بر خلاف آن‌چه که تصور می‌رفت، باراک اوباما در انتخابات رياست جمهوری آمريکا در برابر ميت رامنی، به پيروزی قاطعی دست يافت. اوباما پس از پيروزی به‌همراه همسر و دو فرزند خود در شيکاگو روی صحنه رفت و در اظهاراتی از اتحاد آمريکايی‌ها سخن گفت.

به گزارش منابع خبری جهان، امروز چهارشنبه ۱۷ آبان‌ماه (هفتم نوامبر ۲۰۱۲) باراک اوباما پس از پيروزی بر رقيب خود ميت رامنی در انتخابات رياست جمهوری آمريکا، پيش از سخنرانی خود در شيکاگو چند دقيقه به‌شدت مورد تشويق طرفداران خود قرار گرفت.

باراک اوباما توانست در اين انتخابات ۳۰۳ رأی الکتورال را به‌دست آورد در حالی که ميت رامنی ۲۰۶ رأی را کسب کرد.

جشن دمکرات‌ها در شيکاگو آغاز چهار سال ديگر زمامداری نخستين رئيس‌جمهور سياه‌پوست ايالات متحده بود.

باراک اوباما در سخنان خود از همه کسانی که در اين انتخابات شرکت کردند سپاسگزاری کرد و از اهميت شرکت در اين آزمون دمکراتيک سخن گفت.

اوباما تأکيد کرد که با وجود تمامی مشکلات و دوران‌های دشوار، آمريکا تصميم مهم و درست خود را گرفت.

باراک اوباما گفت با جمهوری‌خواهان درباره همکاری‌های بيشتر  گفت‌وگو خواهد کرد

وی افزود: “ما هم‌صدا شديم و مبارزه کرديم. بهترين‌ها اما در پيش است.”

باراک اوباما همچنين خطاب به رأی‌دهندگان گفت: “من به شما گوش می‌دهم. به حرف‌های شما، مشکلات شما و این بار با انگیزه‌ بیشتری وارد کاخ سفید می‌شوم. امشب شما به عمل و نه سیاست مرسوم رأی دادید.”

رئيس‌جمهور ۵۱ ساله آمريکا ضمن تبريک به ميت رامنی به‌خاطر مبارزه انتخاباتی‌ای که پيش برد گفت با جمهوری‌خواهان درباره همکاری‌های بيشتر برای کاهش کسری بودجه، قوانین مالیاتی و مهاجرتی و کاهش وابستگی به نفت خارجی گفت‌وگو خواهد کرد.

او همچنين در سخنان خود به تلاش در راه حفظ محيط زيست اشاره کرد و گفت: “من باور دارم که می‌توانیم فرصت‌های اشتغال ایجاد کنیم و وعده‌های خود را عملی سازيم. امید دارم چیزهایی را که گفتم با هم ببينيم.”

رئيس جمهوری آمريکا در پايان افزود: “ما تنها مجموعه‌ای از ايالت‌های مختلف نيستيم. ما ايالات متحده آمريکا هستيم و من برای هميشه از آن دفاع خواهم کرد.”

ميت رامنی پيش از آن‌که باراک اوباما سخنرانی پيروزی خود را آغاز کند شکست خود را پذيرفت و در اظهاراتی در بوستون گفت: “هم‌اکنون با پرزيدنت اوباما تلفنی صحبت کردم و پيروزی وی را در انتخابات تبريک گفتم.”

رامنی که در برابر طرفداران خود سخن می‌گفت برای اوباما آرزوی موفقيت کرد و گفت: “دوران چالش‌های بزرگ آمريکاست و من دعا می‌کنم رئيس‌جمهور ملت ما را با موفقيت رهبری کند.”

چندين شبکه‌ تلويزيونی آمريکا از جمله ان‌بی‌سی، سی‌بی‌اس، سی‌ان‌ان و فاکس نيوز، پيش از اعلام رسمی نتايج انتخابات رياست جمهوری خبر پيروزی اوباما را اعلام کردند.

اوباما نيز در توئيتر خود با انتشار عکسی از خود که همسرش ميشل را در آغوش فشرده بود، نوشت “چهار سال ديگر” و از همه طرفداران خود تشکر کرد. با انتشار اين خبر در توئيتر اوباما بلافاصله ۲۶۰ هزار نفر آن را به ديگران ارسال کردند.

ايالت‌های اوهايو، نيوهمشاير، ويرجينيا، فلوريدا، کارولينای شمالی، ويسکانسين، آيووا، کلرادو و نوادا، ايالت‌های سرنوشت‌سازی بودند که رأی شهروندان آن‌ها بر اين انتخابات تأثيرگذار بود.

پنسيلوانيا، نيوهمپشاير و ويسکانسين سه ايالتی بودند که ميت رامنی برای جلوگيری از انتخاب مجدد اوباما، در آن‌ها تبليغ بسيار کرده بود. اکثريت شهروندان اين ايالت‌ها اما به ميت رامنی و سياست‌های حزب محافظه کار رأی ندادند.

همچنين در مجلس نمايندگان آمريکا اکثريت جمهوری‌خواهان حفظ شد و در مجلس سنا دمکرات‌ها اکثريت را به‌دست آوردند.

اوباما برای چهار سال آينده وظايف به مراتب دشوارتری پيش رو دارد. رأی‌دهندگان منتظرند او تغييرات وعده شده را عملی سازد.

نظرسنجی‌های پيش از انتخابات نشان می‌داد که اکثر رأی‌دهندگان وضعيت اقتصادی آمريکا را “نه چندان خوب” يا “بسيار بد” ارزيابی می‌کردند و برخی نيز معتقد بودند که کشور “به‌طور جدی در مسيری اشتباه” در حرکت است.

نتايج همين نظرسنجی‌ها اقبال پيروزی اوباما و رامنی را برابر می‌دانستند.