مریم حسینخواه – در هفته گذشته در پی اعتراض زندانیان سیاسی زن زندان اوین به رفتار خشن و توهینآمیز نگهبانان این زندان و اعتصاب غذای یک هفتهای آنها، تمامی نگهبانها، مسئولان و رئیس بند زنان زندان اوین تغییر کردند و به زندان قرچک فرستاده شدند.
باوجود کسب این موفقیت و تحقق خواسته زنان زندانی سیاسی٬ نسرین ستوده٬ وکیل دادگستری مدافع حقوق بشر همچنان در اعتصاب غذا به سر میبرد و در سلول انفرادی است. فرزندان وی روز دوشنبه ۲۲ آبان ماه پس از چهارماه محدودیت در ملاقات حضوری توانستند برای دقایقی مادرشان را از نزدیک ببینند و به گفته مهرآوه دختر ۱۳ ساله خانم ستوده او خیلی لاغر شده است و گاه به بهداری میرود.
گفتوگوی لیدا حسینینژاد و مریم حسینخواه را در این زمینه بشنوید:
اخطار پلیس ايران به ۶۰ بيمارستان برای رعایت پوشش اسلامی از سوی پرستاران و کارکنان این بیمارستانها نیز ازدیگر خبرهای هفته گذشته بود. به گزارش خبرگزاری مهر، اسماعيل احمدیمقدم، فرمانده نيروی انتظامی ايران در ديدار با آيتالله ناصر مکارم شيرازی از مراجع تقليد شيعه گفت: “مديريت اين بيمارستانها اجبار کرده بودند که پرسنل آنها پوشش خاصی داشته باشند که به آنها تذکر داده شد.”
ایجاد محدودیت در صدور گذرنامه برای زنان مجرد٬ ارسال لایحه امنیت زنان به هیئت دولت، برنامههای جدید برای افزایش زاد و ولد از دیگر اخبار حوزه زنان در هفته گذشته است.
ایجاد محدودیت در صدور گذرنامه برای زنان مجرد
در کنار اخبار تکراری مربوط به ایجاد محدودیت در پوشش و اشتغال زنان و برنامههای دنبالهدار برای افزایش جمعیت کشور، یک نماینده مجلس از اعمال محدودیت در صدور گذرنامه برای زنان مجرد خبر داده است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی: بر اساس مصوبه این کمیسیون، از این پس صدور گذرنامه برای زنان مجرد زیر ۴۰ سال با موافقت ولی قهری وی و در غیر این صورت با حکم حاکم شرع امکانپذیر است
به گزارش خبرگزاری فارس، حسین نقوی، نماینده مردم ورامین و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه عصر روز سهشنبه ۲۳ آبان ماه جاری به خبرنگاران گفت که بر اساس مصوبه این کمیسیون، از این پس صدور گذرنامه برای زنان مجرد زیر ۴۰ سال با موافقت ولی قهری وی و در غیر این صورت با حکم حاکم شرع امکانپذیر است.
برای نخستینبار است که صدور گذرنامه برای زنان در ایران منوط به اجازه مردان خانواده یا حکم دادگاه میشود و تاکنون با وجود تمام نابرابریهای جنسیتی موجود در قوانین کیفری و مدنی ایران٬ هیچ محدودیتی در این زمینه برای زنان مجرد وجود نداشت. در قانون گذرنامه در ایران، افراد زیر ۱۸ سال برای گرفتن گذرنامه به اجازه رسمی ولی یا قیم خود نیاز دارند و درباره زنان و مردان بالای ۱۸ سال تاکید خاصی نشده است؛ جز اینکه زنان متاهل برای دریافت گذرنامه به اجازه رسمی همسر خود یا حاکم شرع نیاز دارند.
لایحه امنیت زنان به هیئت دولت میرود
لایحه امنیت زنان که از سال ۱۳۹۰ در دستور کار مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری قرار گرفته بود در مرحله آخرین بازبینی قرار دارد و به گفته پروین هدایتی٬ معاون سرمایههای اجتماعی این مرکز در هفته جاری پس از بازبینی نهایی در کارگروه حقوقی مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری٬ برای تصویب به هیئت دولت ارسال میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این لایحه با اهداف “تحکیم و تقویت نظام خانواده و تامین حقوق و امنیت زنان، دو رویکرد اصلی حمایت از زنان قربانی و در معرض خشونت و پیشگیری از خشونت علیه زنان” را دنبال میکند. برخی فعالان حقوق زنان اما راهکار اساسی برای کاهش خشونت علیه زنان را تغییر قوانین تبعیضآمیز و حامی خشونت علیه زنان میدانند.
سیاستهای تشویقی دولت برای افزایش جمعیت و به ویژه پرداخت یک میلیون تومان به ازای هر فرزند ظاهراً با کمبود بودجه مواجه شده است. شمار زیادی از خانوادههایی که در سال ۱۳۹۰ فرزنددار شدند و با مراجعه به بانکهای عامل دفترچه حسابی را به نام نوزاد خود باز کردند هیچگاه این هدیه وعده داده شده را دریافت نکردند
افروز مغزی، حقوقدان و فعال زنان چندی پیش درباره مفاد این لایحه به زمانه گفته بود: “چیزی که تنظیمکنندگان ادعا دارند این است که سعی کردهاند موارد مختلف خشونت را مثل خشونتهای خانگی و جنسی مورد توجه قرار دهند و خلاءهای قانونی را بهخصوص در زمینه حقوق کیفری ببینند. اگر این ادعاها صحیح باشد، این موارد خواست جامعه زنان هم هست، اما مسئله این است که ما هم با خلاء قوانین حمایتی درباره زنان مورد خشونت مواجه هستیم، هم با خلاء قوانینی که جلوی خشونت را میگیرد، اما مورد دیگر، ساختار قوانین ایران است که اجازه خشونت علیه زنان را به طور کلی میدهد. مثلاً در امور خانوادگی، زن به محض ازدواج از بسیاری حقوقش محروم میشود و این خود ساختاری خشونتزاست.”
مفاد کامل این لایحه هنوز در رسانهها منتشر نشده و به گفته مسئولان مرکز امور زنان و خانواده این لایحه در پنج فصل تنظیم شده است که به کلیات و مفاهیم، جرایم و مجازاتها، آئین دادرسی، تشکیلات و تدابیر حمایتی و پیشگیرانه و سایر مقررات میپردازند.
افزایش جمعیت و وعدههایی که عملی نشدند
در ادامه برنامههای دولت برای تشویق فرزندآوری بیشتر، مریم مجتهدزاده، مدیر مرکز زنان و خانواده ریاست جمهوری در پنجمین نشست ستاد ملی زن و خانواده اعلام کرد دختران دانشجو پس از بارداری میتوانند نیمی از دروس خود را به صورت غیر حضوری بگذرانند.
به گفته وی مادران دانشجو میتوانند چهار ترم بیشتر تحصیل کنند و ۵۰ درصد واحدهای خود را غیر حضوری و در هر ترم هشت واحد کمتر انتخاب کنند.
مریم مجتهدزاده همچنین اعلام کرد به خانوادههایی که در شهرستانها زندگی میکنند و سنی کمتر از ۳۹ سال دارند در صورتی که چهار فرزند داشته باشند ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر زمین داده میشود.
به گزارش خبرگزاری فارس طرح استخدام نیمه وقت زنان و بیمه بازنشستگی زنان خانهدار از دیگر برنامههایی است که به منظور تشویق زنان به زاد و ولد بیشتر اجرا خواهند شد. پیش از این نیز وعدههایی همچون افزایش حق عائلهمندی٬ افزایش مرخصی زایمان و حتی تخصیص خارج از نوبت وام مسکن و دادن وام و سکه طلا به والدین نوزدان تازه متولد شده داده بودند.
این در حالی است که به نوشته روزنامه تهران امروز، سیاستهای تشویقی دولت برای افزایش جمعیت و به ویژه پرداخت یک میلیون تومان به ازای هر فرزند ظاهراً با کمبود بودجه مواجه شده است. شمار زیادی از خانوادههایی که در سال ۱۳۹۰ فرزنددار شدند و با مراجعه به بانکهای عامل دفترچه حسابی را به نام نوزاد خود باز کردند هیچگاه این هدیه وعده داده شده را دریافت نکردند.
:)))))))))))) رانندگی چه ربطی به گذرنامه داشت آخه ؟
—-
دوست عزیز،
ممنون از تذکر شما. اطلاعات متن تصحیح شد.
کاربر مهمان / 15 November 2012
ممنون
ولی برام واقعا سواله چطور همچه اشتباهی پیش اومده
کاربر مهمان / 16 November 2012
حالا یک مطلب دیگه هم که جالبه ، اینکه اصولا همچه ماده ای در لایحه ای که به مجلس ارسال شده وجود نداره
ولی نمی فهمم چطور همچه مطلبی رو این نماینده مطرح کرده
شاید خود کمیسیون می خواد همچه ماده ای اضافه کنه که بعیده به نظرم
حتی جالب باشه براتون اگه بگم تو این لایحه عنوان شده زنان می تونن یکبار بدون اجازه شوهر حج رفته باشند …
کاربر مهمان / 16 November 2012