در پی همه‌گیری ویروس جدید کرونا بخشی از کارگران راه‌آهن از ابتدای اسفند «تعلیق» و بخشی اخراج شده‌اند. آن‌ها نه حق بیکاری می‌گیرند و نه حقوق. از جمله کارگران راه‌آهن جوپار واقع در استان کرمان و راه‌آهن مشهد بیکار و بلا تکلیف مانده‌اند.

عکس از آرشیو ـ کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه‌آهن در تهران اعتصاب کردند

مدیرعامل شرکت راه‌آهن جوپار ۲۲ اردیبهشت در واکنش به اعتراض کارگران به وبسایت خبری «کرمان نو» گفت که در حال حاضر قطارها غیرفعال و کارگران «در حالت تعلیق» هستند و کارگران برای ماه‌هایی که کار نکرده‌اند باید حق بیکاری بگیرند.

او پیش‌بینی کرده است حرکت قطارها درخرداد از سر گرفته شود.

بخشی از کارگران شاغل در بخش تعمیرات واگن‌های مسافربری راه‌آهن مشهد نیز در پی شیوع کرونا وضعیت شغلی نامشخصی دارند. حدود ۶۴ کارگر در بخش تعمیرات شرکت کار می‌کنند. آن‌ها تا ۹ فروردین کار می‌کردند. پیمانکار کارگران را شیفت‌بندی کرده و ۱۵ اردیبهشت به بهانه مشکلات مالی ناشی از کرونا از ۳۶ نفر از کارگر ان را بیکار کرد. کارگران هنوز بخشی از دستمزد اسفند و مزد فروردین و نیمه اول اردیبهشت را دریافت نکرده‌اند.

یکی از کارگران بیکارشده راه‌آهن مشهد ۲۳ اردیبهشت به خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) گفت: «بیکاری در این شرایط اقتصادی، زندگی خانوادگی ما را زمین می‌زند؛ در شرایطی‌که با وجود اشتغال، هزینه‌های زندگی تامین نمی‌شود، چگونه می‌توانیم خانواده خود را در زمان بیکاری مدیریت کنیم؟»

پیمانکار از کارگران خواسته است برای دریافت بیمه بیکاری ثبت نام کنند. کارگران گفته‌اند در زمینه پرداخت حق بیمه نیز با مشکل مواجه‌اند.

دولت روحانی وعده کرده است به کارگرانی که در اثر بحران ناشی از کرونا بیکار شده باشند برای مدت سه ماه بحق بیکاری بپردازد. بیمه بیکاری به کارگران بیکارشده‌ای تعلق می گیرد که مشمول قانون کار و تامین اجتماعی باشند. تا کنون حدود ۸۰۰ هزار کارگر در این سامانه ثبت نام کرده‌اند اما به دلیل بحران مالی دولت هنوز اعتبار لازم به صندوق بیکاری کارگران پرداخت نشده و کارگران بدون درآمد مانده‌اند.

در همین زمینه: