نشريه آمريکايی گلوبال پست گزارش داد، اسرائيل، روسيه و ايران با ارسال سلاح به آذربايجان و ارمنستان ممنوعيتهای بينالمللی را نقض میکنند.
دو کشور آذربايجان و ارمنستان بر سر منطقه استراتژيک و نفتخيز ناگورنو- قرهباغ در قفقاز اختلاف دارند که اين اختلاف در سال ۱۹۸۸ به جنگی منجر شد که شش سال طول کشيد.
گلوبال پست روز چهارشنبه، ۲۴ اکتبر (سه آبان) به نقل از ناظران بينالمللی نوشت، موارد نقض حريم هوايی و کشمکشهای مرزی در اين منطقه به سرعت افزايش پيدا میکند که اين امر میتواند به نزاع گستردهای ميان ارمنستان و آذربايجان منجر شود که اسرائيل، روسيه و ايران نيز در آن نقش دارند.
اين نشريه در ماه مارس نيز گزارش داده بود، آذربايجان قراردادی به مبلغ ۱.۶ ميليارد دلار با اسرائيل امضا کرده است که بر اساس آن تعداد زيادی هواپيمای بدون سرنشين پيشرفته و سيستم دفاع هوايی از اين کشور خريداری میکند.
گلوبال پست مینويسد، اسرائيل، روسيه و ايران تا حدی به نبرد در اين منطقه گرايش دارند
گلوبال پست مینويسد، آذربايجان اکنون طبق قرارداد خود بيش از ۱۰۰ هواپيمای بدون سرنشين را از سه کارخانه تسليحاتی عالی اسرائيل دريافت میکند. اين در حالی است که ارمنستان تنها شمار اندکی هواپيمای بدون سرنشين در اختيار دارد که توليد داخل است.
بر اساس اين گزارش، ارمنستان و آذربايجان از اين هواپيماها برای جاسوسی در سرزمينهای مورد مناقشه استفاده میکنند.
گلوبال پست همچنين مینويسد، اسرائيل، روسيه و ايران تا حدی به نبرد در اين منطقه گرايش دارند.
سپتامبر گذشته ارمنستان يک هواپيمای بدون سرنشين آذربايجان را که ساخت اسرائيل بود در منطقه ناگورنو- قرهباغ سرنگون کرد. دولت ارمنستان نيز ادعا کرد کشف اين هواپيمای بدون سرنشين همزمان با تهاجم نيروهای آذربايجان به سرزمينهای تحت تسلط ارمنستان بوده است.
در همين ارتباط ريچارد گيراگوزيان، مدير مرکز مطالعات منطقهای در ايروان گفت، حملاتی که در اين تابستان انجام شد نشان داد که آذربايجان علاقهمند به “بازی با اسباببازیهای جديد خود” است و نيروهای آن نيز از نظر تاکتيکی و عملياتی پيشرفت چشمگيری کردهاند.
گروه بينالمللی بحران نيز هشدار داد که اقدامات متقابل دو کشور عليه يکديگر خونينتر از قبل شده است و اين تنشها میتواند به يک جنگ منجر شود.
سازمان مل متحد و سازمان امنيت و همکاری در اروپا فروش سلاح به آذربايجان و ارمنستان را ممنوع کردهاند اما مؤسسه تحقيقاتی صلح بينالمللی استکهلم میگويد، اين ممنوعيتها نتوانسته است که اسرائيل و روسيه را از فروش سلاح به اين کشورها بازدارد.
جاعلانی که فکر می کنند روابط ترکیه و اسراییل تیره شده است ***بهتر است مقاله زیر را بخوانند تا بدانند چقدر از وقایع بی خبرند. سلاح های مخرب و کشتار جمعی اسراییل که به آذربایجان می دهد سبب شعله ورتر شدن جنگ بین آذربایجان و ارمنستان می شود. رییس جمهور***آذربایجان فکر می کنند می تواند بر ارمنستان غلبه پیدا کند و زمین های دزدی را بنفع خود نگه دارد. این ** نمی دانند که اختلاف انداختن ، جنگ راه انداختن و شعله ور کردن جنگ همگی برای تضعیف این کشورها که توسط **** بنفع صهیونیزم و امپریالیسم اداره می شوند می شود. http://www.richardsilverstein.com/2012/10/24/israeli-arms-exports-fuel-armenian-azeri-conflict-could-cause-major-regional-war/ کشورها باید جبهه محکمی علیه دشمنان بوجود آورند و دسیسه های آنان را خنثی کنند.***
کاربر مهمان / 25 October 2012