علیاکبر ولايتی، مشاور امور بينالملل رهبر جمهوری اسلامی ايران شايعه مذاکرات مخفی خود از سوی حکومت ايران، با مقامات آمريکايی را دروغ خواند و گفت ايران، تصميمی بر مذاکره مستقيم با آمريکا ندارد.
علیاکبر ولايتی در گفتوگو با سايت مشرق که امروز يکشنبه هفتم آبانماه منتشر شده گفته است: “تا آنجا که من از تصميمات نظام اطلاع دارم مذاکره مستقيم با آمريکا صحت ندارد.”
وی خبرهايی که در چند روز اخير درباره مذاکرات مخفی وی با مقامات آمريکايی منتشر شده بود “از پايه و اساس دروغ” دانست.
چند روز پيش روزنامه لوموند چاپ فرانسه نوشته بود که بر اساس اطلاعاتی که به دست آورده است، ديپلماتهای ايرانی و آمريکايی طی سالهای اخير بهويژه در سوئيس با يکديگر گفتوگو کردهاند.
علیاکبر ولايتی: جمهوری اسلامی تا کجا و تا کی بايد با ملايمت برخورد کند؟ چه تضمينی وجود دارد که اگر بهعنوان مثال، ايران به بخشی از خواستههای غرب پاسخ مثبت دهد آنها به به ادعاها و قولهای خود وفادار بمانند؟
لوموند همچنين نوشت رابرت اينرون، يکی از مقامات دولت آمريکا که در سال ۲۰۰۹ پيشنهاد مبادله اورانيوم غنیشده را به ايران داد، بهطور مخفی با علیاکبر ولايتی گفتوگو کرده است.
همچنين پيش از انتشار اين خبر در لوموند برخی سايتهای ايرانی نوشته بودند علیاکبر ولایتی بههمراهی حسین طائب، رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران به آمريکا سفر کرده و در تلاش برای برقراری باب مذاکره مستقیم بین ایران و آمریکا است اما این سفر از دید افکار عمومی مخفی نگه داشته شده است.
ولايتی به مشرق گفته است: “منطق ما در برابر آمريکا روشن است، آنها میگويند ما کار هستهای صلحآميز نکنيم اما اين حق ايران است و ما به هيچ وجه زير بار نمیرويم چرا که اگر به فرض هم ما بهطور موقت از حق خود صرفنظر کنيم آنها بهانه ديگری را مطرح میکنند.”
وی افزود ايران اگر عقبنشينی کند کشورهای غربی دست از ادعاهای خود برنمیدارند.
مشاور امور بينالملل رهبر جمهوری اسلامی ايران در مورد کسانی که “پيشنهاد سازش در مذاکرات و نرمش در برابر سياستهای آمريکا” را مطرح میکنند گفت اين افراد “راهحلی ارائه نکردهاند”.
ولايتی گفت: “جمهوری اسلامی تا کجا و تا کی بايد با ملايمت برخورد کند؟ چه تضمينی وجود دارد که اگر بهعنوان مثال، ايران به بخشی از خواستههای غرب پاسخ مثبت دهد آنها به به ادعاها و قولهای خود وفادار بمانند؟ آيا آنها اين اقدام را تفسير به ضعف و ترس جمهوری اسلامی نمیکنند؟”
آمريکا، کشورهای غربی و اسرائيل معتقدند ايران تحت لوای برنامه صلحآميز هستهای خود در صدد دستيابی به سلاح اتمی است اما جمهوری اسلامی اين ادعا را رد میکند.
پيشبرد برنامه هستهای از سوی جمهوری اسلامی ايران تحريمهای گستردهای را از طرف جامعه جهانی عليه اين کشور موجب شده است که اين تحريمها بهشدت بر وضعيت اقتصادی ايران تأثيرات منفی گذاشته است.
اقایان باید یا ضعیف بشوند یا ضعیف شان میکنند انتخابی در کار نیست
در رقابتها ی سیاسی هیچ تضمینی در کار نیست اصولا تضمین خواستن نشان ناپختگی سیاسی است ولو سالها کار سیاسی کرده باشند اهداف سیاسی با پیگیری منافع کار نفس گیر و مستمر است نه اخذ تضمین این دیگر چه حرفی است!!
م شیرازی / 28 October 2012