اولین مورد ابتلای به کووید ۱۹ در میان کارگران پتروشیمی ارومیه اسفند ۹۸ شناسایی شد، اما مدیر عامل این مجتمع از توقف تولید در ایام تعطیلی واحدهای تولیدی سرباز زد و کارگران را به کار واداشت. در نتیجه اکنون تعداد بیشتری از کارگران به کرونا مبتلا شدند. تست بیش از ۴۰ کارگر این مجتمع مثبت بوده و آنها در قرنطینهاند. مدیر عامل شرکت اما میگوید نمیتوان تولید را متوقف کرد.
پایگاه اطلاعرسانی «نفت ما» روز سهشنبه دوم اردیبهشت در گزارشی از همهگیری کرونا در پتروشیمی ارومیه خبر داد و به نقل از یکی از کارگران نوشت اولین مورد ابتلا به بیماری روز ۱۵ اسفند سال گذشته ثبت شد. تا کنون ۸۰ تن از کارگران تست کرونا دادهاند که نتیجه تست ۴۰ تا ۴۵ نفر آنها مثبت بوده است. کارگران بیمار در قرنطینهاند و حال شش تن از آنان که در بخش مراقبتهای ویژه بستری شده بودند هم رو به بهبودی است.
به گفتهی کارگران، در این مجتمع ماسک و مواد ضدعفونیکننده میان کارگران توزیع شده اما بهداشت آن ضعیف است.
نادر قاضیپور، نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی هم ابتلای کارگران پتروشیمی ارومیه به کرونا را تائید کرده است. به گفتهی قاضیپور، مدیران پتروشیمی ارومیه در ایام تعطیلی واحدهای تولیدی، بدون رعایت پروتکلهای بهداشتی به تولید ادامه دادند و باعث ابتلای کارگران به کرونا شدند. او تعداد کارگران مبتلا به کرونا را ۳۷ تن اعلام کرد.
کریم دلجوان، مدیرعامل مجتمع پتروشیمی ارومیه اما از بازگشایی زودهنگام این مجتمع دفاع کرد. به گفتهی او این واحد باید شبانه روزی فعالیت کند و «توقف روند فعالیت آن، سبب میشود که راهاندازی مجدد آن یک هفته تا ۱۰ روز به تاخیر افتد.»
او بر رعایت پروتکلهای بهداشتی در این مجتمع تاکید و از ابتلای ۳۷ کارگر مجتمع به کرونا اظهار بیاطلاعی کرد:
«معمولا پس از ارزیابی سلامتی کارگران، گزارش آن به مدیرعامل ارسال میشود که تاکنون موردی گزارش نشده است».
مدیرعامل مجتمع پتروشیمی ارومیه در عین حال افزود:
«من ادعا نمیکنم که هیچ مورد کرونایی وجود ندارد؛ مگر میتوان گفت که در ارومیه، ایران و جهان چند درصد مردم مبتلا به کرونا هستند؟»
در پی همهگیری کرونا در ایران کارگران در موقعیت دشواری قرار گرفتهاند. بسیاری از کارگران در دو ماه گذشته بیکار و بدون پشتوانه به حال خود رها شدهاند. کارگران شاغل نیز که امنیت شغلی ندارند به عدم رعایت الزامات بهداشتی و پیشگیرانه معترضند.
در همین زمینه: