برای شماری از متهمان پرونده “قتل” ستار بهشتی، وبلاگ‌نويس ايرانی که در بازداشت هستند، قرار وثيقه ۵۰ ميليون تومانی صادر شده که در صورت تأمين آن آزاد خواهند شد.

محمدحسن آصفری، عضو کميسيون امنيت ملی مجلس ايران به خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) گفت در پرونده مرگ اين وبلاگ‌نويس، هفت نفر توسط دادسرای نظامی بازداشت شده‌اند.

وی افزود: “هنوز سندی مبنی بر قتل عمدی و يا ضرب و شتم اين وبلاگ‌نويس به دست نيامده است.”

ستار بهشتی، ۳۵ ساله، ۹ آبان‌ماه جاری در منزلش در رباط کريم در نزديکی تهران بازداشت شد. در روز ۱۶ آبان مقامات با خانواده او تماس گرفته و آن‌ها را از مرگش در زمان بازداشت بدون آن‌که اطلاعات ديگری ارائه کنند مطلع کردند.

به گفته غلام‌حسين محسنی‌اژه‌ای، دادستان کل و سخنگوی قوه قضائيه ايران، مرگ اين وبلاگ‌نويس روز ۱۳ آبان رخ داد‌ه است.

محمدحسن آصفری، عضو کميسيون امنيت ملی مجلس در حالی گفته است بر روی بدن ستار بهشتی آثار ضرب و شتم وجود نداشته که محسنی اژه‌ای تأييد کرده است در چند نقطه از بدن ستار بهشتی آثار کبودی وجود داشته است

آصفری در حالی گفته است بر روی بدن ستار بهشتی آثار ضرب و شتم وجود نداشته که محسنی اژه‌ای تأييد کرده است در چند نقطه از بدن ستار بهشتی آثار کبودی وجود داشته است.

با اين حال اين نماينده مجلس افزوده است: “اگر در پرونده مرگ اين وبلاگ‌نويس، کوچک‌ترين تخلفی شده يا اينکه وی مورد ضرب و شتم قرار گرفته باشد، نظام هيچ‌گاه کوتاه نخواهد آمد.”

صادق لاريجانی، رئيس قوه قضائيه ايران نيز روز گذشته گفت: “من در همان لحظه اول به دادستان تهران گفتم بدون در نظر گرفتن جوسازی‌ها با قدرت و اقتدار پرونده را رسيدگی کنند.”

وی افزود: “قاطعانه می گويم اگر تخلف در نيروی انتظامی رخ داده شده باشد برخورد قاطع خواهيم کرد ولی اينکه مأموری تخلف کرده و نيروی انتظامی را بکوبيم صحيح نيست.”

همچنين روز گذشته کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ايران گزارش خود از بررسی علل مرگ ستار بهشتی را در جلسه علنی مجلس خواند. اين گزارش مورد اعتراض گروهی از نمايندگان قرار گرفت.

در اين گزارش ضمن تأييد مرگ ستار بهشتی در بازداشتگاه پليس فن‌آوری اطلاعات نيروی انتظامی جمهوری اسلامی ايران (فتا) آمده است که اين پرونده نيازمند تحقيقات بيشتر است.

احمد بخشايشی، عضو کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس گفت است: “اين اقدام نبايد باعث زير سئوال رفتن شخصيت حقوقی پليس شده و پای نظام و رهبر انقلاب نوشته شود.”

بخشايشی افزود: “در دنيا به زندانی سياسی احترام می گذارند نبايد زندانی سياسی عمودی به بازداشتگاه برود و افقی برگردد.”

چندين نهاد مدافع حقوق بشر و چند کشور از جمله فرانسه، بريتانيا و آمريکا کشته شدن ستار بهشتی در بازداشتگاه‌های ايران را محکوم کرده و خواهان رسيدگی به اين موضوع شده‌اند.

سازمان گزارشگران بدون مرز نیز با انتشار بيانيه‌ای خواهان پيگيری جدی قتل ستار بهشتی از طريق مراجع مستقل شد.

در اين بيانيه آمده است: “بايد همه حقايق در باره مرگ ستار بهشتی روشن شود. تحقيق و بررسی اعلام شده از سوی دستگاه قضائی، نبايد برای خاک به چشم پاشيدن و نهان کردن حقيقت به‌کار گرفته شود و يا تنها هدفش کارزاری تبليغاتی برای نفی روشنگری‌هايی باشد که در اين‌باره در سطح ملی و بين‌المللی انجام شده است.”

تاکنون دو گروه از زندانيان سياسی زندان اوين که يک روز را با ستار بهشتی سر کرده بودند با انتشار بيانيه‌هايی شهادت داده‌اند که آثار شکنجه‌های شديد را بر پيکر او ديده‌اند.

ستار بهشتی جوانی کارگر بود که در مورد نقض حقوق بشر در ايران وبلاگ می‌نوشت.