سازمان ملل متحد و وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان در گزارشی مشترک اعلام کردند که توليد ترياک در اين کشور طی سال ۲۰۱۲ نسبت به سال گذشته، تا ۴۰ درصد کاهش يافته است.
ضرار احمد مقبل، وزير مبارزه با مواد مخدر افغانستان امروز سهشنبه ۳۰ آبانماه در يک نشست خبری در کابل گفت در سال جاری ۱۵۴ هزار هکتار در افغانستان ترياک کشت شده بود که ۹۰ درصد آن در ولايتهای هلمند، فراه، قندهار و ارزگان بوده است.
وی گفت: “با وجودی که در سال جاری ميلادی کشت ترياک حدود ۱۸ درصد افزايش يافت اما محصول آن بين ۳۶ تا ۴۰ درصد کاهش يافت.”
وزير مبارزه با مواد مخدر افغانستان از “ازدياد ناامنی” بهويژه در ولايتهای جنوبی اين کشور بهعنوان دليل اصلی افزايش سطح زير کشت ترياک در اين کشور نام برد.
کاهش گسترده تولید مواد مخدر در حالی اعلام میشود که سطح زیر کشت و تولید آن طی سال گذشته با سیر افزایشی همراه بود
به گفته مقبل، “شرايط نامناسب آب و هوا” و “بروز يک آفت گياهی” باعث شد که توليد ترياک بهطور قابل ملاحظهای کاهش يابد.
جين لوک لماهيو، مسئول اداره مبارزه با جرايم و مواد مخدر سازمان ملل در افغانستان که در اين نشست خبری حضور داشت گفت افزايش ۱۸ درصدی سطح زير کشت در سال جاری برای اين سازمان نيز نگرانکننده بود.
اين مقام ارشد سازمان ملل با اشاره به “ميزان بالای” فساد اداری در افغانستان گفت در مبارزه با مواد مخدر بايد قانون با جديت بيشتری عملی شود و به کشاورزان نيز کمک شود.
وی همچنين افزود همکاریهای کشورهای منطقه نيز برای مبارزه با پديده مواد مخدر افغانستان مهم است.
بر پايه گزارش مشترکی که سال ۲۰۱۱ از سوی سازمان ملل و وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان منتشر شد، سطح زير کشت ترياک در اين کشور با هفت درصد افزايش به بيش از ۱۳۱ هزار هکتار رسيد.
در اين سال بيش از پنج هزار و ۸۰۰ تن ترياک در افغانستان به دست آمد که بيش از دو هزار و ۲۰۰ تن از سال ۲۰۱۰ بيشتر بود و قيمت ترياک نيز با ۱۳۳ درصد افزايش همراه بود.
به گفته اداره مبارزه با جرايم و مواد مخدر سازمان ملل، در سال ۲۰۱۱ حدود ۹۰ درصد ترياک جهان در افغانستان به دست آمد.