فرانسه اعلام کرد که ارتش این کشور عبدالمالک دروکدال، رهبر القاعده در شمال آفریقا را طی یک عملیات در مالی کشته است. دروکدال یک جنگجوی شاخص بود که نیروهایش برای بیش از هفت سال در منطقه شمال آفریقا و ساحل صحرا فعالیت شبه‌نظامی داشتند.

عبدالمالک دروکدال یکی از مجرب‌ترین جنگجویان القاعده در شمال آفریقا و رهبر القاعده در مغرب اسلامی بود

فلورانس پارلی، وزیر دفاع فرانسه جمعه ۶ ژوئن/ ۱۷خرداد در توئیتر خود نوشت: «در روز سوم ژوئن، نیروهای ارتش فرانسه امیر القاعده در مغرب اسلامی، عبدالمالک دروکدال، و چند تن از نزدیک‌ترین همراهان او را طی عملیاتی در شمال مالی به هلاکت رساند.»

القاعده در مغرب اسلامی یک سازمان اسلام‌گرای شبه‌نظامی وابسته به القاعده است که هدفش سرنگونی دولت‌های وابسته منطقه و تاسیس دولت اسلامی است.

این سازمان هنوز کشته شدن عبدالمالک دروکدال را تایید نکرده است.

مرگ دروکدال تقریباْ شش ماه بعد از آن رخ می‌دهد که امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه و رهبران پنج کشور آفریقایی منطقه ساحل صحرا (شامل موریتانی، مالی، بورکینو فاسو، نیجر، و چاد) برنامه‌ای جدید را آغاز کردند که بر اساس آن نیروهای ارتش‌های این کشورها برای جنگیدن با گروه‌های مسلح مرتبط با القاعده و داعش، تحت فرماندهی یکسان عمل می‌کنند.

فرانسه که یک نیروی سابق استعماری در منطقه است، ۶۰۰ سرباز دیگر را به یگان برخان مستقر در منطقه ساحل صحرا اعزام کرده است. اکنون کل نیروهای این کشور در منطقه به ۵۱۰۰ نفر می‌رسد.

دروکدال، در ویدئویی که مارس امسال از او پخش شد، دولت‌های منطقه ساحل را ترغیب می‌کند که برای پایان دادن به حضور نظامی فرانسه در منطقه تلاش کنند. او نیروهای فرانسه را «نیروهای اشغالگر» نامید.

عبدالمالک دروکدال اهل الجزیره بود و یکی از باتجربه‌ترین جنگجویان شمال آفریقا به شمار می‌آمد. او در عملیات القاعده برای تصرف شمال مالی شرکت کرد اما بعد ارتش فرانسه در سال ۲۰۱۳ آنها را وادار به عقب‌نشینی کرد و جنگجویان را در سرتاسر منطقه ساحل پراکنده ساخت.

القاعده در مغرب اسلامی یک نیروی مهم در منظقه بود و تا سال ۲۰۱۳ چند مود حمله مرگبار را طرح‌ریزی کرد. در این سال نیروهای این گروه دچار ریزش شد و بخشی از آنها به داعش در عراق، سوریه، و لیبی پیوستند.

با افول داعش، این گروه تلاش کرده که استعدادهای سابق گروه دولت اسلامی را جذب کند.

بخشی از افکار عمومی در منطقه پاریس را به خاطر عدم توانایی‌اش در ایجاد پایداری و ثبات در منطقه هر چه بیشتر به باد انتقاد گرفته‌اند. احساسات ضدفرانسوی با افزایش قدرت جنگجویان، افزایش ناپایداری و خشونت قومی، تقویت شده است.

پارلی اوایل این هفته نیز گفته بود که ۱۰۰ نیروی ویژه از سایر کشورهای اروپایی به منطقه اعزام می‌شوند تا از ارتش‌های منطقه و فرانسه حمایت کنند.


در همین زمینه: