سخنگوی کميسيون اصل ۹۰ مجلس ايران، هيئت رئيسه مجلس را تهديد کرد اگر به شکايت نمايندگان درباره طرح سئوال از محمود احمدینژاد، رئيسجمهور اين کشور پاسخ ندهد، استيضاح خواهد شد.
نمايندگان شکايتکننده، اعلام وصول طرح سئوال از احمدینژاد و به جريان افتادن آن را “غيرقانونی” میدانند و بر همين اساس از هيئت رئيسه که اين طرح را اعلام وصول کرده به کميسيون اصل ۹۰ مجلس شکايت کردهاند.
کميسيون اصل ۹۰ مجلس بر اساس اصل ۹۰ قانون اساسی ايران تشکيل شده است.
اصل ۹۰ قانون اساسی ايران میگويد: “هرکس شکايتی از طرز کار مجلس يا قوه مجريه يا قوه قضائيه داشته باشد، میتواند شکايت خود را کتباً به مجلس شورای اسلامی عرضه کند.”
مصطفی افضلیفرد، سخنگوی اين کميسيون به خبرگزاری فارس گفت: “علیرغم فرصت يکهفتهای، هنوز پاسخ هيئت رئيسه مجلس در مورد شکايت نمايندگان به کميسون اصل ۹۰ ارائه نشده است.”
مخالفان طرح سئوال از محمود احمدینژاد میگويند شمار امضاکنندگان آن به کمتر از ۷۴ امضا رسيده بوده و بر همين اساس نبايد اعلام وصول میشده است؛ اما موافقان میگويند اين طرح ۷۶ امضا دارد
به گفته وی “در صورت عدم وصول نتيجه، طبق قانون، هيئت رئيسه استيضاح میشود و ممکن است تعدادی از اعضای هيئت رئيسه کنار گذاشته شوند.”
طرح سئوال از محمود احمدینژاد ۱۴ آبانماه در مجلس اعلام وصول شد و بر اساس قوانين ايران وی تا ۱۴ آذر فرصت دارد برای پاسخگويی به سئوالات نمايندگان در مجلس حاضر شود.
شماری از نمايندگان مجلس میگويند طرح سئوال از احمدینژاد فضای کشور را دچار تنش میکند.
مخالفان اين طرح میگويند شمار امضاکنندگان آن به کمتر از ۷۴ امضا رسيده بوده و بر همين اساس نبايد اعلام وصول میشده است.
بر اساس قوانين ايران، طرح سئوال از رئيسجمهور بايد به امضای يک چهارم نمايندگان مجلس برسد.
شمار نمايندگان مجلس ايران در حال حاضر ۲۹۰ نفر است که بايد اين طرح دستکم ۷۴ امضا داشته باشد.
اما موافقان میگويند اين طرح ۷۶ امضا دارد.
فراکسيون اصولگرايان مجلس پيش از اين گفته بود: “اين اقدام نمايندگان (طرح سئوال) به ظن قوی کمکی به حل مشکلات موجود نمیکند، بلکه میتواند تنشزا و التهابآفرين باشد.”
به گفته اين فراکسيون “تجربه سئوال قبلی از رئيسجمهور اين احتمال را تقويت میکند که طرح سئوال از رئيسجمهور فضا را غبارآلود و جنجالی خواهد کرد.”
محمود احمدینژاد پيش از اين نيز پس از ماهها کشمکش بر سر طرح سئوال از رئيسجمهور، روز چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۰ برای پاسخگويی به نمايندگان به مجلس هشتم ايران رفت.
احمدینژاد در حالی به سئوالات نمايندگان پاسخ گفت که سخنان خود را با شوخیهای پیدرپی همراه کرد. اين نوع سخن گفتن احمدینژاد، اعتراض نمايندگان مجلس را به دنبال داشت.
محورهای طرح تازه سئوال از احمدینژاد را “آشفتگی بازار ارز، واردات گندم و واردات خودرو” تشکيل میدهند.
جوک بود! جدي نگيريد!
کاربر مهمان / 22 November 2012