اتخاذ تصميمات جديد از سوی محمد مرسی، رئيس جمهوری مصر، که مخالفان آن را “کودتا عليه قانون اساسی” میخوانند، با واکنش شديد از سوی شماری از احزاب و تشکلها و شکلگيری تظاهرات اعتراضی عليه دولت وی همراه شد.
محمد مرسی عصر روز گذشته (پنجشنبه ۲۲ نوامبر، دوم آذر) طی حکمی، دستور جلوگيری از انحلال مجلس مؤسسان تدوين قانون اساسی مصر را صادر کرد.
به موجب اين حکم، از اين پس دستورات رئيسجمهور، نهايی و قابل اجرا است و هيچ گروه و حتی دستگاه قضايی نمیتواند آن را نقض کند.
بر اساس اين حکم، عبدالمجيد محمود، دادستان کل مصر برکنار گرديد و طلعت ابراهيم عبدالله جايگزين وی شد.
در اين حکم همچنين بر محاکمه مجدد حسنی مبارک، رئيسجمهور پيشين مصر و عناصر حکومت وی به اتهام کشتار معترضان در جريان انقلاب اخير اين کشور تأکيد شده است.
محمد البرادعی، رئيس حزب دستور، عمرو موسی و حمدين صباحی در يک کنفرانس خبری اعلام کردند که تصميمات جديد مرسی بهمثابه “چيرگی بر تمامی اهرمهای قدرت” محسوب میشود و “کودتا” عليه مشروعيتی است که باعث روی کار آمدن وی در قدرت شد
مرسی پيشتر در ماه اکتبر به دنبال تبرئه ۲۴ تن از مقامهای دولت پيشين که در سرکوب مخالفان در ميدان تحرير نقش داشتند، عبدالمجيد محمود را از کار برکنار کرد اما پس از دو روز تنش، با ابقای مجدد وی موافقت نمود.
تصميم جديد محمد مرسی با واکنش احزاب و گروههای مختلف مصری مواجه شده است.
به گزارش الجزيره، محمد البرادعی، رئيس حزب دستور، عمرو موسی و حمدين صباحی از نامزدهای سابق انتخابات رياست جمهوری مصر با حضور در يک کنفرانس خبری در مقر حزب الوفد اعلام کردند که تصميمات جديد مرسی بهمثابه “چيرگی بر تمامی اهرمهای قدرت” محسوب میشود و “کودتا” عليه مشروعيتی است که باعث روی کار آمدن مرسی در قدرت شد.
برخی احزاب مصری معتقدند که تصميمات جديد محمد مرسی از وی ديکتاتوری خواهد ساخت که به جز دوره حسنی مبارک تاکنون در مصر وجود نداشته است.
حمدين صباحی بنيانگذار حزب جريان مردمی نيز اعلام کرد که ۱۵ حزب مخالف دولت با تشکيل يک جبهه مشترک موسوم به “نجات ملی” که شامل تمامی گروه های سياسی است، موافقت کردهاند.
امروز شماری از گروههای سياسی مصر عليه سياستهای محمد مرسی در شهرهای مختلف اين کشور دست به تظاهرات اعتراضآميز زدند.
العربيه گزارش داده است که از بامداد امروز، جمعه، شماری از مردم معترض حرکت به سوی ميدان تحرير در مرکز قاهره را آغاز کردهاند.
مطابق اين گزارشها نيروهای امنيتی و نظامی در برخی مناطق با پرتاب گاز اشکآور درصددند تا مانع شکلگيری تجمع بيشتر معترضان شوند.
وزارت کشور مصر از مردم خواسته است در جريان تظاهرات امروز با نيروهای پليس درگير نشوند.
در همين حال سخنگوی رياست جمهوری مصر در واکنش به اين اعتراضها اعلام کرد که محمد مرسی قرار است امروز درباره تصميمات اخير خود سخنرانی کند.
مصر هیچ وقت به ایران تبدیل نمی شود انشالله! چرا که رئییسش توسط مردم آزادانه انتخاب شد ! اما اونهایی که دم از دموکراسی می زنند اگر دموکراسی خوب است برای همه خوب است چرا وقتی یک عده قاضی یک مجلس منتخب را منحل کرد کسی صدایش در نیامد که قاضی ها دارند دکتاتور می شوند!؟ چون مجلس دست یک گروه است که اکثریت است و آنها دوست ندارند آنها اکثریت باشند پس باید آن را دفع کنند مگر همان ها نبودند که زمان مبارک قدرت داشتند پس چه گلی به مصر زدند که نمیخواهند بگذارند چند سال یک عده با عقاید دیگر بیایند و کارشان را انجام دهند. مرسی بنده خدا حق دارد که جلوی دیکتاتوری قاضی های فاسد را بگیرند! کمی فکر کنید اگر برادر شما در یک تظاهرات مسالمت آمیز کشته می شد به خودتان حق نمیدادید که خون برا دتان را مطالبه کنید. در این کشور قاضی ها تمام کسانی که متهم به قتل یک عده بیگناه بودند را تبرئه کردند! چرا نمیانده مردم در مقابل این ساکت باشد. دمورکراسی سکولارها فقط برای خودشون خوب است برای بقیه خوب نیست!!! این چه دموکراسی است که از داشتن حجاب منع می کنند از خواند دروس دینی در مدارس منع می کنند بجای آن اصول سکولازیم درس داده می شود. مگر آن هم نوعی درس دینی ساخته انسان نیست!!؟ اندازه ای که سکولارها نسل کشی کردند هیچ دین و قبیله ای این کار را نکردند! مثلا نسل کشی ژاپن و ویتنام، کشورهای آفریقایی در قرن گذشته! ولی چند نادان افراطی هر چقدر هم آدم کشته باشند به تعداد نسل کشی یک شهر هم نمی رسد که آمریکا و اروپا انجام داده!
انسان / 23 November 2012
همونجور که ۳۲ سال پیش حزب جمهوری اسلامی همینطوری خزنده تمام اهرمهای قدرت رو در دست گرفت و آزادیها رو محدود کرد، اخوان المسلمین هم داره همین کار رو میکنه. البته دو نکته مثبت اینجا وجود داره.
یکی اینکه نیروهای لیبرال مصر تجربه انقلاب ایران رو پیش رو دارند و فکر نمیکنم مصر لقمهای باشه که به همین راحتی از گلوی اخوان پایین بره. دوم اینکه نشون میده که ایران از این نظر ۳۲ سال از مصر جلو تره!
شیخ / 23 November 2012
آقای انسان آخرش میخوای چی بگی؟ مفهوم نظر شما اینه که بی دینان مثلا” 50 سال پیش بمب تو هیروشیما انداخته اند و حالا نوبت شماست که بقدرت برسید و این کار را تکرار بکنید؟البته از شعائر دین شیعه همین برمیآید زیرا امامی نهفته دارند که قرار است آنقدر انسان بکشد که رود خانه ای از خون جاری نماید. بیچاره مردم دنیا ….
کاربر مهمان / 24 November 2012