تا ٣٠٠ درصد افزایش یافته است.

به گفته حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نهم، هزینه یک دوره درمان بیمار مبتلا به سرطان سینه با هرسپتین سال گذشته٥٠تا ٦٠میلیون تومان بود اما حالا همین دوره درمان ٢٠٠ میلیون تومان تمام می‌شود.

بر اساس این گزارش در حالی که هزینه یک بیمار برای درمان دریچه می‌ترال قلب در سال گذشته ۶۰ میلیون تومان تمام می‌شد، در حال حاضر هزینه آن به ۱۲۰ میلیون تومان  رسیده است.

نماینده مردم زاهدان در مجلس تاکید می‌کند که حتی اگر ارز مرجع هم به دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص دهند با توجه به این‌که نرخ ارز مرجع امسال به   یک هزار و٢٢٦ تومان افزایش یافته است، حداقل١٧ درصد افزایش قیمت را به همراه دارد