اسماعيل کوثری، عضو کميسيون امنيت ملی مجلس ايران اظهارات مهدی دواتگری، نماينده ويژه مجلس ايران در پرونده مرگ ستار بهشتی مبنی بر اين‌که نگه‌داری اين وبلاگ‌نويس معترض در بازداشتگاه پليس فتا غيرقانونی بوده رد کرد و گفت “بازداشتگاه غير قانونی نداريم”.

اسماعيل کوثری امروز جمعه ۱۰ آذرماه به خبرگزاری کار ايران (ايلنا) گفت: “‌اينکه فردی مدتی در زندان اوين می‌ماند و پس از آن هم در بازداشتگاهی فوت می‌کند دليل غيرقانونی بودن بازداشتگاه نيست.”

کوثری افزود:‌ “بعد از ماجرای کهريزک ديگر هيچ بازداشتگاه غيرقانونی نداريم و هر کسی چنين ادعايی دارد غلط کرده است.”

وی زندان اوين و بازداشتگاه‌های ديگر را “قانونی” و “تحت نظارت” دانست.

مهدی دواتگری، نماينده ويژه مجلس ايران در پرونده مرگ ستار بهشتی دوشنبه گذشته گفت تخلف پليس فضای توليد و تبادل اطلاعات نيروی انتظامی ايران (فتا) در پرونده اين وبلاگ‌نويس “محرز است”.

اسماعيل کوثری: اينکه می‌گويند رئيس پليس بايد استعفا کند حرف درستی نيست

دواتگری افزود: “متأسفانه مأمورين فتا، متهم (ستار بهشتی) را پس از دستگيری بدون دستور قضايی در تحت نظرگاه پليس فتا آن هم به مدت يک شب نگه می‌دارند که اين نگهداری کاملا غيرقانونی بوده است.”

به گفته دواتگری “علی‌رغم دستور قاضی مبنی بر انتقال متهم به بازداشتگاه آگاهی، پليس فتا پس از بازگيری متهم از زندان اوين باز هم وی را به تحت نظرگاه پليس فتا منتقل کرد.”

مهدی دواتگری همچنين گفت: “ابراز برائت پليس فتا از اشتباه صورت گرفته که منجر به هزينه برای نظام شده، با برکناری و يا استعفای فرماندهی پليس فتا امکان‌پذير است.”

اسماعيل کوثری به اين سخنان دواتگری نيز پاسخ داد و گفت: “اينکه می‌گويند رئيس پليس بايد استعفا کند حرف درستی نيست. بايد مقصر يا مقصرين (در صورت وجود) مشخص شود بعد با آنها برخورد قانونی شود.”

کوثری اين انتقاد را که دو هفته‌ای است در مورد مرگ ستار بهشتی اطلاع‌رسانی نشده است رد کرد و گفت اين قضاوت “ناعادلانه” و قوه قضائيه در حال پيگيری موضوع و پاسخ آزمايش‌های پزشکی قانونی است.

وی ادامه داد: “همين‌طوری نمی‌شود در جامعه خبری منتشر کرد.”

ستار بهشتی که آبان‌ماه امسال توسط پليس فتا بازداشت شده بود، در زمانی که در بازداشتگاه پليس به‌سر می‌برد، جان خود را از دست داد.

خانواده وی می‌گويند اين وبلاگ‌نويس توسط بازجويان به قتل رسيده اما دادستانی تهران هنوز اين موضوع را تأييد نکرده است.

با اين حال دادستانی تأييد کرده است که ستار بهشتی بيماری نداشته که منجر به فوتش شده باشد.

دادستانی همچنين اعلام کرده است در برخی نقاط بدن اين وبلاگ‌نويس آثار کبودی وجود داشته و ممکن است وی بر اثر “شوک يا فشارهای شديد روحی” در بازداشتگاه فوت کرده باشد.

ستار بهشتی کارگری بود که در مورد نقض حقوق بشر در ايران وبلاگ می‌نوشت. وی ۹ آبان‌ماه جاری در منزلش در رباط کريم در نزديکی تهران بازداشت شد. در روز ۱۶ آبان مقامات با خانواده او تماس گرفته و آن‌ها را از مرگش در زمان بازداشت مطلع کردند.

مرگ ستار بهشتی بازتاب گسترده‌ای در جهان يافت. نهادهای مدافع حقوق بشر و چند کشور از جمله فرانسه، بريتانيا و آمريکا مرگ وی در زندان را محکوم کردند.