معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پیشبینی میشود کشور تا یک سال آینده درگیر کرونا باشد و مرگ و میرهای ناشی از آن همچنان ادامه داشته باشد. رییس شبکه بیماریهای ویروسی ایران هم رسماً اعلام کرد که وضعیت کشور در برابر ویروس کرونا شکننده است. دستکم تا دو سال آینده از واکسن و دارو خبری نیست و تنها راه همان فاصلهگذاریهای هوشمند است.
ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پنجشنبه ۲۹ خرداد اعلام کرد تداوم ثبات نسبی در وضعیت کلی کشور به رفتار اجتماعی مردم بستگی کامل دارد:
«تا زمانی که واکسن موثری پیدا نشود و بعد از آن هم تا زمان توزیع مناسب واکسن و تاثیر آن در درازمدت، تنها راه مقابله پیشگیری از بیماری با رعایت فاصلهگذاری و رعایت بهداشت فردی است.»
همزمان با اظهارت و هشدارهای معاون وزیر بهداشت، سید محمد جزایری، رییس شبکه بیماریهای ویروسی ایران رسماً اعلام کرد که تا دو سال آینده نه از واکسن خبری است و نه حتی از داروی کافی:
«اگر همین امروز واکسن موثر علیه این ویروس تولید شود، کمترین زمانی که این واکسن بتواند در دسترس مردم قرار گیرد، کمتر از ۲ سال آینده نخواهد بود. مگر اینکه در داخل کشور امکانات ساخت واکسن ایجاد شود که در هر دو سناریو نمیتوان برای ۸۰ میلیون نفر در بازه زمانی کوتاه واکسن تهیه کرد.»
رییس شبکه بیماریهای ویروسی ایران در ادامه سخنانش گفت:
«تولید دارو نیز وضعیتی مشابه دارد.به همین دلایل به مردم توصیه میشود تا آخر سال جاری امیدی به این دو مورد نداشته باشند.»
سازمان جهانی بهداشت سهشنبه گذشته اعلام کرد نتایج اولیه یک مطالعه در بریتانیا در مورد استفاده از داروی دگزامتازون برای مقابله با ویروس جدید کرونا یک موفقیت بزرگ است. دگزامتازون یک کورتون ارزانقیمت است که معمولاً در دسترس همگان قرار دارد و در حدود ۳۰ درصد از موارد حاد ابتلا که به فیبروز ریوی منجر میشود، ممکن است در درمان کووید ۱۹ مؤثر باشد و با توجه به کمبود دستگاههای تنفس مصنوعی در بیمارستانهای کشورهای در حال توسعه آمار مرگ و میر را کاهش دهد. احتمالاً جزایری به نتایج این تحقیق اشاره دارد.
وضع شکننده ایران در برابر کرونا
در روزهای گذشته در استانهای تهران، خراسان رضوی و بوشهر موارد بستری در چند روز اخیر در حال افزایش است و استانهای خوزستان، آذربایجان غربی، هرمزگان، کردستان و سیستان و بلوچستان و همینطور استان گلستان در وضعیت قرمز قرار دارند. در مازندران و همدان هم وضع شیوع بحرانی است. زنجان و خرمدره نیز به وضعیت قرمز بازگشتند.به یک معنا ایران در حال ورود به پیک دوم بیماری است. بر اساس آمار رسمی تاکنون در ایران ۱۹۵ هزار مورد قطعی ابتلا به کووید ۱۹ شناسایی شده که از میان این جمعیت ۹۱۸۵ نفر در اثر ابتلا به بیماری جان خود را از دست دادهاند. از ۱۵ اردیبهشت روند ابتلا به کووید ۱۹ در ایران شتاب گرفت و از ۱۲۷۹۹ مورد ابتلای قطعی به ۳۱۰۵۴ مورد رسید.
ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت، پنجشنبه ۲۹ خرداد در ادامه سخنانش گفت:
«در مواردی که میزان عفونت در برخی شهرها افزایش پیدا کند، مجبور به قرنطینه و اعمال محدودیتهای سختگیرانه خواهیم شد.»
معاون وزیر بهداشت مهمترین علت بالا گرفتن شیوع ویروس کرونا در ۱۰ استان کشور را برگزاری مراسم عزا و عروسی بدون رعایت دستورالعملهای بهداشتی دانست و گفت:
«خطرناکترین کار در شرایط کنونی دیدار بزرگان و افراد مسن فامیل است. در این دیدارها افراد ناقل بیماری که بدون علامت هستند طی نیم ساعت آنان را مبتلا به این بیماری کشنده میکنند.»
سید محمد جزایری، رییس شبکه بیماریهای ویروسی ایران هم با اشاره به بالاگرفتن شیوع از ۲۵ اردیبهشت به این سو گفت:
«مردم خودشان را باید برای این شرایط آماده کنند. وضعیت زندگی در آینده نزدیک نه در کشور ما و نه در سایر کشورها به حالت عادی برنخواهد گشت. اگر فاصلهگذاری که چندان رعایت نمیشود رها شود، شاهد وضعیتی شبیه ماههای اسفند و فروردین خواهیم بود.»
بیشتر بخوانید: