پس از گذشت هفت ماه از سرکوب خونین مردم معترض به گرانی بنزین، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران، اذعان کرد ۸۰ درصد معترضان اعتراضات آبان ۹۸ با سلاح‌های سازمانی به قتل رسیده‌اند.

مریوان، محتملا ۲۶ آبان ۱۳۹۸، اعتراضات آبان

عبدالرضا رحمانی فضلی شامگاه شنبه ۱۰ خرداد در مصاحبه با شبکه یک صدا و سیما اعتراضات آبان را «حوادث غمبار» خواند و گفت: حدود ۴۰ یا ۴۵ نفر یعنی حدود ۲۰ درصد کشته‌شدگان، افرادی بودند که با سلاح‌هایی کشته شدند که سلاح سازمانی نبود «و آنها شهید شدند».

وزیر کشور همچنین ادعا کرد: تعداد کشته‌های آبان به‌زودی اعلام می‌شود. با توجه به اظهارات او به‌نظر می‌رسد حکومت ایران تعداد معترضان کشته‌شده را رقمی بین ۲۰۰ تا ۲۲۵ نفر درنظر گرفته است.

رحمانی‌فضلی در سخنانش با دفاع از قطعی سراسری اینترنت در زمان اعتراضات، از تهدیدهای دونالد ترامپ، علیه معترضان به خشونت پلیس ایالات متحده برضد سیاهان، برای دفاع از خود استفاده کرد و گفت: «الان ترامپ می‌گوید با سگ شکاری به مقابله با معترضان می‌رود ولی می‌گویند چون رحمانی دستور قطع اینترنت را داده است، تحریم می‌شود».

به‌رغم وعده وزیر کشور، مقامات جمهوری اسلامی تاکنون از اعلام آمار کشته‌شدگان و ارائه جزئیات درباره وضعیت بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸ خودداری کرده‌اند. پیش از این نیز انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران، در ۱۳ بهمن و علی ربیعی سخنگوی دولت، ۳۰ بهمن گفته بودند این آمارها به زودی اعلام خواهند شد.

تاکنون سازمان حقوق بشر ایران تعداد کشته‌شدگان را دست‌کم ۳۲۴ نفر و عفو بین‌الملل، این تعداد را حداقل ۳۰۴ نفر (از جمله ۲۳ کودک) اعلام کرده است. خبرگزاری رویترز اما به‌نقل از منابع امنیتی جمهوری اسلامی می‌گوید جمهوری اسلامی در عرض دو هفته ۱۵۰۰ معترض را به قتل رسانده است.

نیروهای امنیتی ایران علاوه بر کشتن معترضان در اعتراضات، جان برخی از بازداشت‌شدگانی را هم که طبق اعلام سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، تعداد آن‌ها به ۷ هزار نفر می‌رسد، با شکنجه گرفته‌اند.

در همین زمینه: