علی لاريجانی، رئيس مجلس ايران در مورد مسائل اخير غزه و مواضع مصر گفت زمان “لابی‌گری‌ها و حرف‌های کم‌خاصيت گذشته است” و بايد به فلسطين سلاح داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی لاريجانی شب گذشته، جمعه سوم آذرماه در سفر خود به بيروت پايتخت لبنان و در يک نشست خبری درباره موضع مصر در برابر رويدادهای اخير غزه گفت: “شرايط کشورها متفاوت است و ممکن است کشورها ملاحظاتی داشته باشند.”

لاريجانی در ادامه سخنان خود کشورهای منطقه را پس از حمله اسرائيل به غزه به سه دسته تقسيم کرد و گفت: “برخی کشورها سکوت و برخی حمايت زبانی کردند. گروهی نيز تلاش می‌کنند نقش واسطه داشته باشند، اما نه کمک واقعی می‌دهند و نه سلاح به مردم فلسطين. زمان اين‌گونه لابی‌گری‌ها و حرف‌های کم‌خاصيت گذشته است.”

مصر پس از حمله اسرائيل به غزه در اقدامی فوری هشام قنديل، نخست‌وزير خود را به غزه فرستاد و از نيروهای فلسطينی حمايت کرد و پس از آن ديپلماسی ميانجی‌گری را در پيش گرفت و موفق شد با کمک کشورهای ديگر آتش‌بس ميان اسرائيل و حماس را عملی سازد.

توافق آتش‌بس ميان اسرائيل و حماس پس از گذشت هشت روز از عمليات نظامی “ستون دفاعی” اسرائيل عليه شليک موشک‌های حماس، چهارشنبه يکم آذرماه (۲۱ نوامبر) حاصل شد.

انتقاد علی لاريجانی از ديپلماسی مصر در قبال مسئله فلسطين از نخستين نشانه‌ها در اختلاف سياست‌های بين‌المللی جمهوری اسلامی ايران و کشورهای برآمده از تحولات اخير جهان عرب است

در مدت هشت روز درگيری نظامی، ۱۶۳ فلسطينی و شش اسرائيلی کشته شدند.

تلاش‌های ديپلماتيک مصر برای برقراری آتش‌بس مورد تقدير برخی کشورها از جمله آمريکا قرار گرفت.

هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا در نشست رسانه‌ای خود به‌همراه محمد کامل، وزير امور خارجه مصر که برای اعلام آتش‌بس ميان اسرائيل و حماس برگزار شده بود گفت دولت جديد مصر در اين بحران از خود مسئوليت و قاطعيت به خرج داده است.

علی لاريجانی در ادامه سخنان خود افزود: “ما به دنبال تحقير کسی نيستيم و ديدگاه ما اين است که در شرايط فعلی بايد از ملت فلسطين حمايت واقعی شود و همه کشورها بايد در حدی که می‌توانند کمک کنند.”

رئيس مجلس ايران تأکيد کرد: “کسانی که معتقدند به فلسطين کمک کرده‌اند بگويند چقدر سلاح به آن‌ها داده‌اند.”

لاريجانی چهارشنبه يکم آذرماه نيز گفته بود: “افتخار می‌کنیم که کمک ما به مردم فلسطین جنبه مادی و نظامی داشته است.”

وی افزوده بود: “حرف ما این است که کشورهای عربی برای کمک به ملت فلسطین باید کمک نظامی کنند.”

در طول درگيری‌های نظامی غزه نيز نيروهای حماس موشک‌های “فجر ـ پنج” ساخت ايران را برای شليک به سوی اسرائيل استفاده کردند و همين سبب شد تا بار ديگر مواضع جمهوری اسلامی در منطقه از سوی کشورهای غربی مورد انتقاد قرار گيرد.

لوران فابيوس، وزير امور خارجه فرانسه چهارشنبه گذشته نقش جمهوری اسلامی در درگيری‌های خاورميانه را محکوم کرد و از “مسئوليت فوق‌العاده سنگين ايران” به‌ويژه در غزه سخن گفت.

فابيوس گفت: “نقش ايران در لبنان، سوريه، عراق و غزه ديده می‌شود و هر بار با نيتی کاملا منفی.”

وی تأکيد کرد: “جهت‌گيری دولت ايران برای صلح جهانی بسيار خطرناک است.”

انتقاد علی لاريجانی از ديپلماسی مصر در قبال مسئله فلسطين از نخستين نشانه‌ها در اختلاف سياست‌های بين‌المللی جمهوری اسلامی ايران و کشورهای برآمده از تحولات اخير جهان عرب است.