ساینس دیلی – به رغم تصور معمول، هیچ ارتباطی بین چرخه هلالی ماه و بروز نابهنجاریهای روانی وجود ندارد. این نتیجه را تیمی از پژوهشگران کانادایی، به سرپرستی ژنویو بالهویل (Geneviève Belleville) از دانشکده روانشناسی دانشگاه لاوال، و با بررسی ارتباط احتمالی مابین چرخه هلالی ماه، و تعداد مراجعینی دریافتهاند که هر شب بهواسطه مشکلات روانیشان به بخش اورژانس انتقال داده میشدند.
جزئیات این بررسی، در وبسایت مجله علمی General Hospital Psychiatry منتشر شده است. این پژوهشگران، بهمنظور شناخت هرگونه ارتباطی میان ماه و معضلات روانی افراد، آمار مراجعین بخش اورژانس بیمارستانهای Sacré-Coeur مونترآل و Hôtel-Dieu de Lévis شهر لویس ِ کبک را در خلال ماههای مارس ۲۰۰۵ تا آوریل ۲۰۰۸ بررسی کردند. آنها بهویژه سراغ ۷۷۱ نفری را گرفتند که دلیل مراجعهشان، درد سینهای بود که هیچ علت پزشکی خاصی برایش یافت نمیشد. ارزیابیهای روانی حکایت از این داشت که بخش اعظم این بیماران، از اضطراب، ترس و پریشانحالی، و یا فکر به خودکشی رنج میبردند.
این پژوهشگران، آمار مراجعه بیماران مزبور را با نوع هلال ماه هر شب (و یا به اصطلاح «فاز ماه») مقایسه کردند. نتایج این تحقیق، هیچگونه رابطهای را میان بروز این نابهنجاریها و چهار فاز اصلی ماه، مشخص نکرد. فقط یک استثنا وجود داشت و آن هم اینکه اضطراب افراد، در تربیع آخر ماه، حدود ۳۲ درصد کمتر بود. بالهویل در اینباره میگوید: “این شاید اصلاً تصادفی باشد و شاید هم پای فاکتورهایی در میان بوده که ما به حسابشان نیاوردهایم. اما در یک چیز شکی نیست: اینکه ما هیچ نشانی از تأثیر ماه کامل و یا ماه نو ندیدیم”.
نتایج این تحقیق، برخلاف چیزیست که اکثر افراد، از جمله ۸۰ درصد پرستاران و ۶۴درصد پزشکان در رابطه با تأثیر چرخه هلالی ماه بر سلامت روانی بیماران تصور میکنند. بالهویل میگوید: “امیدواریم نتایج تحقیقمان متخصصین امر بهداشت را وادارد از این باور دست بکشند؛ که در غیراینصورت این کژفهمی میتواند از یک سو نحوه برخوردشان طی شبهای ماه کامل را تحت تأثیر قرار دهد؛ و از سویی هم توجهشان را از علل اصلی بروز نابهنجاریهای روانی طی باقی روزهای ماه، سلب کند”.
منبع: Science Daily
توضیح تصویر:
عکس از Zacarias da Mata / Fotolia