[podcast]http://www.zamahang.com/podcast/2010/20120908_Ahooie_SamphoniZamaneh_f.mp3[/podcast]

آرنولد شوئنبرگ (Arnold Schönberg ) آهنگساز و نقاش اتریشی، از هنرمندان جنبش اکسپرسیونیست هنر و شعر اتریش و رهبر دومین مکتب وین بود.

اکسپرسیونیسم جنبشی در هنر مدرن است که ابتدا در شعر و نقاشی آغاز شد و به هنرهای دیگر رسید. هدف هنر اکسپرسیونیست نمایش دنیایی ذهنی است که برای انتقال احساسی خاص از شکل طبیعی خارج شده. هنرمند اکسپرسیونیست بیشتر به دنبال بیان معانی و تجارب احساسی است تا حقیقت فیزیکی.

رویکرد شوئنبرگ، هم از لحاظ هارمونی و هم از نظر پیشبرد موسیقی در میان بزرگ‌ترین دستاوردهای قرن بیستم قرار دارد. حداقل سه نسل از موسیقیدانان آمریکا و اروپا آگاهانه تفکرات او را گسترش دادند و یا در بعضی موارد در مقابلش واکنش نشان دادند. در زمان آلمان نازی موسیقی شوئنبرگ «هنر فاسد» خوانده می‌‌شد.

شوئنبرگ از اوایل قرن بیستم و پس از نوشتن سیزدهمین اثرش به بیماری ترس از عدد ۱۳ دچار شد که تا پایان عمرش با او بود. این کار «موسی و هارون» (Moses und Aron) نام داشت. او حتی تعداد حروف نام قطعه را شمرد و وقتی دید ۱۳ حرف است، نام قطعه را با دیکته غلط نوشت که اثر عدد را خنثی کند. سال ۱۹۵۰ مصادف با هفتاد و ششمین سال تولدش طالع‌بینی به او گفت چون مجموع ارقام سال‌هایی که زندگی کرده، ۱۳ می‌شود، امسال سالی بحرانی خواهد بود. این گفته شوئنبرگ را در هم شکست و به افسردگی و اضطراب شدید مبتلا کرد، تا جایی که در سیزدهم جولای ۱۹۵۱ درگذشت.

ویدئو: صحنه‌هایی از «موسی و هارون» اثر آرنولد شوئنبرگ